Ο ρόλος της αυτοεκτίμησης στην επιλογή ερωτικού συντρόφου

Ο ρόλος της αυτοεκτίμησης στην επιλογή ερωτικού συντρόφου

Διαδικτυακό Σεμινάριο: Ο ρόλος της αυτοεκτίμησης στην επιλογή ερωτικού συντρόφου

Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι η αυτοεκτίμηση μπορεί να επηρεάσει την ικανοποίηση που λαμβάνουμε από τις σχέσεις όπως και την επιρροή στο σύντροφό μας.

Όταν για παράδειγμα νιώθουμε άσχημα για τον εαυτό μας, οι ανασφάλειες μας ξεκινούν να υπονομεύουν στον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τον σύντροφό μας, και αυτό μπορεί να έχει αρνητική επίδραση και στους δυο.

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί να διαστρεβλώσει την αντίληψη που έχουμε για τον σύντροφο και αυτό να οδηγήσει σε μια σειρά προβλημάτων συναισθηματικών και ψυχολογικών.Όταν κάποιος έχει αυτή την πολωμένη εικόνα για τον σύντροφό του μπορεί να είναι σκληρός στις σχέσεις του.

Αν η άποψη σας για τον άλλο αλλάζει πολύ γρήγορα, τον σκέφτεστε θετικά τη μια στιγμή και αρνητικά την επόμενη, αυτό κάνει το σύντροφό σας να νιώθει ανασφάλεια.

Στο Σεμινάριο αυτό θα μιλήσουμε για τα χαρακτηριστικά των ατόμων με χαμηλή/ υψηλή αυτοεκτίμηση και θα δούμε τον τρόπο με τον αποίο χτίζεται η αυτο εκτίμηση ενός ατόμου τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Θα ασχοληθούμε με τα τις επιλογές συντρόφων που συχνά κάνουν τα άτομα με χαμηλή αυτεκτίμηση, καθώς και με τα χαρακτηριστικά των υγιών συντροφικών σχέσεων.

Θα μιλήσουμε για τα κριτήρια επιλογής συντρόφου, για τα στάδια εξέλιξης μιας συντροφικής σχέσης και θα ανακαλύψουμε μαζί τι είναι τελικά αυτό που συντελεί σε μια όμορφη, υγιή και μακροχρόνια συντροφική σχέση. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» στο παρελθόν, να μοιραστούν σκέψεις και συναισθήματα και να τα συνδέσουν με το παρόν.

Συντονίστρια:
Σιακαντάρη Ελίνα

Ημερομηνία Διεξαγωγής: 8 Μαίου
Ώρα: 17:00-19:00
Kόστος 20ευρώ ,
15 ευρώ για ανέργους, άτομα χαμηλού εισοδήματος

Απαραίτητη κράτηση θέσης:
https://bit.ly/2RWTNqk

ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ.
Ανδριάννα Γεροντή
Κηφισίας 125 -127, Αμπελόκηποι
Cosmos Business Center
(3ος όροφος)
Τ: 215-5151681

Αναλυτικές Πληροφορίες
Ετικέτες
Send this to a friend