Βιωματικό Εργαστήριο Συστημικής Αναπαράστασης «Η Κίνηση προς τη Μητέρα»

Βιωματικό Εργαστήριο Συστημικής Αναπαράστασης «Η Κίνηση προς τη Μητέρα»

«Η ΜΗΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ, ΑΓΑΠΗ, ΑΦΘΟΝΙΑ, ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ»

Πού αρχίζει η ζωή; Στην Μητέρα.

Πού αρχίζει η αγάπη, η ευτυχία, η επιτυχία, η αφθονία; Με την Μητέρα!

Πώς έρχεται σ’ εμάς; Πώς μπορεί να έρθει; Όταν η μητέρα είναι στην καρδιά μας και την τιμούμε ως την μητέρα μας.

Η μητέρα είναι η πηγή της ζωής μας. Με ό,τι ρέει από αυτήν προς εμάς, παίρνουμε την ύπαρξή μας. Στον βαθμό που δεχόμαστε την μητέρα μας, δεχόμαστε την ζωή στην ολότητά της.

Αργότερα, αυτό γίνεται φανερό στην ζωή μας. Όσοι έχουν πάρει την μητέρα τους πλήρως στην καρδιά τους γίνονται ευτυχισμένοι και πετυχημένοι, απολαμβάνουν περισσότερο την ζωή και την αγάπη. Οι άνθρωποι που δεν είναι σε σύνδεση με την μητέρα τους, έχουν δυσκολίες στην ζωή και την ευτυχία, στην αγάπη και την επιτυχία.

 

Κάθε Ευλογία ξεκινάει με τη Μητέρα

Bert Hellinger

 

Η κίνηση προς την μητέρα

Για πολλούς ανθρώπους, υπάρχουν κάποιες πρώιμες εμπειρίες που στέκονται εμπόδιο στον δρόμο τους προς την μητέρα και την αγάπη της. Έχουν βιώσει έναν αποχωρισμό, μια απομάκρυνση από αυτήν. Αυτό επέφερε μια βαθύτατη αλλαγή στα συναισθήματα και στην συμπεριφορά τους.

Ο πόνος του χωρισμού, το αίσθημα της απώλειας και η απελπισία οδήγησαν σε μια απόφαση: «είμαι μόνος», «κρατάω απόσταση», «παραιτούμαι», «απομακρύνομαι από αυτήν». Αργότερα, όταν το παιδί έχει και πάλι την δυνατότητα να πάει προς την μητέρα του, κρατά ασυνείδητα την ίδια στάση. Και πολύ αργότερα αυτή η στάση επαναλαμβάνεται σε άλλους τομείς της ζωής του: στην ερωτική σχέση, στην σχέση του με άλλους ανθρώπους, στην εργασία του, στην επιτυχία , στην ευτυχία , στην ζωή στην πληρότητά της. Ακόμα και στον ίδιο του τον εαυτό – αντί να κινείται προς αυτόν, κινείται αντίθετα, απομακρυνόμενος από αυτόν και την ίδια του την ζωή.

Ποια είναι η λύση εδώ; Να επιστρέψουμε εκεί, όπου υπήρξε η διακοπή της κίνησης προς την μητέρα και να ολοκληρώσουμε τώρα αυτήν την κίνηση. Αυτό αποτελεί επίσης μια κίνηση προς την ζωή στην πληρότητά της. Και τι συμβαίνει τότε; Τι συμβαίνει στην ψυχή μας; Τι συμβαίνει στην αγάπη μας; Η ευτυχία φωτίζει την καρδιά μας!

 

Χωρίς μητέρα τίποτα

Bert Hellinger

 

  • Τι με χωρίζει ακόμα από αυτήν και επομένως από την ίδια την ζωή, από την αγάπη, την αφθονία, την επιτυχία, την πληρότητα, την ευλογία και την χαρά της ζωής;
  • Τι μ’ έχει τραβήξει μακριά της;
  • Πώς μπορώ να βρω και πάλι τον δρόμο μου πίσω προς αυτήν;
  • Πώς θα επιστρέψω και πάλι «πίσω στο σπίτι»;
  • Μήπως ακόμα λέω μυστικά μέσα μου τη φράση:«Αγαπημένη μου μητέρα για σένα το κάνω ευχαρίστως – ακόμα κι αν αυτό μου κοστίζει την δική μου ευτυχία»

Όλγα Μπασιούδη

 

Χώρος διεξαγωγής:Πολυχώρος Χείρωνας – Αίθουσα «Χείρωνας»

Κόστος: 120 ευρώ + 24% φ.π.α.

Η τιμή συμπεριλαμβάνει μεσημεριανό vegan μπουφέ.

Αναλυτικές Πληροφορίες
270 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email