To Χρυσό Ελιξήριο σας προσκαλεί σε μια διήμερη εκδρομή στη φύση των Αγράφων με τάι τσι και ιαματικά λουτρά!

To Χρυσό Ελιξήριο σας προσκαλεί σε μια διήμερη εκδρομή στη φύση των Αγράφων με τάι τσι και ιαματικά λουτρά!

Τάι Τσι στα Λουτρά Σμόκοβου!

Ο Σύλλογος Τάι Τσι Τσουάν «Χρυσό Ελιξίριο» σας προσκαλεί σε µια διήµερη εκδροµή στα Λουτρά Σμόκοβου, στη φύση των Αγράφων, µε τάι τσι, ιαµατικά λουτρά και βόλτα στη φύση  το Σαββατοκύριακο 30/11 – 1/12

Στην εκδρομή μπορούν να συμμετάσχουν και φίλοι που δεν είναι μαθητές του τάι τσι ή της σχολής, ώστε να αποκτήσουν μια πρώτη επαφή με το τάι τσι τσουάν και τα οφέλη που έχει στην υγεία μας.

Τα Λουτρά Σμόκοβου είναι ένας μικρός οικισμός γνωστός για τις ιαματικές πηγές του. Βρίσκεται σε μια καταπράσινη ρεματιά, σε υψόμετρο 450 μ. και μόλις 6 χλμ από το χωριό Λουτροπηγή, πρώην Σμόκοβος. Εκεί κοντά έχει δημιουργηθεί η τεχνητή λίμνη Σμοκόβου που αρδεύει τμήμα του κάμπου της Καρδίτσας.

Μπορούμε να συνδυάσουμε την εκδρομή μας στα Λουτρά με μια βόλτα στην πανέμορφη αυτή λίμνη. Τα ιαματικά νερά αναβλύζουν από πέντε πηγές σε φυσική θερμοκρασία 37ο έως 40,2ο. Έχουν θειούχα αλκαλική σύσταση, ελαφρά οσμή υδρόθειου και θεωρούνται από τα καλύτερα της Ελλάδας.

Τα σεµινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Ξενώνα Ζαχαράκη, για τον οποίο ισχύουν ειδικά πακέτα διαμονής σε συνδυασμό με τα σεμινάρια.

Τα Σεµινάρια στην εκδροµή

Ο δάσκαλός μας σι-φου Βαγγέλης Τάρμπας θα πραγματοποιήσει συναντήσεις για τις αρχαίες κινεζικές τέχνες του τάι τσι τσουάν και του τσι τάο. Οι τέχνες αυτές μας διδάσκουν την αρμονία και την ισορροπία του σώματος και της ψυχής.

To Χρυσό Ελιξήριο σας προσκαλεί σε μια διήμερη εκδρομή στη φύση των Αγράφων με τάι τσι και ιαματικά λουτρά! To Χρυσό Ελιξήριο σας προσκαλεί σε μια διήμερη εκδρομή στη φύση των Αγράφων με τάι τσι και ιαματικά λουτρά!

Στο σεμινάριο θα αναπτυχθούν τα εξής:

H αναπνοή ως τρόπος χαλάρωσης:

Τα ευεργετικά αποτελέσματα της αναπνοής ως τρόπος χαλάρωσης και αντιμετώπισης του άγχους και των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Ανάλυση τεχνικών αναπνοής:

Κατανόηση και οργάνωση των μεθόδων της αναπνοής μέσω πρακτικής εφαρμογής.

Θεραπευτικό άγγιγμα:

Μορφή και μέθοδος της χειροπρακτικής παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής για τη βελτίωση της υγείας του σώματος.

Ασκήσεις των πέντε στοιχείων (γη, ξύλο, νερό, μέταλλο, φωτιά):

Θεραπευτικές κινέζικες παραδοσιακές ασκήσεις των πέντε στοιχείων και η εφαρμογή τους στην καθημερινή ζωή για την επίτευξη ευκαμψίας και ζωτικότητας.

