«Xωριό Ψ» | 4η Συνάντηση Ψυχοθεραπειών

«Xωριό Ψ» | 4η Συνάντηση Ψυχοθεραπειών

«Xωριό Ψ»

4η Συνάντηση Ψυχοθεραπειών με θέμα:

«Αχίλλειος Πτέρνα: Δύναμη, Ευαλωτότητα, Υπευθυνότητα, Θεραπεία»

24 – 29 Αυγούστου 2019, Πινακάτες Πηλίου

Ταξίδι Αναψυχής στον χώρο της ψυχής…

Στο βουνό των Κενταύρων, γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, και συγκεκριμένα στις Πινακάτες θα πραγματοποιηθεί η 4η Συνάντηση Ψυχοθεραπειών με θέμα: «Αχίλλειος Πτέρνα: Δύναμη, Ευαλωτότητα, Υπευθυνότητα, Θεραπεία».

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που συνδέει την ψυχική υγεία με τη Φύση, δημιουργώντας μία κοινότητα ατόμων με κοινό ενδιαφέρον τη θεωρητική και βιωματική κατανόηση της έννοιας «θεραπεία της ψυχής» και της σημασίας του φυσικού περιβάλλοντος στην ίδια τη θεραπευτική διαδικασία.

Οι συμμετέχοντες ζουν για λίγες μέρες σε έναν χώρο εξαιρετικής ομορφιάς, μέσα στη Φύση, στοχεύοντας στην ανταλλαγή γνώσεων, σκέψεων και συναισθημάτων μέσα από τον ανοιχτό, ειλικρινή διάλογο αλλά και τις βιωματικές δράσεις. Έτσι ωφελούνται τόσο από την ευεργετική λειτουργία της μικρής Κοινότητας, όσο και από την ιαματική δυνατότητα που ούτως ή άλλως προσφέρει η Φύση.

«Xωριό Ψ» | 4η Συνάντηση Ψυχοθεραπειών

Το Χωριό Ψ περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια, παράλληλες δράσεις, ενώ παράλληλα αποτελεί έναν ιδανικό συνδυασμό απόδρασης καλοκαιρινών διακοπών και προσωπικής εξέλιξης.

Η φετινή 4η Συνάντηση Ψυχοθεραπειών θα ρίξει φως στο δίπολο δύναμη//ευαλωτότητα της ανθρώπινης ψυχής και την έννοια της υπευθυνότητας (ως ανάληψη προσωπικής ευθύνης αλλά και ως ευθύνης απέναντι στους οικείους άλλους) και πως αυτά μπορούν να δουλευτούν στη θεραπευτική σχέση. Αφετηρία και πηγή έμπνευσης της διαδικασίας αποτελεί η «αχίλλειος πτέρνα», που συνδέεται με το μυθικό πρόσωπο του Αχιλλέα, γιού του Πηλέα και της Θέτιδος που παντρεύτηκαν στις παρυφές του Πηλίου και μαθητή του Χείρωνα Κένταυρου που κατοικούσε στο βουνό.

Σε ποιους απευθύνεται:

  • άτομα που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν περισσότερο τον εαυτό τους και να πειραματιστούν με πιο εκφραστικούς τρόπους επικοινωνίας
  • επαγγελματίες και φοιτητές από τον χώρο της ψυχικής υγείας, των ανθρωπιστικών επιστημών και συναφών κλάδων

Φέτος στο Χωριό Ψ, στο βασικό του πρόγραμμα, θα παρουσιαστούν τέσσερις ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις: η Gestalt από τις Ιωάννα Κάτο και Κατερίνα Μανωλάκη, η Δραματοθεραπεία από τη Λία Ζωγράφου, η Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία από την Ευγενία Γεωργαντά και το Θέατρο Playback από τον Λάμπρο Γιώτη.

Στις 24 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν δύο επιπλέον βιωματικά εργαστήρια, κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε ψυχοθεραπευτές και άλλων προσεγγίσεων να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Πρόγραμμα:

24 Αυγούστου Αφίξεις // Οpen call: Βιωματικά Εργαστήρια
25 Αυγούστου GESTALT
26Αυγούστου ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
27 Αυγούστου ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
28 Αυγούστου ΘΕΑΤΡΟ PLAYBACK
29 Αυγούστου Λήξη εργασιών // Αποχαιρετισμός

Το Πήλιο, ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, συνδυάζει αρμονικά διακοπές στο βουνό και τη θάλασσα και ως μυθικός και θεραπευτικός τόπος ξυπνάει όλες τις αισθήσεις για να προσφέρει εσωτερική ηρεμία και γαλήνη. Το Χωριό Ψ μπορεί να αποτελέσει έναν τόπο συνάντησης, επαφής, μοιράσματος και ουσιαστικής φροντίδας της ψυχής.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.village-psy.gr για πληροφορίες σχετικά με: το ημερήσιο και αναλυτικό πρόγραμμα, την αίτηση συμμετοχής, φωτογραφικό υλικό, δημοσιεύσεις στον Τύπο, τη διαμονή, τη μεταφορά, τον ελεύθερο χρόνο, τις παράλληλες δράσεις.


ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΑΠΕΡΓΗ

Δραματοθεραπεύτρια, Κοινωνιολόγος , Θεατρολόγος ( ΜΑ).

Εμπνεύστρια και Συνδιοργανώτρια του Χωριού Ψ.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Sussex και στο La Sapienza της Ρώμης και μετεκπαιδεύτηκε στο Kings College του Λονδίνου & και τη RADA (Royal Academy of Dramatic Art.

Έχει δουλέψει στο θέατρο στο Λονδίνο και την Αθήνα και έχει ασχοληθεί με την επιμέλεια εκδόσεων και την οργάνωση συνεδρίων. Υπήρξε ερευνήτρια για την έκθεση -αφιέρωμα στο έργο του αρχιτέκτονα και πολεοδόμου Κ. Α.Δοξιάδη, Η Οικιστική του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και η Αρχιτεκτονική της Εντοπίας Μουσείο Μπενάκη (2006-2007) και το βιβλίο Κωνσταντίνος Δοξιάδης : Ζωή και Έργα, Εκδόσεις Ίκαρος, 2006.

Ως δραματοθεραπεύτρια έχει συντονίσει ομάδες με ηλικιωμένους, εφήβους, άτομα με νοητική στέρηση, μετανάστες, κακοποιημένες γυναίκες, ψυχικά ασθενείς και ομάδες εξαρτημένων. Συνεργάτης των Εκδόσεων Κοντύλι, συντονίζει εδώ και χρόνια κύκλους βιωματικών σεμιναρίων προσωπική ανάπτυξης. Είναι πιστοποιημένο μέλος του EAP (European Association Psychotherapy) μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών (ΠΕΕΔΠ), του British Association of Dramatherapists (ΒΑDth) και της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (ΕΕΨΕ).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Γεννήθηκε το 1973 και μεγάλωσε στο Πήλιο. Σπούδασε Οικονομικά, Διοίκηση Επιχειρήσεων στη σχολή Α.Τ.Ε.Ι. του Πειραιά και Συνθετική Συμβουλευτική στη Σχολή “Athens Synthesis Centre”. Έχει αποκτήσει  MA στη Συνθετική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία από το Πανεπιστήμιο Middlesex της Μεγάλης Βρετανίας. Από το 1994  ως σήμερα παρακολουθεί εκπαιδευτικά εργαστήρια και σεμινάρια σε θέματα αυτοβελτίωσης και θεραπείας. Από το 2005 μέχρι το 2008  συμμετείχε σε εργαστήρια στην Ελληνική Εταιρεία Υπαρξιακής Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας  «γίγνεσθαι».  Το 2010 απέκτησε πιστοποίηση σε θέματα αντιμετώπισης συνδρόμου μετά-τραυματικού στρες (ψυχικό τραύμα) από το κέντρο CSPS (The International Stress Prevention Centre)  στο Protocolο P.T.S.D. (Post Traumatic Stress Disorder) κυρίως μετά από μεγάλες φυσικές καταστροφές που διοργανώθηκε από το ΝΑΤΟ στο Πανεπιστήμιο Bahcesehir της Κωνσταντινούπολης. Από τον Οκτώβριο του 2015  παρακολουθεί μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Νοσηλευτικής.

Άρχισε να ασκεί το επάγγελμα του Συμβούλου ψυχικής υγείας το 2006 σε ατομικό επίπεδο. Είναι υπεύθυνος ανάπτυξης της ατομικής εταιρείας με διακριτικό τίτλο Κοντύλι  (www.kondyli.gr), η οποία ασχολείται με εκδόσεις και  εργαστήρια εκπαίδευσης. Το 2011 μετέφερε τις δραστηριότητες του στην ιδιαίτερη πατρίδα τις Πινακάτες Πηλίου όπου μένει μόνιμα και δραστηριοποιείται. Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε θέματα Οργάνωσης και Διοίκησης, (επιλογής-αξιολόγησης-εκπαίδευσης προσωπικού), πωλήσεων, και δημοσίων σχέσεων από συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες, όπως η Citybank, Telestet, Όμιλος ΑΝΤ1. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Αναλυτικές Πληροφορίες
56 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email