Θεραπευτικός Τροχός | Δύση: Ο Δρόμος του Ειρηνικού – Φωτεινού πολεμιστή

Θεραπευτικός Τροχός | Δύση: Ο Δρόμος του Ειρηνικού - Φωτεινού πολεμιστή

Θεραπευτικός Τροχός 

 Δύση: Ο Δρόμος του Ειρηνικού – Φωτεινού πολεμιστή

Τι είναι ο Θεραπευτικός Τροχός

Μια κορυφαία εκπαίδευση όπου η Υπερ-Προσωπική ψυχοθεραπεία και η Σύγχρονη Ενεργειακή ψυχολογία, η νευροβιολογία, συναντούν την Παράδοση των Ίνκας και εμπλουτίζονται χρησιμοποιώντας τα εργαλεία και τις τεχνικές της.

Το πρόγραμμα διδάσκει σε βάθος τις θεραπευτικές τεχνικές των Σαμάνων του Περού σε θεωρητικό και βιωματικό επίπεδο.

Ο κάθε μαθητής εκπαιδεύεται στο πώς να χρησιμοποιεί τη Σαμανική γνώση και τεχνική στη θεραπεία άλλων, καθώς και πώς μπορεί να ενσωματώσει αυτά τα εργαλεία στην προσωπική του θεραπευτική προσέγγιση.

Η δομή του προγράμματος είναι βασισμένη σε 4 επίπεδα. Κάθε επίπεδο περιλαμβάνει σαμάνικες μυήσεις, τελετουργικά, τελετές, ταξίδια σε άλλες καταστάσεις συνείδησης, πολύ βαθιές ενεργειακές θεραπευτικές διαδικασίες, διαλογισμούς, ενεργειακές ασκήσεις, μυστικιστικές εμπειρίες και ένα βαθύ μοίρασμα αγάπης. Τα τέσσερα επίπεδα έχουν τα ονόματα των τεσσάρων κατευθύνσεων ξεκινώντας με τον Νότο και συνεχίζοντας με την Δύση, τον Βορρά και την Ανατολή. Κάθε κατεύθυνση έχει διαφορετικό θέμα και είναι χτισμένη πάνω στην γνώση και τις δεξιότητες της προηγούμενης.

Όποιoι και αν είναι οι λόγοι σου στο σημείο που βρίσκεσαι τώρα, είναι εντάξει, αλλά όπως θα διασχίζεις τον Θεραπευτικό Τροχό, θα αλλάζεις!

Σε κάθε μια από τις κατευθύνσεις που θα γνωρίζεις , θα επουλώνεις μέρη του εαυτού σου που ποτέ δεν ήξερες καν ότι υπάρχουν. Καθώς θα γίνεσαι πιο συνειδητός και θα νιώθεις πιο ζωντανός και θα είσαι παρών σε αυτή την άπειρη στιγμή, αυτοί οι αρχικοί λόγοι που σε έφεραν εδώ, θα μετατοπιστούν και θα Αλλάξουν για να συμπεριλάβουν πλέον μία πολύ ευρύτερη προοπτική, όπως θα είναι η ζωή σου.

Αυτή η παράδοση έρχεται από τους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται όλη την εικόνα. – εμείς θα αλλάξουμε το σημείο που στεκόμαστε και όπως θα το κάνουμε αυτό, θα διαπιστώνουμε ότι ο κόσμος γύρω μας θα αλλάζει και εμείς μετατρεπόμαστε σε μία δύναμη ειρήνης και αλλαγής μέσα στον κόσμο, όπως θα γνωρίζουμε πως να κρατάμε τον νόμο του AYNI -είναι ο νόμος της αμοιβαιότητας- για όλους.

Όταν αποφασίσεις να προχωρήσεις στο ταξίδι της ζωή σου σε οδηγεί στη δική σου δύναμη να αποκαλύψεις την αλήθεια για το «ποιος είσαι», να ανακαλύψεις ένα πιο αυθεντικό εαυτό. Αρχίζεις να φέρνεις στο προσκήνιο τα μοναδικά σου δώρα και ταλέντα για να περπατήσεις προς το «ποιος γίνεσαι». Και καθώς προχωράς δημιουργείς και κρατάς ένα νέο δικό σου χάρτη που διαμορφώνει το πεπρωμένο σου και αλλάζει τον κόσμο σου.

