«Ο Θεραπευτικός Τροχός… ξαναγυρίζει!»

«Ο Θεραπευτικός Τροχός …. ξαναγυρίζει!»

Οι Σαμάνοι των Άνδεων

Οι Ίνκας, ένας από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς της Νοτίου Αμερικής δεν ήταν απλά φημισμένοι κατασκευαστές πόλεων, αλλά διέθεταν και ένα ασυνήθιστο σύστημα θεραπείας. Οι σαμάνοι τους, πριν από περισσότερα από 5000 χρόνια, ανέπτυξαν μία τεχνική να θεραπεύουν με πνεύμα και φως. Ο Αλμπέρτο Βιλλόλντο μελέτησε για 25 χρόνια τη θεραπευτική δύναμη αυτών των τεχνικών ενεργειακής θεραπείας. Βασισμένος σ’ αυτόν τον αρχαίο θεραπευτικό δρόμο ανέπτυξε ένα πρακτικό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους σε ενεργειακό επίπεδο.

Πυρήνας του προγράμματός του είναι τα φωτεινά ενεργειακά πεδία που περιβάλλουν το υλικό σώμα και λειτουργούν σαν μαγνήτες, έλκοντας ανθρώπους και καταστάσεις ανάλογα με τι βρίσκεται εκεί. Εργαζόμενοι πάνω σε αυτό το ενεργειακό πεδίο, που με τη σειρά του επιδράει στο φυσικό, αλλάζουμε τους μαγνήτες μας, φέρνοντας θεραπεία και φως, αλλάζοντας έτσι και την κατεύθυνση της πορείας της ζωή μας.

Ο Θεραπευτικός Τροχός

Ο Θεραπευτικός Τροχός είναι ένα μονοπάτι που μας διδάσκει τις θεραπείες που προέρχονται από δασκάλους της παράδοσης των Άνδεων του Περού και αποτελείται από τέσσερα επίπεδα.

Η διδασκαλία του Θεραπευτικού Τροχού προέρχεται τόσο από την παράδοση των Κέρο που είναι μία φυλή από τα υψίπεδα των Άνδεων, όσο και από τις παραδόσεις των σαμάνων της ακτής και της ζούγκλας.

Συμβολίζει το ατομικό ταξίδι που πρέπει να κάνει ο καθένας μας για να βρει τον αυθεντικό του εαυτό και για να βρει ποιός πραγματικά είναι πέραν του ονόματος, του ρόλου του, του παρελθόντος του, των σκέψεών του και των συναισθημάτων του.

Είναι ο δρόμος που μας οδηγεί εμπειρικά στις απαντήσεις των μεγάλων ερωτημάτων της ζωής.

Ο Θεραπευτικός Τροχός είναι ένας τρόπος ζωής, που οδηγεί στην ενεργειακή θεραπεία και στη φώτιση.

Είναι το μεγάλο ταξίδι του ήρωα που ξεκινάει από το φυσικό επίπεδο και αγγίζει το πνευματικό.

Βαδίζοντας αυτό το μονοπάτι η ψυχή μας θα υποστεί μια μεγάλη αλχημεία. Είναι ένα μυθικό ταξίδι ψυχής που μας επιτρέπει να μπούμε σε μια πιο ανοιχτή συνειδητότητα.

Μας βάζει σε ένα δρόμο θεραπείας των τραυμάτων του παρελθόντος, στην αναγνώριση της σκιάς μας, και μας βοηθάει να ξαναβρούμε τη χαμένη μας δύναμη.

Θα μας φέρει από τον διαχωρισμό στην ολότητα, από την ανάγκη και την έλλειψη στην αφθονία, από τον νου στο συναίσθημα, από την συνηθισμένη πραγματικότητα σε μια μη συνηθισμένη, από τον υλικό κόσμο στον ενεργειακό κόσμο, από την απλή πίστη στην κατανόηση μέσω εμπειρίας, από τον Homo Sapiens στον Homo Luminus, ένα ον αγνού φωτός.

