«Ψ» Σεμινάριο: Αθηνά, το αρχέτυπο της σοφίας και της χειροτεχνίας

«Ψ» Σεμινάριο: Αθηνά, το αρχέτυπο της σοφίας και της χειροτεχνίας

«Ψ» Σεμινάριο: Αθηνά,το αρχέτυπο της σοφίας και της χειροτεχνίας
“Ένα Ταξίδι στο Ιερό θηλυκό”

«Αφροδίτη, Ήρα, Εστία, Άρτεμης, Περσεφόνη, Αθηνά, Δήμητρα »,,

Κατηγορία:
Κύκλος Αυτόνομων Ψυχοθεραπευτικών σεμιναρίων

Σε αυτό τον κύκλο βιωματικών ψυχοθεραπευτικών σεμιναρίων θα ανακαλύψουμε και θα αξιοποιήσουμε τις ιδιότητες των επτά κλασικών θηλυκών αρχετύπων, της ελληνικής μυθολογίας.

Είναι ένα ταξίδι μετασχηματισμού 7 ανοιχτών συναντήσεων, μέσα από τις θεμελιώδεις θηλυκές αρχετυπικές δυνάμεις.
Μαθαίνοντας, πώς αυτές οι επτά θεότητες ανακατεύονται μέσα μας, θα δούμε ποιες είναι κυρίαρχες, ποιες είναι αδρανείς, ποιες πρέπει να καλλιεργηθούν ή να ξεπεραστούν. Οι ιδιότητες του αρχετύπου της κάθε θεάς, θα μας βοηθήσει να οραματιστούμε και να αποκτήσουμε τις απαραίτητες δυνάμεις, για την ευτυχία και την ευημερία σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Αθηνά, το αρχέτυπο της σοφίας, της χειροτεχνίας και της επιτυχημένης στρατηγικής
Το αρχέτυπο της Αθηνάς θριαμβεύει στις επιχειρήσεις στον ακαδημαϊκό κύκλο,στις επιστήμες στον στρατό και στην πολιτική. Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της γυναίκας Αθηνάς είναι ότι είναι σκληρά εργαζόμενη , προσανατολισμένη στην επίτευξη στόχων , ανεξάρτητη και διανοούμενη. Εκτιμά την εκπαίδευση, έχει υψηλό βαθμό πολιτικής και κοινωνικής ευαισθητοποίησης και γενικά βάζει την καριέρα της πάνω από όλα. Γοητεύεται και παντρεύεται μόνο έναν δυνατό άντρα που μπορεί να του αφοσιωθεί ώστε να τον βοηθήσει να πάει ακόμα πιο ψηλά. Μια γυναίκα Αθηνά της σύγχρονης ιστορίας είναι Ζακλίν Κένεντυ Ωνάση.

Θετική πλευρά του αρχετύπου: ηγετικές ικανότητες, εργατικότητα αφοσίωση, κ.λ.π

Αρνητική πλευρά του αρχετύπου: σκληρότητα αυταρχικότητα, απαξίωση, ανταγωνισμός, ενισχύει πατριαρχική εξουσία, κ.λ.π

Σκοπός σεμιναρίου:
Η σύνδεση με τις θεές και η καλλιέργεια της εσωτερικής πρόσβασης στα αρχέτυπα αυτά μέσα μας, θα μας βοηθήσει:

 • Να κατανοήσουμε και να ανακαλύψουμε την πραγματική μας φύση – τα έμφυτα δώρα, και να αναγνωρίσουμε ποια από αυτά είναι καλύτερα προσαρμοσμένα στη ζωή μας.
 • Να εκτιμήσουμε τις δυνάμεις και τις αδυναμίες τους και να κατανοήσουμε τις προκλήσεις.
 • Να απελευθερώσουμε την αυθεντική ισχύ, τις δυνατότητές και τη δημιουργικότητά μας.
 • Να ενεργοποιήσουμε τον προσωπικό μας μύθο και να εμβαθύνουμε τη σύνδεσή μας με το Θείο, για μεγαλύτερη παρουσία και οικειότητα στις σχέσεις μας.
 • Να ανακαλύψουμε το σκοπό της ζωής μας και να αποκτήσουμε την έμπνευση να ζήσουμε πιο αυθεντικά.
 • Να αναγνωρίσουμε τις πιθανές ιδιότητες της σκιάς, κάθε αρχέτυπου και πώς μπορεί να μας προκαλέσει προβλήματα και συγκρούσεις.
 • Να αξιοποιήσουμε τις ενέργειες δύο μετασχηματιστικών ρευμάτων – την αξίωση του αρχέτυπου της κεντρικής θεάς που μας καθορίζει και την εκτεταμένη γνώση του πώς οι άλλες έξι, συμβάλλουν στον σκοπό της ψυχής μας.
 • Τελικά, αξιοποιώντας την αναζωογονητική δύναμη αυτών των επτά κλασσικών αρχέτυπων, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το μεγαλείο μέσα μας και να γίνουμε η ηρωίδα της δικής μας ιστορίας ζωής.

