Walking in your Shoes® – Βιωματικό διήμερο

Walking in your Shoes® - Βιωματικό διήμερο

Το Θάρρος για Μεταμόρφωση – Περπατώντας σε νέα μονοπάτια

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε το βιωματικό διήμερο Walking In Your Shoes® στο Human Balance με τον Γιώργο Νάσιο, Πιστοποιημένο Συντονιστή και Εκπαιδευτή Walking In Your Shoes® – Επίσημο εκπρόσωπο της Μεθόδου σε Ελλάδα και Ελβετία.

Η Μέθοδος

Το Walking In Your Shoes® είναι μία νέα για την Ελλάδα βιωματική μέθοδος, η οποία ξεκίνησε από τους χώρους του Θεάτρου και της ομαδικής Ψυχοθεραπείας. Έχει τις ρίζες της στην παλιά Γνώση και τις αρχαίες Παραδόσεις των Ανθρωπότητας. Οι βασικές αρχές της απαντώνται σε πολλούς ιθαγενείς λαούς. Στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην πόλη των Αγγέλων την έφεραν εκ νέου στο φως μέσω της αναζήτησης τους, ο Ψυχολόγος John F. Cogswell Ph.D και ο Ηθοποιός – Σκηνοθέτης Joseph Culp. Είναι μία μέθοδος που εφαρμόζεται στην Τέχνη, στην Ψυχή και στη Ζωή.

Το Walking In Your Shoes® είναι ένας τρόπος κι ένας δρόμος να συνδεόμαστε βαθύτερα με τον εαυτό μας αλλά και ο ένας με τον άλλον. Βάση του είναι η Ενσυναίσθηση. Αξιοποιεί το φυσικό μας αυτό χάρισμα, ώστε να βιώνουμε άμεσα ένα άλλο πρόσωπο ή μία κατάσταση, χωρίς οι πληροφορίες αυτές να προέρχονται από τη λογική μας σκέψη ή την προϋπάρχουσα γνώση κι εμπειρία.

Το Walking In Your Shoes® απευθύνεται:

– Σ’ εσένα που αναζητάς έναν διαφορετικό δρόμο κι ένα νέο τρόπο.

– Σ’ εσένα που νιώθεις πως είσαι έτοιμη, έτοιμος για την επόμενη πολύτιμη επίγνωση στο μονοπάτι της θεραπείας σου.

– Σε εμψυχώτριες και εμψυχωτές (μπορεί εσύ να το λες κάπως αλλιώς: θεραπεύτρια/-τής, συντονίστρια/-τής, αναλύτρια/-τής, δασκάλα/ δάσκαλος κ.ά.) Σε όσε και όσους υποστηρίζουν άλλους ανθρώπους στο οδοιπορικό τους με οποιοδήποτε τρόπο και μορφή.

– Σε καλλιτέχνες, δημιουργούς κι ερμηνευτές. στους τομείς του θεάτρου, του κινηματογράφου, του χορού και της μουσικής, όπως ηθοποιοί, συγγραφείς, θεατρικοί συγγραφείς, σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, συνθέτες, χορευτές, ερμηνευτές τραγουδιών, στιχουργοί κ.ά.

– Σε ανθρώπους που θέλουν να είναι δημιουργικοί στον τομέα τους και να αντλούν έμπνευση και εργαλεία από το πεδίο της βιωματικής εμπειρίας και γνώσης, όπως εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί λειτουργοί κ.ά.

– Σε όσες και όσους επιθυμούν να εμπλουτίζουν τη δουλειά τους με δημιουργικότητα, βιωματική γνώση και εμπειρία με έναν όχι παραδοσιακό τρόπο προσέγγισης της δημιουργικότητας, αλλά έναν ολιστικό.

– Σε όσες και όσους νιώθουν πως έφτασε ο καιρός να κάνουν το επόμενο βήμα μεταμόρφωσης στο δρόμο της Ψυχής και της Ζωής τους. Ένα βήμα θάρρους για την βαθύτερη κατανόηση του πραγματικού τους εαυτού, της εδώ παρουσίας τους και του Ταξιδιού τους. Ένα γενναίο βήμα προς την απελευθέρωση από τις ενοχές και τις εμπλοκές. Προς τη Χαρά. Τη βαθιά και ουσιαστική Χαρά. Τη Χαρά της παρουσίας στη Στιγμή. Στη Μεταμόρφωση! Στη Ζωή!!