Τα τέσσερα επίπεδα της μαθητείας αυτής έχουν να κάνουν με τα τέσσερα επίπεδα της συνείδησης και τα ονομάζουμε κατευθύνσεις. Σε κάθε μία από αυτές τις κατευθύνσεις συνδεόμαστε με μία οργανωτική αρχή του σύμπαντος και το αντίστοιχο επίπεδο συνείδησης.

Η διδασκαλία της κάθε κατεύθυνσης δεν είναι ανεξάρτητη αλλά στηρίζεται πάνω στην προηγούμενη.

Ο Θεραπευτικός Τροχός είναι πρώτα από όλα ένα εκπληκτικό ταξίδι προσωπικής θεραπείας όπου τα θεραπευμένα μας μέρη γίνονται τα κομμάτια της προσωπικής μας δύναμης.

Αυτή είναι μία σαμανική εξάσκηση που μας μαθαίνει πώς να βαδίζουμε το δρόμο του σαμάνου και μας δίνει τις δεξιότητες και τα εργαλεία για να ζούμε με ομορφιά τις διάφορες όψεις της ζωής μας. Η εξάσκηση αυτή δεν αφορά μόνο όσους θέλουν να γίνουν θεραπευτές.

Είναι μία μαθητεία μέσα από την οποία ακολουθεί κάποιος αυτό το δρόμο και αναπτύσσει τις δεξιότητες και τα εργαλεία του σαμάνου, καθώς θεραπεύει πρώτα τον εαυτό σου και μετά τους άλλους.

Για να περπατήσουμε το μονοπάτι αυτό δεν χρειάζεται να μας χτυπήσει κεραυνός, απλά να νοιώθουμε το κάλεσμα με διαφορετικούς τρόπους. Είναι περισσότερο ένα κάλεσμα που η καρδιά μας ακούει και θέλουμε να μάθουμε περισσότερα πράγματα για αυτό αλλά και να έχουμε την εμπειρία αυτών των πραγμάτων.

Η ομορφιά σε αυτό είναι ότι ο δυτικός κόσμος σήμερα έχει πρόσβαση σε όλη αυτή τη μαθητεία, αφού εδόθη η άδεια από τους ίδιους τους δασκάλους, για να βοηθηθεί η ανθρωπότητα σε αυτές τις δύσκολες εποχές που περνάει.

Η Εκπαίδευση

Το πρόγραμμα διδάσκει σε βάθος τις θεραπευτικές τεχνικές των ενεργειακών θεραπευτών -δασκάλων του Περού σε θεωρητικό και βιωματικό επίπεδο. Ο κάθε μαθητής εκπαιδεύεται στο πώς να χρησιμοποιεί αυτή τη γνώση και τεχνική για να καθαρίσει πρώτα το δικό του το ποτάμι και μετά να μπορεί να βοηθήσει να καθαρίσουν και άλλοι το δικό τους ποτάμι, από κατάλοιπα του παρελθόντος, προσωπικά-προγονικά- πολιτισμικά μοτίβα που μας κρατούν πίσω και δεν μας αφήνουν στο τώρα να κάνουμε το μεγάλο εξελικτικό άλμα του πεπρωμένου μας.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει διδασκαλία, πρακτικές εφαρμογές, βιωματικές ασκήσεις, και τα αρχαία τελετουργικά μετάβασης.

Η εργασία γίνεται σε μικρές ομάδες και με εποπτεία σε προσωπικό επίπεδο. Η δομή του προγράμματος είναι βασισμένη σε 4 επίπεδα.

Κάθε επίπεδο περιλαμβάνει μυήσεις, τελετές, ταξίδια σε άλλες καταστάσεις συνείδησης, πολύ βαθιές ενεργειακές θεραπευτικές διαδικασίες, διαλογισμούς, ενεργειακές διαδικασίες, μυστικιστικές εμπειρίες και ένα βαθύ μοίρασμα αγάπης.

Τα τέσσερα επίπεδα έχουν τα ονόματα των τεσσάρων κατευθύνσεων ξεκινώντας με τον Νότο και συνεχίζοντας με την Δύση, τον Βορρά και την Ανατολή.
Κάθε κατεύθυνση έχει διαφορετικό θέμα και είναι χτισμένη πάνω στην γνώση και τις δεξιότητες της προηγούμενης. Για αυτό τον λόγο πρέπει να ακολουθούνται με την σωστή σειρά.