Συντονιστές:
Τζέσικα Μαργαρίτη

 • Ψυχοθεραπεύτρια
 • Expressive arts therapist
 • Shamanic Practitioner

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε:
Αυτός ο κύκλος βιωματικών σεμιναρίων είναι σχεδιασμένος και ενορχηστρωμένος με τις πιο σύγχρονες ψυχοθεραπευτικές τεχνικές, ώστε να είναι κατάλληλος για όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν στην προσωπική τους ανάπτυξη.

Σε όλους όσους έχουν όρεξη να καταλάβουν τον εαυτό τους, σε ένα βαθύτερο επίπεδο ψυχής.

Τα αρχέτυπα της Θεάς, καθώς σχετίζονται με την τυπολογία και τα πρότυπα προσωπικότητας χαρακτήρα. Θα είναι πολύτιμο για ψυχοθεραπευτές, εναλλακτικούς θεραπευτές, coaching αλλά και γονείς.

Σε άνδρες που θέλουν να μάθουν, πως έλκονται από κάποιες γυναίκες και τα αρχέτυπα που τις επηρεάζουν. Αλλά και πώς να εργαστούν με τη δική τους ασυνείδητη θηλυκή πλευρά. (Anima)

Περιγραφή σεμιναρίου:
Οι επτά θεές είναι ισχυρά αρχέτυπα. Είναι βαθιά πρότυπα ύπαρξης και συμπεριφοράς. Δρουν σε εμάς και μέσα από εμάς. Υπάρχουν στο συλλογικό ασυνείδητο, επηρεάζουν το προσωπικό ασυνείδητο και το συνειδητό. Είναι η Άρτεμις, η Αθηνά, η Εστία, η Ήρα, η Δήμητρα, η Αφροδίτη και η Περσεφόνη.

Οι επτά θεές είναι ισχυρά αρχέτυπα. Είναι βαθιά πρότυπα ύπαρξης και συμπεριφοράς. Δρουν σε εμάς και μέσα από εμάς. Υπάρχουν στο συλλογικό ασυνείδητο, επηρεάζουν το προσωπικό ασυνείδητο και το συνειδητό. Είναι η Άρτεμις, η Αθηνά, η Εστία, η Ήρα, η Δήμητρα, η Αφροδίτη και η Περσεφόνη.
Αναγνωρίζοντας αυτές τις αρχετυπικές ενέργειες μπορούμε να κάνουμε πιο προσιτές τις θετικές ποιότητες τους, ώστε να έχουμε περισσότερη αυτογνωσία και προσωπική ανάπτυξη. Χρειάζεται να αγκαλιάσουμε κάθε πτυχή του εαυτού μας και να τιμήσουμε όλες τις επιθυμίες μας. Έτσι θα βρούμε συνειδητά τη θέση μας στον κόσμο. Κερδίζοντας την ισορροπία μας, θα δημιουργήσουμε μεγαλύτερη χαρά, ζωτικότητα και ευεξία. Η γνώση και των επτά θηλυκών θεοτήτων και το πώς μπορεί να λειτουργούν μέσα μας, παρέχει μια εικόνα της δική μας ψυχολογίας καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να δώσουμε περισσότερη σαφήνεια, συμπόνια και σοφία στις σχέσεις μας.

Κάθε αρχέτυπο οδηγεί σε μοναδικές συμπεριφορές και χαρακτηριστικά γνωρίσματα της προσωπικότητας, που μαζί περιλαμβάνουν το πλήρες φάσμα του θηλυκού.

Στοιχεία σεμιναρίου:
Σε αυτές τις 7 ανοιχτές συναντήσεις μέσα από την τέχνη και την εκφραστική θεραπεία μέσω τεχνών, θα συνδεθούμε με τις θηλυκές αρχετυπικές ενέργειες των θεοτήτων της ελληνικής μυθολογίας. Σε αυτό το μεταμορφωτικό ταξίδι, θα διανύσουμε εσωτερικές διαδρομές. Με στόχο τη μετουσίωση της θηλυκότητας, αναζητώντας το δρόμο της ιερής αλχημείας. Θα χρησιμοποιήσουμε την αναλυτική ψυχολογία του βάθους του Καρλ Γιουνγκ για να τον αποσυμβολισμό και τις ποιότητες των αρχετύπων. Η προσέγγισή της Αναλυτικής Ψυχολογίας του βάθους του Carl Gustav Jung επικεντρώνεται στην ψυχή, την ανθρώπινη ανάπτυξη, τον μετασχηματισμό της προσωπικότητας και την εξατομίκευση. Η εξατομίκευση είναι μια διαδικασία που φέρνει το ασυνείδητο δυναμικό μας στη συγκεκριμένη ζωντανή πραγματικότητα.