Το Walking In Your Shoes®:

– Είναι ένα μονοπάτι, που μας δίνει την ευκαιρία να απελευθερωθούμε από τον περιορισμό των προτύπων μας και να ξεπεράσουμε τις παλιές άκαμπτες αντιλήψεις μας για την πραγματικότητα και να μεταμορφωθούμε.

– Προσφέρει τη δυνατότητα να μας γίνει πιο συνειδητή, με βιωματικό τρόπο, η σύνδεση μας με τους συνανθρώπους μας και με το περιβάλλον μας.

– Διευρύνει και ενοποιεί ταυτόχρονα, μέσω του περπατήματος, την αντίληψη του Σώματος μας και των διαφόρων μερών της Ψυχής μας, συνειδητών και ασυνείδητων.

– Μπορεί να μας κάνει ορατό το ουσιαστικό μήνυμα που εμπεριέχουν τα «προβλήματα» και οι προκλήσεις της Ζωής μας. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να μας χαριστούν βαθιές επιγνώσεις, οι οποίες συχνά μας προσφέρουν μεταμορφωτικές αλλαγές στην προοπτική και τη Ζωή μας. Έτσι διευρύνονται και αλλάζουν η στάση μας και τα περιθώρια των επιλογών και της δράσης μας.

Με το Walking In Your Shoes® μπορούν να περπατηθούν, μεταξύ άλλων, τα εξής θέματα:

– – Άτομα και σχέσεις π.χ. Ο/η Σύντροφός μου, το παιδί – τα παιδιά μου, ένα άτομο με το οποίο φαίνεται να υπάρχει σύγκρουση κτλ.
– – Το περιβάλλον και οι συνθήκες της Ζωής μου
– – Ασθένειες και συμπτώματα μου
– – Στοιχεία της προσωπικότητας και της Ψυχής μου, τα συναισθήματα π.χ. Εγώ ο ίδιος/η ίδια, η Ψυχή μου, το παιδί μέσα μου, το τυφλό μου σημείο, το επάγγελμά μου, το κάλεσμά μου, το ανεξερεύνητο δυναμικό μου, το ανεκδήλωτο δυναμικό μου, η αντίστασή μου, η αυτοεκτίμησή μου, ο φόβος μου, η χαρά μου για ζωή, η σεξουαλικότητά μου, η επιτυχία μου κτλ.
– – Αποφάσεις κάθε λογής π.χ. Το επαγγελματικό μου μέλλον, η απόφασή που είναι να πάρω κτλ. (Με μεγάλη ευλάβεια και προσοχή)
– – Project π.χ. Η επιχείρησή μου, το έργο μου, η εργασία μου, η σκηνοθεσία μου, το κείμενό μου, το βιβλίο που γράφω – που είναι να γράψω, κτλ.
– – Ζωντανά και Κατοικίδια

Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες!!

Η διαδικασία ενός Walking.

Ένα Περπάτημα μπορεί να γίνει είτε από εκπροσώπους που περπατάνε για εμάς, είτε από εμάς τους ίδιους. Αφού εκφράσουμε το αίτημά μας και εκδηλώσουμε την πρόθεση μας, εισερχόμαστε κυριολεκτικά περπατώντας μέσα στο μορφογενετικό πεδίο, το πεδίο αυτό, όπου υπάρχει αποθηκευμένη όλη η Γνώση, όπως έλεγε και ο Ελβετός Ψυχαναλυτής Carl Jung. Μέσα από αυτό το «Περπάτημα» ενεργοποιείται το – αόρατο αυτό για εμάς τους ανθρώπους – πεδίο Ενέργειας. Απελευθερώνεται Ενέργεια και μέσω αυτής της Ενέργειας μας προσφέρονται, μας φανερώνονται πολύτιμες πληροφορίες. Αυτή η κίνηση της Ενέργειας και η αλλαγές που τη συνοδεύουν γίνονται αντιληπτά στο Σώμα μας και τα αισθάνεται η Ψυχή μας.