ΝΟΤΟΣ

Αρχικά ξεκινάμε με τη κατεύθυνση του Νότου που είναι η βάση και ονομάζεται ο δρόμος του Φιδιού. Οι ενέργειες του σύμπαντος σε αυτή τη παράδοση παίρνουν μορφή ζώου. Γιατί ο τρόπος που ερχόμαστε σε επαφή με αυτές, μέσα από αυτή τη παράδοση, γίνεται με ορισμένα αρχέτυπα που αντιπροσωπεύουν τη ποιότητα αυτής της ενέργειας. Το Φίδι είναι η αρχή του δεσίματος και του λυσίματος. Έτσι ξεκινάει το θεραπευτικό ταξίδι της ολοκλήρωσης. Στο Νότο καθαρίζουμε από πράγματα και τραυματικά γεγονότα που μας βαραίνουν και δεν μας αφήνουν να πάμε μπροστά στη ζωή. Όπως το φίδι βγάζει το δέρμα του για να μεγαλώσει κι άλλο έτσι αποβάλλουμε από πάνω μας τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα και τις ιστορίες που ζούμε και ξαναζούμε και οι οποίες δεν μας οδηγούν πουθενά.

Μετά από αυτή την διαδικασία μαθαίνουμε να περπατάμε με ομορφιά.

Μαθαίνουμε την διαδικασία της “Φώτισης” που είναι ένα εργαλείο χρήσιμο τόσο για την προσωπική μας θεραπεία όσο και για την θεραπεία άλλων ανθρώπων.

ΔΥΣΗ

Η επόμενη κατεύθυνση είναι η Δύση όπου αρχίζουμε να δουλεύουμε με τον αόρατο κόσμο. Αυτός είναι ο δρόμος του ειρηνικού πολεμιστή, ο δρόμος του Τζάγκουαρ. Εδώ θεραπεύουμε τις ιστορίες του παρελθόντος μας και των προγόνων, ιστορίες που ακόμα ζουν μέσα μας και επίσης ελευθερωνόμαστε και από τα δεσμά του κάρμα, από τις προσωπικές μας ιστορίες, σαν ψυχές.

Εδώ αρχίζουμε και δουλεύουμε με τις αρχές της ζωής και του θανάτου και μαθαίνουμε πώς να μπούμε στη δική μας προσωπική δύναμη και πως να την κρατάμε.

Θα εξορκίσουμε από το σύστημά μας τον φόβο και τον θάνατο που μας καταδιώκουν. Θα ξαναθυμηθούμε ότι δεν έχουμε εχθρούς σε αυτόν τον κόσμο και για αυτό δεν χρειάζεται να είμαστε σε συνεχή επιφυλακή και ανταγωνισμό. Μαθαίνουμε να ζούμε ειρηνικά όταν πλέον δεν έχουμε τον φόβο για το άγνωστο, την ψευδαίσθηση του θανάτου. Όταν δεν μας διεκδικεί ο θάνατος, μας διεκδικεί η ζωή.

Επίσης μαθαίνουμε πώς να βγάζουμε τις βαριές ενέργειες από το ενεργειακό μας πεδίο με έναν άμεσο τρόπο.

ΒΟΡΡΑΣ

Στην κατεύθυνση του Βορρά αρχίζουμε να δουλεύουμε στο επίπεδο του μυθικού, που είναι ο χώρος όπου ο ήρωας ακολουθεί το ταξίδι της ψυχής του. Αυτός είναι ο δρόμος του Κολιμπρί. Εδώ ξαναβρίσκουμε την ποιότητα του ήρωα μέσα μας.

Έτσι αφού στον Νότο και στην Δύση αποβάλλουμε το παρελθόν μας, και τις βαριές ενέργειες, στο Βορρά μαθαίνουμε ποιοι πραγματικά είμαστε, ποιοι ήταν οι ρόλοι που παίξαμε, τα προσωπεία και οι μάσκες που φορέσαμε.

Σε αυτή τη κατεύθυνση μαθαίνουμε πώς να βγαίνουμε από το χρόνο και να πληροφορούμε το σύστημά μας από εκείνο τον τόπο που είναι του ανώτερου εαυτού.