Η άσκηση στην εκδροµή καιρού επιτρέποντος θα γίνει στην ύπαιθρο, αλλιώς θα γίνει στον ξενώνα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

ΠΟΤΕ: Σαββατοκύριακο 30/11-1/12
ΠΟΥ: Λουτρά Σμόκοβου, Λουτροπηγή, Νομός Καρδίτσας
ΑΠΟΣΤΑΣΗ / ∆ΙΑΡΚΕΙΑ: 285 χλμ. από τον κόμβο 11 της Αττικής Οδού – Λεωφ. Κηφισίας 3,5 ώρες με Ι.Χ.
ΜΕΤΑΦΟΡΑ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνεννοηθούν ώστε να γίνει με ίδια μέσα
ΚΑΤΑΛΥΜΑ / ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Ξενώνας Ζαχαράκη (facebook page)

ΚΟΣΤΟΣ:
95€/άτομο και περιλαμβάνει:
– 2 διανυκτερεύσεις 29-30/11 σε δίκλινο
– 2 πρωινά και 2 γεύματα (μεσημέρι)
– Τα μαθήματα

55€/άτομο και περιλαμβάνει:
– 1 διανυκτέρευση 30/11 σε δίκλινο
– 1 πρωινό και 2 γεύματα (μεσημέρι)
– Τα μαθήματα

Παιδιά: 30€/διανυκτέρευση το καθένα

ΕΠΙΠΕ∆Ο ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
– Μαθητές της σχολής ή του τάι τσι
– Αρχάριοι που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το τάι τσι

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Δάσκαλος Βαγγέλης Τάρμπας
– τηλέφωνο: 6942 835442 | email: xrisoelixirio@hotmail.gr

∆ΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
Δημήτρης Λέρτας
– τηλέφωνο: 6972 111426

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΙ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ

Το τάι τσι τσουάν είναι μια εσωτερική πολεμική τέχνη του κουνγκ φου*.

Την αρχαία αυτή τέχνη την βρίσκουμε να διδάσκεται στην Κίνα του 15ου αιώνα. Ουσιαστικά, η τέχνη του κουνγκ φου χάνεται στα βάθη των αιώνων και χαρακτηρίζεται από τη δυαδικότητα (γιν και γιανγκ).

Ο ασκούμενος έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει υγεία, γαλήνη, αρμονία. Ο καθένας, ανεξαρτήτως ηλικίας και μυϊκής δύναμης, μπορεί να ασκηθεί στο τάι τσι.

Η τέχνη της αρμονίας, όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς δασκάλους, διδάσκεται στην Ασία σε πανεπιστημιακούς κύκλους, εκτός από πολεμική τέχνη και αυτοάμυνα, για θεραπευτικούς σκοπούς.

Ιδιαίτερα ο συνδυασμός του τάι τσι τσουάν με το μεταγενέστερο τσι τάο (δρόμος της ζωής μέσω της αναπνοής), μας δίνει πολλές φορές λύσεις πρακτικές για καθημερινά προβλήματα, τόσο του πνεύματος όσο και του σώματος:

  • Γυμνάζουμε το μυοσκελετικό σύστημα, χωρίς να ξεχνάμε τους τένοντες, που είναι ένα βασικό μέρος του σώματός μας
  • Βελτιώνουμε την αιμάτωση, μαθαίνουμε ν’ αναπνέουμε
  • Βοηθάμε τον οργανισμό μας να αποκτήσει μια γερή καρδιά και καλή κυκλοφορία, τα οποία αποτελούν, από κοινού, τα μεγάλα πλεονεκτήματα της υγείας
  • Μαθαίνουμε την αποσυμπίεση
  • Μαθαίνουμε να χαλαρώνουμε
  • Καταπολεμούμε ημικρανία – πονοκέφαλο – πόνους στην πλάτη – πόνους στο στομάχι – σπαστική κολίτιδα και τόσα άλλα καθημερινά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουμε, είτε από υπερβολική ένταση, είτε από νωθρότητα.

Ο οργανισμός μας περιέχει ενέργεια η οποία ανάλογα με τις δραστηριότητές μας, αυξάνεται ή μειώνεται αντίστοιχα. Όταν τεντώνεται συνέχεια ένα σχοινί, κάποια στιγμή θα σπάσει. Όταν το αφήσουμε χωρίς καμία λειτουργία, κάποια στιγμή θα σαπίσει. Έτσι λοιπόν το τάι τσι, σαν τρόπος ζωής, επικοινωνεί ευγενικά με το σώμα μας, μέσω της άσκησης και της χαλάρωσης. Γι’ αυτό το τάι τσι χαρακτηρίζεται ως η ισορροπία της δράσης και της αντίδρασης.

*Ο ορισμός του Κουνγκ φου = Η ενέργεια και ο χρόνος που χρειάζεται για να γίνει η αλλαγή του σώματος και του πνεύματος μέσα από τις τέχνες και την άσκηση.

Χορηγία: Εναλλακτική Ατζέντα

Αναλυτικές Πληροφορίες
Send this to a friend