Στη συνέχεια, θα δώσουμε φωνή στα σύμβολα μέσα από τη Γκεστάλτ. Η Γκεστάλτ έχει βασικό στόχο, να αποκτήσει το άτομο επίγνωση αυτού που βιώνει και πράττει. Μέσα από τη διαδικασία αυτής της επίγνωσης, το άτομο κερδίζει την κατανόηση του εαυτού του και του περιβάλλοντός του. Μέσα από βιωματικές δράσεις και ψυχοθεραπευτικές διαδικασίες, θα συνδεθούμε με τη θηλυκότητα και θα εργαστούμε με πολύ βαθιά ψυχικά θέματα. Η ατμόσφαιρα θα είναι ανάλαφρη, όμως θα φέρει σε όλους μια βαθιά αλλαγή. Μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας, ισοτιμίας και ενεργοί στη θεραπευτική διαδικασία θα ενισχύσουμε την σύνδεση μας με το θεϊκό σκοπό μας.

Δηλώστε την συμμετοχή σας ΕΔΩ!

Πληροφορίες συμμετοχής
Ο Κύκλος αυτοτελών βιωματικών σεμιναρίων αποτελείται από επτά αυτόνομα βιωματικά σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης. Θα πραγματοποιούνται το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα

Ήρα, το αρχέτυπο του ιερού γάμου και της δέσμευσης 5/10/2019
Δήμητρα, το αρχέτυπο της μητέρας 2/11/2019
Περσεφόνη, το αρχέτυπο της κόρης και βασίλισσα του υποσυνείδητου 7/12/2019
Εστία, το αρχέτυπο της πνευματικότητας και της εσωτερικής θαλπωρής 4/1/2020
Αθηνά, το αρχέτυπο της σοφίας, της χειροτεχνίας και της επιτυχημένης στρατηγικής 1/2/2020
Άρτεμις, το αρχέτυπο της δράσης και της αυτονομίας 7/3/2020
Αφροδίτη, το αρχέτυπο της αλχημείας 4/4/2020
Σίγουρα θα νιώθετε πιο χαλαρά αν φοράτε άνετα ρούχα, χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό.

Το Κόστος Συμμετοχής στην κάθε συνάντηση είναι 35€ και η τιμή για τα μέλη μας διαμορφώνεται στα 25€

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι περίπου 4 ώρες

Αριθμός Συμμετεχόντων: 8-12 άτομα

Στο διάλειμμα προσφέρονται Καφές, Τσάι, βουτήματα

Αριθμός τραπεζικής πληρωμής: gr:2901100980 0000 09800134471
Δικαιούχος: Κέντρο Έντεχνης Δράσης και Θεραπείας ΑΜΚΕ

Το κέντρο μας βρίσκεται στο Θησείο Ακάμαντος 30 με την επωνυμία Κέντρο Έντεχνης Δράσης και Θεραπείας. Με θεά τον υπέροχο λόφο του Φιλοπάππου, μόλις 7-8 λεπτά από την στάση του ΗΣΑΠ «Θησείο» ή την στάση μετρό «Ακρόπολη». Επίσης για όσους επιθυμούν να έρθουν με δικό τους μεταφορικό μέσο υπάρχει άφθονος χώρος στάθμευσης μπροστά από το κέντρο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Ημερομηνία: 01/02/2020 5:30 μμ
Διάρκεια: 4 ώρες
Τοποθεσία: Κέντρο Έντεχνης Δράσης και θεραπείας
Κόστος συμμετοχής: 35€
Κόστος συμμετοχής για τα μέλη μας: 25€

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές .

210.3461 674 & 6974078539

EMAIL: info@art-therapy.center

Άλλες εκδηλώσεις από την Έντεχνη Δράση
Τζέσικα Μαργαρίτη
Το αγαπώ Μοιράσου το e-mail Gmail Viber WhatsApp Copy Link0ΚοινοποίησηH Τζέσικα Μαργαρίτη είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ειδικευμένη στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία και στην προσωποκεντρική και βιωματική μέθοδο Fοcusing. Είναι απόφοιτη του Counselling & Therapy Validated Course και του ελληνικού κέντρου Focusing. Εργάζεται ως ατομική θεραπεύτρια, συντονίστρια ομάδων προσωπικής ανάπτυξης και θεραπείας του Εσωτερικού Παιδιού, και ως...
Αναλυτικές Πληροφορίες
Send this to a friend