Είναι ο χώρος της ανάπτυξης και του μυθικού.

Στον Βορρά γινόμαστε ο οραματιστής όπου μπορούμε να δούμε πέρα από το εγώ και το νου μας. Σταματάμε να ταυτιζόμαστε με τις σκέψεις μας και βγαίνουμε από τις ψευδαισθήσεις. Στον Βορρά αναδυόμαστε στο μυθικό επίπεδο της συνειδητότητας από όπου έχουμε πρόσβαση στο μεγάλο ‘κενό’.

Μαθαίνουμε να βλέπουμε και να πλοηγούμαστε στα σαμάνικα επίπεδα της μη συνηθισμένης πραγματικότητας. Μαθαίνουμε να ταξιδεύουμε μέσα στον χρόνο και να κάνουμε αλλαγές σε αυτό που θεωρούμε παρελθόν, έτσι ώστε να επηρεάσουμε το παρόν.

Αποδεσμευόμαστε από τις επιθυμίες του εγώ και εμπνεόμαστε από το όραμα της ψυχής. Ανακτούμε τα κομμάτια της ψυχής μας που είχαμε χάσει μέσω τραυματικών εμπειριών και πλέον αναπτυσσόμαστε μέσα από την αυθεντικότητα μας και επανασυνδεόμαστε με την ατζέντα της ψυχής μας.

Στο Βορρά δημιουργούμε καινούργιες ιστορίες από το επίπεδο του μυθικού, το μέρος από όπου άντλησαν τη δημιουργικότητα τους ο Μικαέλ ‘Αντζελο, ο Μπετόβεν κ.α. Είναι το μέρος των εικόνων, της μουσικής και των ανώτερων μαθηματικών που ενεργοποιείται.

Μία από τις θεραπευτικές διαδικασίες που μαθαίνουμε στον Βορρά είναι η «Ανάκτηση Ψυχής».

ΑΝΑΤΟΛΗ

Στην κατεύθυνση Ανατολής αρχίζουμε να δουλεύουμε στο επίπεδο του οραματιστή.

Η Ανατολή συμβολίζει το δρόμο του Κόνδορα, του Αετού που είναι οι αρχετυπικές ενέργειες της υπερβατικότητας.

Η Ανατολή σχετίζεται με την υπέρβαση. Υπερβαίνουμε το εγώ μας, την αίσθηση ότι είμαστε ένα άτομο, ακόμη και την αίσθηση ότι είμαστε μια ξεχωριστή ψυχή.

Στην Ανατολή επαναταυτιζόμαστε με τα πάντα, το μεγάλο πεδίο της ενότητας από όπου προερχόμαστε. Ταυτοποιούμαστε πάλι με την δημιουργική δύναμη.

Στην Ανατολή μαθαίνουμε “πώς να ονειρευόμαστε τον κόσμο στην πραγματοποίησή του”. Μαθαίνουμε ένα νέο τρόπο δημιουργίας, πώς δηλαδή να ονειρευόμαστε την πραγματικότητά μας, τη ζωή μας, τη κοινότητά μας και πώς να τη φέρνουμε σιγά-σιγά σε υλοποίηση.

Μαθαίνουμε επίσης πώς να είμαστε συνδεδεμένοι με το Νόμο του Άινι, που είναι ο νόμος της ορθής σχέσης και ιερής αμοιβαιότητας με τα πάντα και τους πάντες, μέσα και έξω.

Μία βασική διδαχή της Ανατολής είναι ότι δεν υπάρχει μέσα –έξω, είμαστε όλοι ενωμένοι σε μία ενεργειακή ενότητα.

Δουλεύουμε επίσης με τα Τελετουργικά του θανάτου και μαθαίνουμε ειδικές ενεργειακές τεχνικές σε ένα ανώτερο επίπεδο. Μαθαίνουμε να βοηθάμε ανθρώπους να «αποχωρήσουν» συνειδητά και συμφιλιωμένοι με την ζωή που έζησαν ή δεν έζησαν πάνω στην γη.

Επίσης αποβάλουμε τα τελευταία εμπόδια που μας εμποδίζουν στο πεπρωμένο μας, αφηνόμαστε στην ατζέντα της ψυχής μας και την εκφράζουμε πλήρως στον υλικό κόσμο.

