Μετεκπαιδευτικές σπουδές της θεραπείας «Αγκαλιάς Αγάπης» κατά Dr. Jirina Prekop | Μαίρη Ζαπίτη

Δωρεάν Εισαγωγικό Σεμινάριο στις Μετεκπαιδευτικές σπουδές της θεραπείας «Αγκαλιάς Αγάπης» κατά Dr. Jirina Prekop

Η θεραπεία «Αγκαλιάς Αγάπης» είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες σχέσεων.

Αυτό το μοναδικό μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα περιέχει στοιχεία από τις προσεγγίσεις Αναπαράστασης Κβαντικού Πεδίου – Τραυματοθεραπείας – Αρμονικής επικοινωνίας και Θεωρίας προσκόλλησης.

Σε δύσκολες σχέσεις που τα λόγια πλέον δεν βοηθάνε, η θεραπεία «Αγκαλιάς Αγάπης» αποτελεί μια εξαιρετική λύση. Βοηθάει τους ανθρώπους να νοιώσουν ασφάλεια και προστασία, να αντιληφθούν το πραγματικό αίτιο του προβλήματος και να οδηγηθούν στη συμφιλίωση των οικογενειακών και συντροφικών σχέσεων.

Η εναρμόνιση της σχέσης γίνεται μέσω της συναισθηματικής αντιπαράθεσης και την θεραπευτική δύναμη της αγκαλιάς. Έτσι βοηθάει να εκτονωθεί η θλίψη, η στεναχώρια και ο θυμός του ανθρώπου. Τα συναισθήματα που δεν εκφράζονται, εκτονώνονται και συσσωρεύονται μπορούν να είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στις σχέσεις και να οδηγήσουν σε χρόνιες παθήσεις.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, το ιδανικό φάρμακο ενάντια στο στρες και την κούραση δεν είναι άλλο από μια στοργική αγκαλιά.

Όπως υποστηρίζουν Σουηδοί μελετητές η… αγκαλιά είναι φάρμακο ακόμα και για τις καρδιοπάθειες.

«Η θετική συναισθηματική εμπειρία της αγκαλιάς ενεργοποιεί διάφορες βιοχημικές και ψυχολογικές αντιδράσεις», επισημαίνει ο επικεφαλής ερευνητής Δρ. Γιαν Άστρεμ, ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής στο Λίνκεπινγκ της Σουηδίας, ο οποίος τονίζει ότι μόλις λίγα δευτερόλεπτα αγκαλιάς από ένα αγαπημένο μας πρόσωπο αρκεί για να μειωθεί η αρτηριακή πίεση, να αυξηθεί η οκυτοκίνη (ορμόνη της αγάπης, της εμπιστοσύνης, του σεξ, του τοκετού και της συναισθηματικής σύνδεσης και έκκρισης ενδορφινών που είναι υπεύθυνες για αισθήματα ευεξίας και ευτυχίας) και άλλες ορμόνες ευεξίας και να μειωθεί αισθητά το στρες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι έρευνες (της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Washington) έχουν δείξει πως τα παιδιά που δέχονται πολύ αγάπη και σωματική εγγύτητα, έχουν μεγαλύτερο ιππόκαμπο μία δομή σημαντική για τη μάθηση, τη μνήμη και την ανταπόκριση στο στρες!

Πιο συγκεκριμένα:

  • Το αγκάλιασμα μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα.
  • Τα μωρά που έχουν πάρει πολλές αγκαλιές μεγαλώνοντας γίνονται λιγότερο στρεσαρισμένοι ενήλικες.
  • Το αγκάλιασμα μειώνει το στρες.
  • Το αγκάλιασμα μειώνει την αρτηριακή πίεση, βοηθάει στην ρύθμιση του καρδιακού ρυθμού, της ροής του αίματος και αυξάνει τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα.
  • Το αγκάλιασμα βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Το αγκάλιασμα μειώνει τους φόβους, δημιουργεί ασφάλεια και αυτοπεποίθηση.
  • Το αγκάλιασμα μειώνει το συναίσθημα της μοναξιάς.
  • Το αγκάλιασμα ανακουφίζει από πνευματικό και σωματικό πόνο διότι αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών της ευτυχίας.

Η θεραπεία «Αγκαλιά Αγάπης» εφαρμόζεται στο Κέντρο μας στις παρακάτω περιπτώσεις:

Όταν η άμεση σχέση μεταξύ γονέα-παιδιού ή ζευγαριού έχει πληγεί και είναι δύσκολο πλέον η συμφιλίωση να γίνει μέσω διαλόγου, τότε αυτή η μέθοδος προσφέρει μια εκπληκτική λύση, διότι δίνει την ευκαιρία της συναισθηματικής αντιπαράθεσης που επιτυγχάνεται μέσω προσεχτικού αγκαλιάσματος.

