Το πιο ζεστό Διήμερο του Χειμώνα με Coaching ή Δημιουργική Γραφή

Το πιο ζεστό Διήμερο του Χειμώνα με Coaching ή Δημιουργική Γραφή

Μήπως μετράς τις μέρες μέχρι την επόμενη αργία ή τις διακοπές του καλοκαιριού;

Οι γιορτές πέρασαν, το κρύο έχει βαρύνει και πολλοί λένε “τα κεφάλια μέσα” με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Εμείς όμως δε βάζουμε το κεφάλι κάτω, προχωρούμε ακάθεκτοι, γιατί ξέρουμε ότι το να περνάμε καλά και να πηγαίνουμε μπροστά στη ζωή μας είναι ζήτημα όλων των εποχών και όχι μόνο των αργιών και το διακοπών!

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σαββατοκύριακο 16-17 Φεβρουαρίου

ΠΕΡΙΟΧΗ: Πλανητέρο, Κάτω Κλειτορία Καλαβρύτων, Βυτίνα.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Harmony & Creativity: Το 18ο retreat μας είναι γεγονός! Το Harmony & Creativity είναι εκπαιδευτικός οργανισμός με προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας (Κέντρο Δια βίου Μάθησης 1 – αρ. αδείας ΕΟΠΠΕΠ: 2101527) και αποτελείται από τη Δημιουργική Γραφή Harmony & Creativity, το Harmony Coaching, το Perfectenglish, το Harmony & Creativity Retreats – Αποδράσεις με Αρμονία και Δημιουργικότητα και το Instituto de Español Armonía y Creatividad.

Ήρθε λοιπόν το 18ο retreat του Harmony & Creativity να μας ζεστάνει τις καρδιές και να μας φορτίσει τις μπαταρίες! Υπέροχοι κοντινοί ορεινοί προορισμοί, παραμυθένια φύση, ποτάμια, δάση και λίμνες, για να γεμίσουμε οξυγόνο τα κουρασμένα πνευμόνια μας και ομορφιά τα μάτια μας και την ψυχή μας, γραφικά χωριά, καταπληκτικό φαγητό κοντά στο τζάκι και θετικότητα, γέλιο και χαρά με μια μεγάλη παρέα αξιόλογων και θετικών ανθρώπων, που μας θυμίζει πόσο σημαντική είναι η πραγματική επικοινωνία και η χαρά στις σχέσεις των ανθρώπων!

Νομίζετε ότι τελειώσαμε; Όχι βέβαια, γιατί η Νίκη και o Δημήτρης ετοιμάζουν και άλλα: Χαλάρωση σε εξαιρετικό ξενοδοχείο με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα για τις βουτιές και το χαβαλέ μας, αποκριάτικο πάρτυ το βράδυ του Σαββάτου και, ίσως και το σπουδαιότερο, δύο εντελώς πρωτοποριακά σεμινάρια που γίνονται και τα δύο για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής (τρεις ώρες το Σάββατο και δύο ώρες την Κυριακή) και Group Coaching (τρεις ώρες το Σάββατο και δύο ώρες την Κυριακή). Οι συμμετέχοντες θα επιλέξουν ποιο σεμινάριο θα παρακολουθήσουν, γιατί θα υλοποιηθούν παράλληλα.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ (Δρ Δημήτρης Μπογιατζής):

” Πώς θα γράψετε ένα επιτυχημένο Flash Fiction” ( Πολύ σύντομο διήγημα)

Παρότι το Flash Fiction θεωρείται μια σύγχρονη τάση στη γραφή που μάλιστα έχει γίνει “της μόδας” στις μέρες μας, η ύπαρξή του χρονολογείται από την Αρχαία Ελλάδα (Αίσωπος) και την Αρχαία Ινδία (Panchatantra και Jātaka tales). Παρά την εξαιρετική συντομία των κειμένων flash fiction (συνήθως 6 έως 750 λέξεις), πολλοί θεωρητικοί της Λογοτεχνίας επισημαίνουν ότι πολλά έργα της flash fiction διακρίνονται από μια μοναδική λογοτεχνική ποιότητα, λόγω της περιεκτικότητάς τους και της ικανότητάς τους να υπονοούν μια μεγαλύτερη ιστορία.

Στο σεμινάριο αυτό οι συμμετέχοντες, αφού καταρτιστούν πρώτα θεωρητικά για τις βασικές αρχές γραφής του flash fiction, θα γράψουν υπό την καθοδήγηση του Δρ Δημήτρη Μπογιατζή τις δικές τους επιτυχημένες πολύ σύντομες ιστορίες.

LIFE COACHING (Νίκη Ορφανουδάκη)

” Και όμως μπορούμε να αλλάξουμε το μυαλό μας, για να αλλάξουμε τη ζωή μας”!
Εφαρμοσμένη Νευροεπιστήμη στο Coaching.

“Όλα είναι στο μυαλό μας” λέμε και δε συνειδητοποιούμε τελικά πόσο δίκιο έχουμε! Οι έρευνες των τελευταίων όμως ετών στη Νευροεπιστήμη έχουν αποδείξει ότι τα συναισθήματα, οι σκέψεις και η συμπεριφορά έχουν άμεση σχέση με τον εγκέφαλό μας!

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι είμαστε έρμαια του εγκεφάλου μας, αλλά αντίθετα ότι έχουμε τη δύναμη να παρέμβουμε και να αλλάξουμε τη διαδικασία που έχει παγιωθεί και μας δημιουργεί κολλήματα, αρνητικότητα και γενικότερα δυσλειτουργικές σκέψεις, συναισθήματα και συμπεριφορές.

