Webinar: “Φτιάχνοντας ιστορίες που θεραπεύουν”

Πώς να πούμε ιστορίες που θεραπεύουν;

Σε αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης, θα εξερευνήσουμε και θα αναζητήσουμε ιστορίες που έχουν μια ισχυρή ευεργετική επίδραση στο σύστημα μυαλού / σώματος. Μια ιστορία είναι ένα ισχυρό, ενωτικό εργαλείο που συνδέει την ανθρωπότητα, διασπά τα εμπόδια και θεραπεύει τις πληγές. Οι ιστορίες παρακάμπτουν τη φυσική αντίσταση στην αλλαγή. Παρέχουν απίστευτα ισχυρά θεραπευτικά εργαλεία. Βοηθούν να παρακάμψουμε τις άκαμπτες απόψεις για τη ζωή, ενισχύοντας την ευελιξία σε απρόσμενες λύσεις, γιατί αναστέλλουν τους συνηθισμένους περιορισμούς. Μας βοηθούν να ανακτήσουμε την αισιοδοξία μας, ενώ τροφοδοτούν τη φαντασία μας με την ενέργεια που απαιτείται για την επίτευξη των στόχων. Τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να επιταχύνουν την αποκατάσταση.

Τι θα μάθετε σε αυτό το online webinar;

Σε αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο, θα μάθετε μια υπέροχη τεχνική. Καθώς όλοι έχουμε κάποιες στιγμές, στην ζωή μας που μας σημάδεψαν θετικά ή αρνητικά. Θα δείτε πως μπορείτε να βγείτε ενδυναμωμένοι. Θα μάθετε να βλέπεται μέσα από την ελεύθερη γραφή, τη θεραπευμένη όψη ενός θέματος. Γράφοντας μια μετουσιωμένη ιστορία για αυτές τις στιγμές. Αυτήν την τεχνική μπορείτε να χρησιμοποιείτε μετά και μόνοι σας. Με τη γραφή σαν οδηγό, αυτός ο τρόπος επεξεργασίας θα σας δώσει περισσότερη αυτογνωσία. Ίσως ακόμα φωτίσει δυνατότητες και πιθανότητες που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι τώρα σε σχέση με κάποια θέματα.

Περιγραφή σεμιναρίου:

Θα δουλέψουμε με τις στιγμές. Η στιγμή δεν κρατάει πολύ, όλα είναι στιγμές και μέσα από αυτές κάτι συμβαίνει κάτι αλλάζει. Ποιος είναι ο ήρωας, σε ποιο τόπο και χρόνο. Τι συνέβη, ποια ήταν τα εμπόδια. Πως έδρασε και τι κέρδισε; Ποια ήταν τα δώρα; Πριν καταλάβουμε γιατί μια καλή ιστορία μας κρατά γοητευμένους, βοηθάει να σκεφτούμε τι είναι μια ιστορία και πώς είναι δομημένη. Ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα τις ιστορίες της δικής μας ζωής. Θα φτιάξουμε θεραπευτικές ιστορίες, ώστε δεσμευτούμε με τον εαυτό μας με θετικό τρόπο. Μέσα από τις ιστορίες θα βρούμε ισχυρές ευκαιρίες για να δούμε τη μεγαλύτερη εικόνα και να αγκαλιάσουμε τη δύναμη, την τιμή και το θάρρος ενάντια στη δυσκολία. Έτσι θα βρούμε το κλειδί της θεραπείας και της ευτυχίας.

Σκοπός του σεμιναρίου:

Να δούμε ότι οι ιστορίες είναι ισχυρές, γιατί μας δείχνουν πως καταλαβαίνουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας. Επίσης αναγνωρίζουμε το ρόλο μας στην ιστορία και τα μεμονωμένα στοιχεία. Έτσι θα αρχίσουμε να κατανοούμε τη ζωή μας και τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο. Θα δούμε πώς οι ιστορίες είναι ένα εργαλείο συνένωσης. Ενώνουν τους ανθρώπους στις αναζητήσεις τους για να ξεπεράσουν την αναταραχή επειδή όλοι μπορούν να ταυτιστούν με μια ιστορία και να συνδεθούν με αυτήν. Όταν καταλάβουμε πώς μια ιστορία ζει μέσα μας. Καταλάβουμε τον ρόλο που παίζουμε, μπορούμε να θεραπεύσουμε τις πληγές του παρελθόντος και να εστιάσουμε στις προκλήσεις και τις χαρές του παρόντος.

Σε ποιους απευθύνεται:

• Σε όσους χρειάζονται τονώσει της αισιοδοξίας, και της ελπίδας αυτή την δύσκολη εποχή

• Σε όσους θέλουν να μάθουν ένα χρήσιμο εργαλείο για να ξεκολλήσουν από την ασπρόμαυρη σκέψη και τη συναισθηματικής δυσφορία

• σε όσους θέλουν μια δυνατότητα ενίσχυσης της ευελιξίας της σκέψης, της δημιουργικότητας και της εμπιστοσύνης

22 Μαΐου στις 20.00

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές

Άλλες εκδηλώσεις από την Έντεχνη Δράση
Τζέσικα Μαργαρίτη
Το αγαπώ Μοιράσου το e-mail Gmail Viber WhatsApp Copy Link0ΚοινοποίησηH Τζέσικα Μαργαρίτη είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ειδικευμένη στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία και στην προσωποκεντρική και βιωματική μέθοδο Fοcusing. Είναι απόφοιτη του Counselling & Therapy Validated Course και του ελληνικού κέντρου Focusing. Εργάζεται ως ατομική θεραπεύτρια, συντονίστρια ομάδων προσωπικής ανάπτυξης και θεραπείας του Εσωτερικού Παιδιού, και ως...
Αναλυτικές Πληροφορίες
Send this to a friend