Στην διάρκεια του Τροχού θα μάθεις δυνατά θεραπευτικά εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την αλλαγή από την κατάσταση που είσαι τώρα στο που θέλεις να είσαι. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις τα ίδια εργαλεία για να βοηθήσεις άλλους. Θα γίνεις ένας δυνατός θεραπευτής, σύμβουλος, πνευματικός καθοδηγητής, ή μέντορας, ένας καταλύτης αλλαγής. Αυτό σημαίνει να είσαι σαμάνος στον σημερινό κόσμο.

Αυτή η εκπαίδευση σου επιτρέπει να μεγαλώσεις πνευματικά όσο και σε αυτοπεποίθηση ώστε η ζωή που ηγείσαι να είναι δική σου. Και γίνεσαι μοντέλο στον κόσμο ενός νέου είδους ηγεσίας που ξεκινάει από μέσα σου και απλώνεται στις οικογένειες σου, στις κοινότητες, και στον κόσμο γύρω σου. Είμαστε όλοι μέρος σε αυτό το μεγάλο άλμα συνειδητότητας. Ετοιμάσου να γίνεις η καλύτερη εκδοχή που μπορείς να είσαι.

Ο θεραπευτικός τροχός είναι ένας μεγάλος κύκλος που έχει πάνω του σημειωμένες τις βασικές κατευθύνσεις. Είναι ένας χάρτης των τεσσάρων βημάτων για να γίνει κάποιος ένα άτομο γνώσης και δύναμης. Αυτό είναι το ταξίδι που αναλαμβάνει να κάνει ο σαμάνος, προκειμένου να γίνει θεραπευτής και σοφός. Είναι ένα ταξίδι που όλοι μας αναλαμβάνουμε να κάνουμε κατά την διάρκεια της ζωής μας. Αφήστε με να σας τον περιγράψω.

Είναι ένας αρχαίος χάρτης που βρίσκουμε σε ολόκληρη την Αμερική και είναι χωρισμένος σε τέσσερα τμήματα, με βάση τις βασικές κατευθύνσεις μιας πυξίδας. Ο χάρτης περιγράφει την διαδικασία που απαιτείται για να ολοκληρωθούμε. Έτσι, ξεκινάμε με το να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας. Θυμηθείτε ότι το ταξίδι του σαμάνου, είναι το ταξίδι του πληγωμένου θεραπευτή και ότι καθώς θεραπεύουμε τον εαυτό μας, αυτό που ανυψώνεται μέσα μας, που είναι μια πηγή τραυμάτων και πόνου, γίνεται η βάση της εξουσίας μας, της συμπόνιας μας. Έτσι, ξέρω πώς είναι όταν πονάτε γιατί κι εγώ έχω πονέσει., αλλά αυτές οι πληγές δεν ζουν πλέον μέσα μου και δεν μπορούν πλέον να με αναγκάσουν και να με ενημερώσουν και να με ωθήσουν να αντιδράσω σε ορισμένους ανθρώπους με ορισμένες συμπεριφορές. Αυτές οι πληγές ζουν πλέον μέσα στην θεραπευτική τσάντα μου, και αποτελούν πηγή της δύναμής μου. Καθώς θεραπεύω αυτές τις πληγές γίνονται η πηγή της δύναμής μου, μέσα στην θεραπευτική τσάντα μου. Αυτό είναι το φάρμακό μου. Κλασικά, αυτό είναι γνωστό ως το μονοπάτι του πληγωμένου θεραπευτή.

 Και ο θεραπευτικός τροχός έχει τέσσερα μονοπάτια που σχετίζονται με αυτό:

1) το μονοπάτι του θεραπευτή στο Νότο,

2) του πολεμιστή στην Δύση,

3) του Σοφού ή του Δασκάλου στον Βορρά και

4) του Οραματιστή στην Ανατολή.