Έτσι βοηθάμε να πραγματοποιηθεί η υπέρβαση πάνω στην γη.

Η προσωπική μας ζωή μπαίνει πλέον στην υπηρεσία της συλλογικής ζωής καθώς έχουμε βιώσει την ολότητα και γνωρίζουμε πλέον ότι ο διαχωρισμός είναι μια ψευδαίσθηση.

Αρχίζουμε να ζούμε ως ένας Φύλακας της Γης.

Τα εργαλεία που αποκτά ο σπουδαστής κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, φέρνουν ισορροπία ανάμεσα στο σώμα, στην ψυχή και στη Γη και βοηθούν στο να συμμετέχουμε συνειδητά στη μελλοντική μας εξέλιξη.

Οι τέσσερις κατευθύνσεις σχετίζονται επίσης και με τα επίπεδα συνείδησης και ανατομικά σχετίζονται με τα τέσσερα είδη του εγκεφάλου μας.

Το μέρος του Φιδιού και του Τζάγκουαρ, είναι το μέρος που ζούμε στην καθημερινότητά μας, ο ερπετοειδής και ο λιμπικός εγκέφαλος. Στο Βορρά πάμε στο νεοφλοιό και στην Ανατολή όλες οι διαδικασίες ενεργοποιούν τον πρόσθιο λοβό.

Σκοπός μας είναι οι τέσσερις εγκέφαλοι να έρθουν σε ορθή σχέση μεταξύ τους και να ολοκληρωθεί η λειτουργία τους.

Ο Θεραπευτικός Τροχός είναι ένα πλαίσιο που μας βοηθάει στην διαδρομή της ζωής μας.

Είναι ένας χάρτης για να βρούμε τον δρόμο μας, αλλά δεν είναι ο δρόμος. Ο χάρτης περιέχει απλά οδηγίες, τον δρόμο πρέπει να τον βρούμε και να τον περπατήσουμε μόνοι μας.

Γενικά η κεντρική ιδέα του σαμανισμού δεν μπορεί να περιγραφεί εύκολα με λέξεις γιατί αποτελεί μία άμεση βιωματική γνώση.

“Όταν ακολουθούμε το μονοπάτι, τότε αυτό μας διδάσκει πραγματικά”.

Εισηγητές:

  • Γεράσιμος Βλάχος
  • Εύη Κονταξή

Κόστος συμμετοχής: 220€/ κατεύθυνση
Έγκαιρη προεξόφληση μέχρι 31/1/2019, Κατεύθυνσης Νότου: 190€

Παρέχονται:

  • Αναλυτικές σημειώσεις, για κάθε κατεύθυνση
  • Δωρεάν συναντήσεις ανάμεσα στις κατευθύνσεις
  • Βεβαίωση παρακολούθησης

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 15-16-17 Φεβρουαρίου 2019
Ώρες: Παρασκευή : 4:00μμ – 10:00μμ , Σάββατο – Κυριακή 8:00π.μ – 9:00μμ
Τόπος Διεξαγωγής: ΑΛΟΡΑΜΑ – η τέχνη του εὖ Zen , Λ. Θησέως 13, Νέα Ερυθραία 146 71

Περισσότερες πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά σεμινάρια:

Αλόραμα: τηλ. 21 0622 9292.
Γεράσιμος Βλάχος: τηλ. 6944851771
Εύη Κονταξή: 6909-748050

Δηλώσεις συμμετοχής: info@alorama.gr

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 15 άτομα

Εύη Κονταξή

Η Εύη Κονταξή βαδίζει εδώ και πολλά χρόνια στα μονοπάτια των Εσωτερικών παραδόσεων, εντρυφώντας κατ αρχάς στην Ανατολική- Βουδιστική και Ινδική Παράδοση, με ταξίδια στην Ινδία, Νεπάλ, Αίγυπτο, Ισραήλ και αλλού. Έχει λάβει διδασκαλίες και μυήσεις από σεβαστούς Θιβετανούς Λάμα, από τον Κάρμαπα (τον 16ο) και τον Δαλάι Λάμα και στη συνέχεια η αναζήτησή της την οδήγησε στην Ελληνοαιγυπτιακή – Δυτική Πυθαγόρεια Παράδοση και στη Γνωστική Ψυχολογία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Πυθαγόρειας Αριθμοσοφίας και άλλα που αφορούν παρόμοια θέματα.

