Βιωματικά Εργαστήρια Γονέων

Βιωματικά Εργαστήρια Γονέων

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗ ΓΟΝΕΪΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Το να είσαι γονιός προκαλεί έντονα συναισθήματα, προκλήσεις, διλήμματα, άγχος για σωστές επιλογές και υπεύθυνες αποφάσεις. Κάθε γονιός νιώθει συχνά να αγωνίζεται εν μέσω καθημερινών συναισθηματικών «καταιγίδων».

Ένας νέος κύκλος ομάδων ξεκινά στο Satori Land το Σάββατο 13 Οκτώβρη

σε συνεργασία με την Ειρήνη Δαβλέρη, Life Coach, ψυχολόγο υγείας, ψυχοθεραπεύτρια, επόπτη και εκπαιδεύτρια Προσωποκεντρικής και Focusing Bιωματικής Προσέγγισης (www.focusinglifeskill.com).

Για γονείς και για ό,τι στη ζωή μάς κάνει γονείς…

Σε αυτή την ομάδα ενηλίκων θα προσεγγίσουμε και θα διεργαστούμε καθαρά βιωματικά τη γονεϊκότητα, τόσο σε σχέση με τα παιδιά μας όσο και με ό,τι (κατάσταση, συνθήκες, συγκυρίες, σχέση κ.α) μας κάνει γονείς ευρύτερα.

Σε ποιους απευθύνεται:
Στο βιολογικό γονέα, τον θετό γονέα, τον μόνο γονέα (μονογονεϊκή οικογένεια), τον εσωτερικό μας γονέα, τον γονέα σε μεικτή οικογένεια, τον απόντα γονέα και σε όποιον έχει τη θέση του γονέα (από επιλογή ή όχι) στη ζωή οποιουδήποτε πλάσματος και θέλει να κατακτήσει και να προσφέρει την παρουσία του ως γονέας, να γίνει ΠΑΡΩΝ ΓΟΝΕΑΣ.

Θα αποκτήσετε βιωματικές δεξιότητες και επικοινωνιακά «εργαλεία» για:

  • να δημιουργείτε ασφαλή απόσταση και να αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά τα σωματικά συμπτώματα του στρες και του άγχους
  • να μην κατακλύζεστε από οτιδήποτε έντονο σας προκαλεί συναισθηματική φόρτιση
  • να ακούτε με ενσυναίσθηση εσωτερικά τον εαυτό σας και τα παιδιά σας
  • να ανταποκρίνεστε λεκτικά και μη-λεκτικά με κατανόηση, χωρίς φόρτιση και με επικοινωνιακή αποτελεσματικότητα
  • να διακρίνετε και να διαχειρίζεστε τη γονεϊκή ευθύνη
  • να βρίσκετε και να δημιουργείτε πιο ευέλικτους και πιο αποδοτικούς τρόπους διαχείρισης κρίσεων
  • να χτίσετε τη δική σας αυτοεπίγνωση και να αναπτύξετε ενσυναίσθηση, ώστε να μπορείτε να επιλέγετε με νηφαλιότητα τι “δουλεύει” για το παιδί σας και τι για εσάς
  • να κάνετε πρακτική εξάσκηση των βιωματικών δεξιοτήτων και να λαμβάνετε υποστήριξη και καθοδήγηση για βελτίωση από τις έμπειρες ψυχοθεραπεύτριες/ life coaches σας.

Παρακαλούμε να έχετε υπόψη σας ότι η ομάδα δε δέχεται νέα μέλη εφόσον ξεκινήσει η πρώτη συνάντηση. Αν κάποιος χάσει μία συνάντηση, αυτή δεν αναπληρώνεται κι έτσι δεν μπορεί να συνεχίσει στην τρέχουσα ομάδα. Γι αυτό και χρειάζεται να είναι κανείς δεσμευμένος/η για όλες τις συναντήσεις.

Ένα 20λεπτο διάλειμμα για καφέ θα γίνεται περίπου στο μέσο κάθε συνάντησης. Δεν επιτρέπεται ο ήχος και η δόνηση κινητού, το κάπνισμα και το ηλεκτρονικό τσιγάρο, η κατανάλωση αλκοόλ, φαγητού, όπως και οτιδήποτε διακόπτει ή παρεμποδίζει τη διαδικασία (πχ. καθυστερημένη προσέλευση, πρόωρη αποχώρηση χωρίς ενημέρωση κτλ). Απαραίτητο είναι να έχετε μαζί σας σημειωματάριο/ τετράδιο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σας είναι η έγκαιρη προσωπική σας επικοινωνία

* Λίγα λόγια για τη συντονίστρια της ομάδας:
Η Ειρήνη Δαβλέρη είναι life coach και συν-δημιουργός, με την Patricia Foster, του προγράμματος ψυχικής εκπαίδευσης ενηλίκων “Focusing: Δεξιότητα Ζωής” (www.focusinglifeskill.com). Είναι ψυχολόγος υγείας, ψυχοθεραπεύτρια, επόπτης, εκπαιδεύτρια Προσωποκεντρικής και Focusing Bιωματικής Προσέγγισης, καθώς και Focusing Certifying Coordinator in training.

Mε βασικά πτυχία στην Ψυχολογία και τη Λογοθεραπεία στην Ελλάδα και μεταπτυχιακές σπουδές ειδικότητας στη Σκωτία, είναι μέλος ελληνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών επαγγελματικών ενώσεων και έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων που αφορούν την κλινική και ψυχοθεραπευτική πράξη.

Διδάσκοντας το Focusing σε επαγγελματίες υγείας έως το 2013, η εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα επεκτάθηκε και απευθύνεται προς όλους, με τη μορφή της δεξιότητας ζωής, σε ομάδες στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τόπος διεξαγωγής: Satori Land, Απειράνθου 8, Γαλάτσι
Διάρκεια: 4 ώρες
Είσοδος: 40 ευρώ ανά άτομο/ συνάντηση – 70 ευρώ ανά ζευγάρι/ συνάντηση

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής καλέστε στο 211 4103037, στείλτε μήνυμα info@satoriland.gr ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.satoriland.gr

* Αν έρθετε στo Satori Land με το αυτοκίνητό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Metropol Parking που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά, στην οδό Δήλου 1. Οι υπηρεσίες στάθμευσης θα είναι δωρεάν για την ημέρα εκείνη, με την επίδειξη της σχετικής κάρτας που θα πάρετε στο τέλος του εργαστηρίου.

Αναλυτικές Πληροφορίες
10 Shares
More
Share
Vibe
WhatsApp
Share