Κατά την εκπαίδευση ως σαμάνοι πρέπει να επισκεφτείτε κάθε μια από τις κατευθύνσεις και να ολοκληρώσετε την εκπαίδευση και να λάβετε τα δώρα της κάθε μιας από αυτές τις κατευθύνσεις.

  • Έτσι, στον Νότο λαμβάνετε το δώρο της θεραπείας και θεραπεύεστε και εσείς,
  • στην Δύση μαθαίνετε τους τρόπους του Ειρηνικού πολεμιστή, τις τεχνικές της μη-βίας, ερχόμαστε σε σωστή σχέση με τους προγόνους μας,
  • στον Βορρά εμποτιζόμαστε στις θεραπευτικές διδασκαλίες και τις διδασκαλίες της σοφίας. Ο Βορράς είναι γνωστός ως ο δρόμος του σοφού, ως ο δρόμος αυτού που μπορεί να μαθευτεί, αλλά όχι να ειπωθεί, και
  • η Ανατολή είναι ο δρόμος του οραματιστή που ονειρεύεται στην ύπαρξη, που ανιχνεύει τις δυνατότητες πριν κοιτάξει τις πιθανότητες. Αλλά ο πρακτικός ονειρευτής, το άτομο που γνωρίζει ότι αν δεν ονειρευτούμε τον κόσμο μας στην ύπαρξη, τότε θα συμβιβαστούμε με τον συλλογικό εφιάλτη της ιστορίας.

Δύση: Ο Δρόμος του Ειρηνικού – Φωτεινού πολεμιστή

‘Ηρθε η ώρα να περάσουμε το κατώφλι της Δύσης.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση πάμε πέρα από τις προσωπικές μας ιστορίες.

Αρχίζουμε ν’ αντιλαμβανόμαστε ότι οι ιστορίες που λέμε στον εαυτό μας έρχονται από δύο κατευθύνσεις: κάποιες είναι γενεαλογικές, (μας κληροδοτήθηκαν από την οικογένειά μας) και κάποιες καρμικές (προέρχονται από εμπειρίες προηγούμενων ζωών).

Στο επίπεδο του ιαγουάρου αρχίζουμε ν’ αντιλαμβανόμαστε με ποιο τρόπο αυτές παραμονεύουν και μας παγιδεύουν, μας καθηλώνουν σε μία κατάσταση αδράνειας. Άψυχη. Χωρίς ζωή.

Θα εργαστούμε με τις γενεαλογικές –προγονικές και τις καρμικές μας σφραγίδες.

Το Τζάγκουαρ είναι η κατάσταση όπου μαθαίνουμε να πορευόμαστε με ειρήνῃ και αφοβία.

Δεν χρειάζεται να δημιουργούμε εχθρούς μέσα μας ή έξω, στον κόσμο αυτό ή στον επόμενο.

Αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο αυτό σαν ένα καθρέπτη και ό,τι είναι εκεί έξω, δεν είναι παρά ένα καθρέφτισμα αυτού που είναι μέσα μας για να μας δείξει τις σκιές μας, τις μη-θεραπευμένες πτυχές μας.

Ο Ιαγουάρος είναι ο φωτεινός μας πολεμιστής.

Η δουλειά που κάνουμε στο επίπεδο όπου εκφράζεται με το αρχέτυπο του Τζάγκουαρ, μας φέρνει σε μία κατάσταση συνέπειας του μέσα μας με το έξω μας.

«Είμαι αυτό που λέω ότι είμαι».

Όταν αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε τον καθρέπτη του κόσμου και ότι δεν χρειάζεται να δημιουργούμε εχθρούς, παύουμε να είμαστε αμυντικοί για την αυτό-προστασία μας.

Εκεί όπου δεν έχει μείνει τίποτε για το οποίο χρειάζεται να αμυνθείς, δεν υπάρχει ανάγκη για άμυνα.

