Ο Χορός Συνεχίζεται | Δωρεάν εβδομαδιαία διαδικτυακά μαθήματα Movement Medicine

Ο Χορός Συνεχίζεται | Δωρεάν εβδομαδιαία διαδικτυακά μαθήματα Movement Medicine

Ο Χορός Συνεχίζεται • Δωρεάν εβδομαδιαία διαδικτυακά μαθήματα Movement Medicine

The Dance Goes On • Movement Medicine Online με τη Μαρία Βαρελά

από την Παρασκευή 27.03.2020 και κάθε Παρασκευή, 19.00-20.00, ως και τις 24.04.2020

Δωρεάν online κινητική πρακτική για να παραμείνουμε σε επαφή, να κινηθούμε και να χορέψουμε ό,τι ζούμε σ’αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία – από το σπίτι

#notouchstillconnected #danceathome

Επιστρέφοντας στο σώμα, τη δική μας παρουσία, και ταυτόχρονα με ένα διαφορετικό «μαζί».

Με ένα σώμα που κινείται, εντός «τειχών», όπως επιτάσσουν οι συνθήκες, αλλά και ελεύθερα, φέρνοντας ανάσες και έκφραση, στο χώρο που μας είναι διαθέσιμος, διευρύνοντάς τον. Και μαζί με αυτόν, διευρύνοντας την επίγνωση, τη συμπόνια και την κατανόηση για εμάς και τον κόσμο.

Μέχρι στιγμής, μας είναι διαθέσιμη κι η τεχνολογία! Η ιδέα, λοιπόν, πίσω από αυτά τα session είναι να συναντηθούμε σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα, από το σπίτι μας, το σαλόνι μας (ή όπου αλλού θέλουμε/μπορούμε), με ή χωρίς παιδιά, γατιά, σκυλιά, καναρίνια, χρυσόψαρα, φυτά…και τη διαδικτυακή μας παρέα!

 • Να έρθουμε σε επαφή με το σώμα και τον εαυτό μας και να επεξεργαστούμε αυτές τις σαρωτικές αλλαγές, πάνω στις οποίες δεν έχουμε έλεγχο.
 • Να επιτρέψουμε στο σώμα (και τη φωνή μας!) να εκφραστεί ελεύθερα μέσα από την κίνηση.
 • Να αποφορτίσουμε ό,τι μας έχει βαρύνει από τις επιπλέον απαιτήσεις και την πίεση αυτής της πρωτόγνωρης εποχής.
 • Να βρούμε μέσα μας το «κέντρο του κυκλώνα».
 • Να καλλιεργήσουμε πηγές ησυχίας, υποστήριξης και δύναμης, για την αβεβαιότητα που αντιμετωπίζουμε τώρα και για το άγνωστο όπου βαδίζουμε.
 • Να μοιραστούμε ό,τι συμβαίνει μέσα από το χορό μας – χωριστά αλλά μαζί.

Θα χορέψουμε χρησιμοποιώντας βασικά εργαλεία της κινητικής πρακτικής του Movement Medicine.

Σε κάθε συνάντηση, θα εξερευνούμε μια διαφορετική ποιότητα στο χορό μας, πάντα με πρόθεση να υποστηρίξουμε εαυτόν και αλλήλους.


ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Θα χρησιμοποιήσουμε το zoom, μια γνωστή πλατφόρμα για συναντήσεις online
 • Θα χορέψουμε χωρίς συχνή καθοδήγηση κατά τη διάρκεια της πρακτικής (αυτό θα εξαρτηθεί και από την κατάσταση της διαθέσιμης τεχνολογίας), αλλά θα υπάρχουν οδηγίες στην αρχή και στο τέλος.

Χρειάζεται να έχετε:

 • Υπολογιστή ή κάποια ηλεκτρονική συσκευή.
 • Ηχεία ή ακουστικά για να μπορείτε να ακούτε καλύτερα.
 • Να κατεβάσετε το πρόγραμμα zoom (https://zoom.us). Είναι δωρεάν και εγγράφεστε με το email σας. Η διαδικασία είναι απλή και αρκετά σύντομη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ στο inbox του Movement Medicine Greece στο facebook.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ (απαραίτητες για κάθε μάθημα) στο email: movement.medicine.greece@gmail.com. Το link για τη συμμετοχή σας, θα αποσταλεί στο email που θα δηλώσετε.


* ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τι χρειάζεται να έχουμε στο νου μας σχετικά με το χορό από το σπίτι

– ΠΡΟΣΟΧΗ στο χώρο που έχετε γύρω σας. Aφαιρέστε έγκαιρα από το χώρο που θα χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε σας φαίνεται σαν εμπόδιο που πιθανόν να προκαλέσει ατύχημα.

– Κινηθείτε με επίγνωση. Η καθεμία κι ο καθένας από μας είναι απολύτως υπεύθυνη/ος για την κατάσταση του σώματός της/του κατά τη διάρκεια της πρακτικής. Δείτε αν είναι πιο ασφαλές για σας να κινηθείτε με κάλτσες ή χωρίς, ανάλογα το πάτωμα. Φροντίστε να είστε όσο πιο άνετα γίνεται.

– Αντιμετωπίστε με σεβασμό στους περιορισμούς του σώματός σας, τους οποίους μόνο εσείς γνωρίζετε.

– Υπάρχει πάντα η περίπτωση η τεχνολογία να μην είναι σε όλα με το μέρος μας. Αν έχουν εντοπιστεί θέματα, θα ειπωθούν εξ αρχής έτσι ώστε να τα’χουμε στο νου μας. Αν προκύψουν κατά τη διάρκεια, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να χορέψουμε και με αυτό.

– Θα είμαστε η καθεμία κι καθένας στο δικό μας χορό, το ταξίδι μας θα είναι καθαρά προσωπικό.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κινητικό διαλογισμό, μπορείτε να ακούσετε το podcast της συνέντευξης της εισηγήτριας στο Boem Radio εδώ: Μαρία Βαρελά @ Boem Radio.

Πληροφορίες σχετικά με μαθήματα και σεμινάρια Movement Medicine στην Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε τη σελίδα fb: Movement Medicine Greece.

Κεντρική ιστοσελίδα: School of Movement Medicine – www.schoolofmovementmedicine.com.

Μαρία Βαρελά
Η Μαρία Βαρελά έχει ολοκληρώσει την επαγγελματική εκπαίδευση δασκάλων κίνησης του Movement Medicine με τους ιδρυτές του, Susannah και Ya’Acov Darling Khan, στο School of Movement Medicine (Ντέβον, Νότια Αγγλία). Παρακολουθεί τις επιμορφώσεις από το 2014, συνεργάζεται με τη Σχολή ως επίσημη διοργανώτρια εργαστηρίων στην Ελλάδα και συμμετέχει σε τριήμερα και πενθήμερα σεμινάρια ως βοηθός...
Αναλυτικές Πληροφορίες
4 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email