Το Σέλας-Δραματοθεραπεία: Θεραπευτική Ομάδα & Ατομικές συνεδρίες – Σεμινάρια

Το Σέλας-Δραματοθεραπεία: Ομαδικές & Ατομικές συνεδρίες - Σεμινάρια

Το Σέλας-Δραματοθεραπεία: Θεραπευτική Ομάδα & Ατομικές συνεδρίες – Σεμινάρια

Η Ζωή είναι Τέχνη. Όχι μόνο γιατί χρειάζεται ομορφιά, σύνθεση, φαντασία, αλλά επειδή έχει πάντοτε να μας φανερώσει ένα μήνυμα που μας δίνει νόημα. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι είμαστε δημιουργοί της ζωής μας, ακόμα κι όταν δεν επιλέγουμε εμείς το σενάριό της. Όντας άνθρωποι, καθημερινοί ήρωες των ζωών μας, χρειάζεται να αποκτήσουμε επίγνωση των δυνατοτήτων μας αναλαμβάνοντας δράση μέσα από το πλούσιο υλικό που μας έχει δοθεί.

Η Δραματοθεραπεία (από τη λέξη ΔΡΩ, ΔΡΑΣΗ) είναι μια ολιστική μέθοδος που μας μαθαίνει να αξιοποιούμε το σώμα, το πνεύμα, τη φαντασία, το λόγο, τους μύθους, τα όνειρα, το παιχνίδι, ώστε να ξεδιπλώσουμε και να αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα γίνεται, τα δώρα της ύπαρξης. Είναι μια βιωματική μέθοδος που δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις ή ταλέντα, και χρησιμοποιεί όλες τις μορφές της Τέχνης, κυριότερα τη θεατρική. Αποκαλύπτοντας τους ρόλους που μας έχουν εγκλωβίσει στη σχέση μας με τον εαυτό και τους άλλους, πειραματιζόμαστε παίζοντας άλλους ρόλους, αναλαμβάνοντας καινούργια δράση, και παίρνοντας τελικά μια νέα στάση απέναντι στη ζωή μας.

Το ΣΕΛΑΣ ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ δραστηριοποιείται σε δύο χώρους, στην οδό Ιάσονος 61, Βουλιαγμένη και στην οδό Ανδρούτσου 152, Πειραιάς.
Τηλ. Επικοινωνίας 2108950791, 6976553430.

Μέσα από τις εβδομαδιαίες συναντήσεις μας στον χώρο της Βουλιαγμένης, κάθε Πέμπτη 20:00 – 21:30, δημιουργούμε ένα σταθερό πλαίσιο υποστήριξης, εμπιστοσύνης κι αποφασιστικότητας ώστε αυτά που γεννιούνται στον ασφαλή τόπο της ομάδας μας, να ξεδιπλωθούν στην «αληθινή» ζωή μας.

ΤΟ ΣΕΛΑΣ – ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Χώρος θεραπείας, δημιουργίας και τέχνης

Νάνα Μπούτου, Σύντομο βιογραφικό

Η Νάνα Μπούτου είναι Εκπαιδευτικός-Δραματοθεραπεύτρια. Είναι μέλος της ΕΔΠΕ- «Ένωση Δραματοθεραπευτών -Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας». Επίσης είναι πιστοποιημένο μέλος της « Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών » και κάτοχος του πιστοποιητικού Ε.C.Ps – Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας.

Δείτε την συνέντευξη της Νάνας Μπούτου στην Εναλλακτική Δράση εδώ

Νάνα Μπούτου
Η Νάνα Μπούτου είναι Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Αθηνών στο τμήμα Γαλλικής Φιλολογίας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι στα Παιδαγωγικά και στην Συγκριτική Φιλολογία. Στο δεύτερο κύκλο των Σπουδών της ολοκλήρωσε τον κύκλο «Δραματοθεραπείας» στην «Ένωση Δραματοθεραπευτών-Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας». Στην ΕΔΠΕ διατελεί μέλος μέχρι και σήμερα. Επίσης είναι πιστοποιημένο μέλος της «Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών» και είναι κάτοχος...
Αναλυτικές Πληροφορίες
Ετικέτες
80 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email