Εργαστήριο Εκπαίδευσης στη Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής (ΠΚΙ – TCM)

Εργαστήριο Εκπαίδευσης στη Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (ΠΚΙ – TCM)

Ένα αρχαίο αλλά και απόλυτα σύγχρονο θεραπευτικό σύστημα.

Ένα φιλοσοφικό μονοπάτι που μας οδηγεί στην αλλαγή και την ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα: σωματικό, συναισθηματικό, πνευματικό.

Η Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική (ΠΚΙ) αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα θεραπευτικά συστήματα του πλανήτη μας. Στην διαδρομή της μέσα σε χιλιάδες χρόνια διατηρεί την ζωντάνια της ακόμη και σήμερα, μέσα από την συνεχόμενη πρακτική της, τόσο στην Ανατολή όσο πλέον και στη Δύση.

Η συνεχώς αυξανόμενη δημοτικότητα της οφείλεται στις αρχές και τη θεωρία της, που επιβεβαιώνονται σταθερά στην καθημερινή ζωή μέσα από την παρατήρηση και την κατανόηση των φυσικών νόμων, καθώς και στην αποτελεσματικότητα που έχει μία θεραπεία όταν εφαρμόζεται στη βάση των αρχών αυτών.

Η αναγνώριση των φυσικών νόμων και η ενσωμάτωση τους στο σωματικό και ψυχολογικό μας πεδίο, μας προσφέρει τη δυνατότητα να βιώνουμε την ύπαρξη μας ως μέρος του όλου, δηλαδή της πλάσης.

Η συνειδητότητα που αφυπνίζεται τότε, γίνεται η κινητήριος δύναμη που μας οδηγεί σε έναν τρόπο ζωής πολύ πιο ευεργετικό, όχι μόνο για την ατομική ευημερία αλλά και για το όφελος της κοινωνίας και του οικολογικού περιβάλλοντος.

Η μελέτη της ΠΚΙ μας βοηθάει να ζήσουμε μία ζωή ισορροπίας, αρμονίας και ευεξίας. Αφυπνίζει τη δύναμη που θα ξεκλειδώσει την δυνατότητα της έκφρασης των ατομικών ικανοτήτων και ταλέντων.

Φέρνει σε επαφή τον άνθρωπο με τους νόμους της φύσης και ενοποιεί στην αντίληψη του το σώμα, τον νου και την ψυχή δίνοντας του έτσι την ευκαιρία να βιώσει μια μακρόχρονη και ουσιαστική εμπειρία υγείας με ενεργητικό τρόπο. Η ΠΚΙ παρατηρεί και μελετά τους φυσικούς νόμους που διέπουν το εξωτερικό και το εσωτερικό – του σώματος – περιβάλλον, των οποίων οι αρχές δεν μεταβάλονται από το πέρασμα του χρόνου.

Για αυτό ακόμη και σήμερα παραμένει ένα απόλυτα ζωντανό θεραπευτικό και φιλοσοφικό σύστημα, που βρίσκει εφαρμογή σε όλο το φάσμα της φυσιολογίας και παθολογίας του ανθρώπινου οργανισμού.

Σωματικά βιώματα, συναισθήματα, τρόπος σκέψης, προσωπική ιδιοσυγκρασία, κληρονομικότητα, διατροφή, καθημερινές συνήθειες, ηλικία, γεωγραφικό μήκος και πλάτος, κλιματολογικές και περιβαλλοντικές συνθήκες αλλά και οι κινήσεις και θέσεις των πλανητών αποτελούν τα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν τον προσωπικό μας χάρτη υγείας μέσα στο πέρασμα του χρόνου.

Έτσι το βαθύτερο και το αόρατο αλληλεπιδρά με την επιφάνεια και τα ορατά φυσικά μας πεδία κάνοντας δυνατή την αίσθηση της ολότητας. Οι αρχές, η θεωρία και οι θεραπευτικές πρακτικές της ΠΚΙ είναι ένα καθρέφτισμα των σχέσεων μεταξύ των φυσικών νόμων μέσα στο σώμα.

Είναι ο τρόπος σκέψης και ο τρόπος ζωής που μας εναρμονίζει με τη φύση ώστε να βιώνουμε πιο ολοκληρωμένα τους λόγους της ύπαρξης μας.

 

Τέσσερις βασικές αρχές της ΠΚΙ

  • Το σώμα, ο νους και η ψυχή είναι μία αδιαίρετη ολότητα.
  • Είμαστε απόλυτα συνδεδεμένοι με τη φύση και το εξωτερικό περιβάλλον.
  • Έχουμε γεννηθεί με τη δύναμη της αυτο-ίασης μέσα μας.
  • Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

 

 

Εισηγήτρια:Άρτεμις Καρνέζη

 

Χρόνος διεξαγωγής: κάθε Δευτέρα, από 08/10/2018 έως 13/05/2019

Ώρες διεξαγωγής: 17.30 – 21.00

Κόστος συμμετοχής: 967,74 ευρώ για το ετήσιο πρόγραμμα ή 45,00 ευρώ για την κάθε συνάντηση

(Οι τιμές δε συμπεριλαμβάνουν φ.π.α..)

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: στη γραμματεία του Πολυχώρου ( 210 6657084, 09.00 – 17.00 )

 

Άρτεμις Καρνέζη
Η Άρτεμις Καρνέζη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε την Παραδοσική Κινεζική Ιατρική (ΠΚΙ), τον Βελονισμό και τη Ρεφλεξολογία στη Νορβηγία από το 1989 έως το 1993. Από τότε μέχρι σήμερα χρησιμοποιεί τις μεθόδους αυτές ως μέσο φροντίδας και θεραπείας του σώματος, του νου και της ψυχής. Έχει παρακολουθήσει πολλά μαθήματα και σεμινάρια του ολιστικού...
Αναλυτικές Πληροφορίες
Ετικέτες
Το είδαμε κι αυτό....