Τρόποι θεραπείας:

1. Για να επανέλθει ο συναισθηματικός δεσμός μεταξύ μητέρας και παιδιού που διακόπηκε από την αρχή της ζωής τους (π.χ. πρόωρη γέννα, θερμοκοιτίδα, καισαρική, διαμονή του παιδιού στο νοσοκομείο χωρίς τη μητέρα κ.ά.)
2. Θεραπεία αναβίωσης γέννας: Είναι ένα είδος ανάδρομης μέσω της οποίας αναβιώνουμε τα στάδια της σύλληψης, της εγκυμοσύνης και της γέννας μας. Στη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, επεξεργαζόμαστε τραύματα που μπορεί να δημιουργήθηκαν σε εκείνο το ασυνείδητο στάδιο της ζωής μας.
3. Στις περιπτώσεις συσσωρευμένων αρνητικών συναισθημάτων από διαφορές και συγκρούσεις, μεταξύ γονέων – παιδιών, ακόμα κι αν τα παιδιά είναι ενήλικα και οι γονείς ηλικιωμένοι.
4. Ζευγάρια σε κρίση: Η θεραπεία γίνεται παρουσία και των δύο προσώπων.
5. Αγκαλιά θλίψης: Σε περίπτωση απώλειας ενός ανθρώπου από θάνατο, για να μπορέσει να επεξεργαστεί τη θλίψη με πολύ ήπιο και ανθρώπινο τρόπο.
6. Θρεπτική αγκαλιά: Για να νιώσει ο άνθρωπος ασφάλεια και φροντίδα, ψυχική και σωματική ηρεμία. Επίσης αποτελεί εξαιρετική βοήθεια στη θεραπεία του εσωτερικού παιδιού.
7. Αγκαλιά αποχωρισμού: Προσφέρει μεγάλη βοήθεια μετά από έναν χωρισμό, βοηθά στην απελευθέρωση των συναισθημάτων και στην άμεση ανακούφιση του ψυχικού πόνου από τον αποχωρισμό του αγαπημένου μας. (Διαζευγμένα ζευγάρια, υπερήλικοι γονείς με ασθένεια, σε περίπτωση θανάτου ενός εκ των δύο (σύζυγος ή γονέας), όπου υπάρχουν μπλοκαρισμένα συναισθήματα ή άλυτα θέματα από το παρελθόν, κ.ά.

Σε περιπτώσεις απουσίας ενός εκ των δύο προσώπων, η θεραπευτική διαδικασία γίνεται με τη βοήθεια θεραπευτικού οραματισμού στην αγκαλιά ενός καλού φίλου, συντρόφου ή θεραπευτή.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ:
Η διάρκεια των Μετεκπαιδευτικών σπουδών της θεραπείας «Αγκαλιάς Αγάπης» διαρκεί 6 Σαββατοκύριακα και ξεκινάει τον Μάρτιο 2019. Δίνεται πιστοποιητικό παρακολούθησης.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 30-31 Μαρτίου, 4-5 Μαΐου, 8-9 Ιουνίου, 6-7 Ιουλίου.

Tα τελευταία 2 Σαββατοκύριακα θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο.

Ωρες: Σάββατο 15:00 – 21:30

Kυριακή 10:30 – 20:30 (με δίωρο μεσημεριανό διάλειμμα)

Υπεύθυνη εκπαίδευσης:

Μαίρη Ζαπίτη, Συμβουλευτική & Κβαντική Ψυχοθεραπεία, αποκλειστική εκπρόσωπος-εκπαιδεύτρια για το Ελληνικό Ινστιτούτο Dr. Jirina Prekop – Εκπαιδευτικό & Θεραπευτικό Κέντρο Αγκαλιάς Αγάπης.
Δημιουργός των Διεθνών Μεθόδων Angelic Quantum Spirals – AQS & της Quantum Field Constellation – Αναπαράσταση Κβαντικoύ πεδίου.
Συγγραφέας του βιβλίου ANGELIC QUANTUM SPIRALS.

Διοργάνωση: Ελληνικό Ινστιτούτο Dr. Jirina Prekop – Εκπαιδευτικό & Θεραπευτικό Κέντρο Αγκαλιάς Αγάπης.

Tόπος Διεξαγωγής:
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ
Λεωφόρος Αμφιθέας 61 – Α΄Οροφος
Παλαιό Φάληρο – Τ.Κ 175-64

Πληροφορίες: 210 – 9614942
(Aπαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης)
Το σεμινάριο απευθύνεται μόνο σε θεραπευτές.

Σελίδες στο facebook:
– Body Mind Soul – Γνώση για μία υπέροχη ζωή &
– Mary Zapiti Spirituality meet Science

Μαίρη Ζαπίτη
Η Μαίρη Ζαπίτη σπούδασε δίπλα στον «Πατέρα της Συστημικής Αναπαράστασης» Bert Hellinger και σε σπουδαίους δασκάλους στην Αμερική στις κβαντικές θεραπείες, Dr.Kam Yuen, Dr.Richard Bartlett, Dr. Frank Kinslow, Gregg Braden κ.α. Μετά από πολυετή μελέτη και συνεχή πρακτική στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ένωσε αυτές τις 2 προσεγγίσεις (συστημική αναπαράσταση και κβαντικές επιστήμες) και δημιούργησε...
Αναλυτικές Πληροφορίες
Ετικέτες
NLP & Life Coaching Program 2019
Επερχόμενη
Ιούνιος 23, 2019
Αθήνα
146 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email