Είναι πιστοποιημένη Ανθοθεραπεύτρια, από το Natural Health SCIENCE, των Ανθοϊαμάτων του Μπαχ, της Καλιφόρνιας, των Αυστραλιανών και των Ανθοϊαμάτων και Ελιξιρίων του Πήγασου.

Είναι Reiki Master, με γνώσεις Pranic Healing του CHOA KOK SUI. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια EFT με τον Andy Bryse και Maxine Henk.

Η επαφή της με την ενεργειακή θεραπευτική μέθοδο των αρχαίων, παραδοσιακών διδασκαλιών και μεταβιβάσεων των Paqo -Q eros από τις περουβιανές Άνδεις που είναι οι αυθεντικοί απόγονοι των ΙΝΚΑ και των Σαμάνων των Άνδεων του Περού, συμπληρώνει και εμπλουτίζει την έρευνα για τη φύση των όντων και την ενεργειακή θεραπεία, συμμετέχοντας σε σχετικά βιωματικά σεμινάρια-διδασκαλίες, όπως στο MUNAY KI, στο NUSTA KARPAY, στο MARIPOSA, στο “Σαμάνικο Μονοπάτι της Γυναίκας” και σε άλλα.

Έχει παρακολουθήσει τις διδασκαλίες της Αρχαίας Παράδοσης των ΙΝΚΑ από τους αυθεντικούς Περουβιανούς δασκάλους: Houan Nunez Del Prando και το γιο του Ivan, όπως και από την ελληνικής καταγωγής Elizabeth Tzenkins, Δασκάλα διεθνούς κύρους της Παράδοσης των Ίνκα Q΄ero, τις σχετικές διδασκαλίες με τον τίτλο “Ψυχοπνευματική Ανάπτυξη των Ίνκα και Σύγχρονη Ενεργειακή Ψυχολογία”

Συμμετείχε σε τελετή Despacho με το φημισμένο ιερό ζευγάρι Q ero, Don Umberto και Dona Bernadina αυθεντικούς απογόνους των Ίνκα από τις υψηλές Άνδεις του Περού. Το Despacho είναι μια ιερή τελετή προσφοράς στην Μητέρα Γη -Pachamama και στα Apu -(μεγάλα πνεύματα των βουνών).

Ολοκλήρωσε τoν “Θεραπευτικό Τροχό“, “Τhe Inca Medicine Wheel” της Ενεργειακής Σαμανικής Ιατρικής, του Alberto Viloldo και ιδρυτή του “Four Winds Society” και το Andvance, από καταξιωμένους μαθητές του.

Έχει επιμεληθεί την μετάφραση βιβλίων του Alberto Villoldo, γύρω από σαμάνικη Θεραπεία του Φωτεινού Ενεργειακού Σώματος, μεταξύ των οποίων και το “Mending The Past and Healing the Future with Soul Retrieval”, που κυκλοφορεί ήδη στα Ελληνικά με τον τίτλο: “Διορθώνοντας το Παρελθόν και Θεραπεύοντας το Μέλλον, με Ανάκτηση Ψυχής” από τον εκδοτικό οίκο: “Αλφάβητο Ζωής”.

 

 

 

gerasimos blaxos
Ο Γεράσιμος Βλάχος αποφοίτησε από παιδαγωγικό Ρόδου, είναι σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και ενεργειακός θεραπευτής. Παρακολούθησε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα στην A.F.STUDIES, παράρτημα της Γερμανικής Σχολής Aerobic and Fitness και κατέχει τους τίτλους Aerobic and Fitness Instructor,personal training και pilates Instructor. Συνέχισε με  την εκπαίδευση επαγγελματικής κατάρτισης(foundation) στη Gestalt συμβουλευτική με τον Morgan Goudlander (University of San Francisco, USA)....
Αναλυτικές Πληροφορίες
255 Shares
More
Share
Vibe
WhatsApp
Share