Θα εργαστούμε με τη σκιά θα καταλάβουμε πώς λειτουργεί και πώς προβάλλουμε τις σκιές μας προς τα έξω, για να μπορέσουμε να τις δούμε σ’ ένα καθρέπτη.

Ο καθρέπτης μας δείχνει αυτά τα πράγματα που ζουν μέσα μας. Και όταν τα δούμε μπορούμε να επιλέξουμε να τα αλλάξουμε.

Ο τόπος του Τζάγκουαρ είναι η κατάσταση του ειρηνικού πολεμιστή. Θα εξασκηθούμε στη μη-βία.

Για να εξασκήσουμε τη μη-βία χρειάζεται να δούμε τη βία που ζει εντός μας, με ποιο τρόπο είμαστε βίαιοι προς τον εαυτό μας και προς τους άλλους.

Θα δουλέψουμε με τους προγόνους μας, με προηγούμενες ζωές και με πολλά θέματα σκιάς.

Όλες αυτές οι πληροφορίες ανεβαίνουν στην επιφάνεια· όλα τα θέματά μας θ’ ανέβουν στην επιφάνεια.

Στη Δύση περπατάμε λιγάκι μαζί με τον θάνατο. Με την έλλειψη ζωής που κατατρέχει τη ζωή μας. Και αυτό θα αλλάξουμε, με τη δουλειά που θα κάνουμε, ώστε να μην μας κατατρέχει άλλο πια. Είναι ένα μεγάλο άλμα αυτό που θα κάνουμε, το πέρασμα απ’ το Νότο στη Δύση.

Αφήστε την Pachamama να σας αγκαλιάσει.

Επιτρέψτε στο Τζάγκουαρ να σας βοηθήσει να επιστρέψετε στον κήπο, απ’ όπου ποτέ δεν φύγατε.

Επιστρέφετε στο σπίτι, στη μητέρα που πάντα είχατε, την Pachamama , τη μητέρα όλων, μπορείτε να καθαρίσετε αποτυπώματα από το προσχέδιο και το σώμα θα αυτό-οργανωθεί, προς την υγεία.

Δημιουργός του Θεραπευτικού Τροχού είναι ο ALBERTO VILLOLDO

 

Εισηγητές: Λιάνα Τελειώνη – Γεράσιμος Βλάχος

Ημερομηνίες: 19-20-21 Οκτωβρίου
Ώρες: Παρασκευή 19 Οκτωβρίου: 4:00μμ – 10:00μμ , Σάββατο 20 – Κυριακή 21 Οκτωβρίου: 8:00π.μ – 9:00μμ

Εισφορά συμμετοχής: 190€ .

«Μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν ήδη παρακολουθήσει την κατεύθυνση του Νότου, από οποιονδήποτε δάσκαλο – εισηγητή, ή όσοι θέλουν να το επαναλάβουν»

gerasimos blaxos
Ο Γεράσιμος Βλάχος αποφοίτησε από παιδαγωγικό Ρόδου, είναι σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και ενεργειακός θεραπευτής. Παρακολούθησε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα στην A.F.STUDIES, παράρτημα της Γερμανικής Σχολής Aerobic and Fitness και κατέχει τους τίτλους Aerobic and Fitness Instructor,personal training και pilates Instructor. Συνέχισε με  την εκπαίδευση επαγγελματικής κατάρτισης(foundation) στη Gestalt συμβουλευτική με τον Morgan Goudlander (University of San Francisco, USA)....
Η Λιάνα Τελειώνη είναι συγγραφέας, Life Coach, NLP Master, υπνοθεραπεύτρια, ανθοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια εναλλακτικών μεθόδων ενδυνάμωσης και σαμάνικων τεχνικών, δασκάλα γιόγκα και διαλογισμού. Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από Ιθάκη. Εργάζεται με αγάπη και αφοσίωση στον μετασχηματισμό του πόνου και των ανθρώπινων εξαρτήσεων σε δύναμη, με σκοπό να υπενθυμίσει και να αφυπνίσει την απεριόριστη, εσωτερική δύναμη...
Αναλυτικές Πληροφορίες
40 Shares
More
Share
Vibe
WhatsApp
Share