Με το που καθοριστεί με σαφήνεια το αίτημα ζητείται από έναν ή μία εκπρόσωπο να περπατήσει το συγκεκριμένο αίτημα (ή – σε κάποιες περιπτώσεις – το περπατάει ο ίδιος – η ίδια). Αυτός- αυτή ξεκινά έπειτα να το «περπατά». Μπαίνει τότε στην υπηρεσία για αυτόν τον ρόλο και κινείται σωματικά. Αυθόρμητα και ενστικτωδώς. Ελεύθερος-ελεύθερη από παραστάσεις και προσδοκίες. Ο Συντονιστής- η Συντονίστρια είναι αυτός που «κρατάει» το Πεδίο. Υποστηρίζει και καθοδηγεί με τις ερωτήσεις του την πορεία σε βαθύτερα επίπεδα της συγκεκριμένης δυναμικής. Καθοδηγεί αυτόν – αυτήν που περπατά, ώστε να αφουγκραστεί τις παρορμήσεις του σώματος του – της και έτσι γίνεται ο ρόλος που περπατά, αναφέροντας όλες τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις αισθήσεις και της διαισθήσεις του – της. Η πολύχρονη εμπειρία δείχνει, πως ο ρόλος που περπατείται, έχει τις περισσότερες φορές θεαματικές ομοιότητες με την πραγματικότητα, πράγμα που επιδρά σε βάθος.

Για κάθε Walking μπορεί να περπατηθεί εκείνος ο ρόλος, που προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για μια βαθύτερη κατανόηση, για μεταμόρφωση, εξέλιξη και απελευθέρωση.

– Δίνεται Βεβαίωση Συμμετοχής
– Η συμμετοχή σε δύο βιωματικά διήμερα και μία ατομική συνεδρία στη συνέχεια, αποτελούν προϋπόθεση για την παρακολούθηση της πιστοποιημένης εκπαίδευσης Συντονιστ-ρι-ών Walking In Your Shoes®

Πληροφορίες:

Ημέρα και ώρα:
Σάββατο και Κυριακή 23&24 Φεβρουαρίου 2019, 11.00 – 19.00
(με πολλά μικρά διαλλείματα ανάμεσα στα Περπατήματα)

Χώρος:
Human Balance

Κόστος διημέρου:
Early Bird – μέχρι 7 Φεβρουαρίου 160€ (+φ.π.α)
Μετά την 7η Φεβρουαρίου 200€ (+φ.π.α)

Τρόποι πληρωμής:
Early Bird
Προκαταβολή 50% μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου και εξόφληση μέχρι και 7 Φεβρουαρίου
Κανονικά
Προκαταβολή 50% μέχρι 11 Φεβρουαρίου και εξόφληση μέχρι 18 Φεβρουαρίου.

* Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής:
α) Μέχρι ένα μήνα πριν το διήμερο (23 Ιανουαρίου 2019) γίνεται πλήρης επιστροφή χρημάτων,
β) Μέχρι και δεκαπέντε ημέρες πριν το διήμερο (9 Φεβρουαρίου2019) γίνεται επιστροφή του 50% των χρημάτων.
* Μετά τις 9 Φεβρουαρίου δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων.
* Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20
* Τα προσωπικά αιτήματα που θα περπατηθούν, θα επιλεγούν με ενεργειακό κλήρο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, τυχόν απορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλείτε: Αλίνα Αντωνιάδη

Τηλέφωνο: 21 1113 5620 & 6932414321
Ιστοσελίδα: https://humanbalance.gr/eft/
E-mail: [email protected]

 

Γιώργος Νάσιος
Γεννήθηκε το 1971 στην Ελβετία, όπου και ζει. Είναι Καλλιτέχνης, Εμψυχωτής Ομάδων και πιστοποιημένος Συντονιστής και Εκπαιδευτής της βιωματικής μεθόδου Walking In Your Shoes®. Η πρώτη του αγάπη είναι το Θέατρο. Είναι ηθοποιός, δάσκαλος υποκριτικής και σκηνοθέτης σε ομάδες Θεάτρου. Έχει σπουδάσει Γερμανική Γλώσσα και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε στα είκοσι του χρόνια...
Αναλυτικές Πληροφορίες
Ετικέτες
NLP & Life Coaching Program 2019
Επερχόμενη
Ιούνιος 23, 2019
Αθήνα
164 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email