Στο ομαδικό αυτό Coaching, μετά από μια πολύ μικρή εισαγωγή για τη δημιουργία των συναισθημάτων των σκέψεων και των συμπεριφορών και τη σχέση τους με τον εγκέφαλο, θα γνωρίσουμε και θα εφορμόσουμε συγκεκριμένα βασικές ασκήσεις της Νευροεπιστήμης, έτσι όπως εφαρμόζονται στην Ψυχολογία και στο Coaching. Οι συμμετέχοντες λοιπόν μετά το πέρας του σεμιναρίου θα έχουν ήδη αρχίσει να “δουλεύουν” αυτά που τους απασχολούν και θα φύγουν με τα κατάλληλα εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να συνεχίσουν αλλά και να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους καταστάσεις στο μέλλον!

ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ:

Υπάρχει το χειμώνα πιο ιδανικός προορισμός από τον ορεινό; Το Mont Helmos Hotel είναι ένα ξενοδοχείο με θαυμάσιες κριτικές από τα ταξιδιωτικά sites, σε πανέμορφο καταπράσινο περιβάλλον, με υπέροχη θέα, παραδοσιακή αρχιτεκτονική που δένει αρμονικά με τη φύση, θερμή φιλοξενία, τζάκι και εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα με θέα τις πλαγιές του Χελμού! Όλα αυτά θα μας προσφέρουν την πολυπόθητη χαλάρωση που όλοι μας αναζητούμε! Για να απολαύσετε εκ των προτέρων τη διαμονή μας στο Mont Helmos κάντε κλικ εδώ: https://monthelmos.gr/profil/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ RETREAT

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου

8.00: Αναχώρηση από τα γραφεία μας.

Η διεύθυνση των γραφείων μας είναι Λεωφόρος Κηφισίας 125-127 (κοντά στο μετρό Πανόρμου).

11.00: Άφιξη στο Πλανητέρο μετά από μια πανέμορφη διαδρομή με ενδιάμεση στάση

Βρισκόμαστε σε άλλο πλανήτη ή στον παράδεισο; Το Πλανητέρο αποτελεί ένα από τα πιο μαγευτικά δάση της Ελλάδας, σε κάνει να νιώθεις ότι ονειρεύεσαι ή ότι βλέπεις ταινία!

Είναι ένα τοπίο εξαιρετικής ομορφιάς με απίστευτο δάσος με υπεραιωνόβια πλατάνια (σε κάποια η διάμετρος του κορμού φτάνει τα 4 μέτρα), καρυδιές και πλούσια βλάστηση με τις πηγές του Αροάνιου ποταμού και τα νερά τους να αναβλύζουν μέσα από τα βράχια!

Απολαμβάνουμε την παραμυθένια ομορφιά κάνοντας έναν απολαυστικό περίπατο στο δάσος με το διαρκές κελάρυσμα των πηγών του Αροάνιου ποταμού και μας αποκαλύπτεται το μεγαλείο της φύσης σε κάθε γωνιά!

Όσοι βέβαια δε θέλουν να περπατήσουν μπορούν να απολαύσουν το καφεδάκι τους δίπλα στο τζάκι με θέα το δάσος.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Μέσα στο δάσος και σχεδόν πάνω στην κοίτη του ποταμού υπάρχουν ταβέρνες με μεγάλο τζάκι, απίστευτη θέα και συγκλονιστικές γεύσεις! Μπορούμε να γευτούμε πέστροφα από το ποτάμι μαγειρεμένη με 9 διαφορετικούς τρόπους ή φυσικά όσοι δεν τρώνε ψάρι μπορούν να προτιμήσουν άλλες παραδοσιακές συνταγές!

Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή όσοι επιθυμείτε να φάτε, για να κλείσουμε εκ των προτέρων τραπέζι

2.00: Χορτασμένοι από οξυγόνο, ομορφιά, καλό φαγητό και χαρούμενη παρέα ξεκινάμε για την Κάτω Κλειτορία Καλαβρύτων!

2.10: Άφιξη στο ξενοδοχείο- Check-in

Χρόνος για ξεκούραση και χαλάρωση είτε στα δωμάτιά μας είτε με κολύμπι στην εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα. Εναλλακτικά μπορούμε να κάνουμε μια εξαιρετική βόλτα, γιατί η Κλειτορία είναι γραφικότατη, χτισμένη στην όμορφη κοιλάδα του Αροάνιου ποταμού, με πολλά νερά, άφθονα οπωροφόρα δέντρα και πλούσια βλάστηση!

6.30-9.30: Σεμινάρια. Πάμε πάντα μπροστά στη ζωή μας!

10.00: Βραδινή διασκέδαση. Φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής και σποκριάτικο πάρτυ, από αυτά που μόνο εμείς ξέρουμε να κάνουμε με χορό, τραγούδι και άπειρο γέλιο. Μασκαρευόμαστε όσοι θέλουμε και κάνουμε και διαγωνισμό για την πιο επιτυχημένη αποκριάτικη αμφίεση!
Δηλώστε τη συμμετοχή σας για να κρατήσουμε τραπέζι!

Φυσικά, όσοι επιθυμούν να ξεκουραστούν, μπορούν να απολαύσουν τη χαλάρωση στο ξενοδοχείο μας!

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου

Ανοίγουμε τα μάτια μας μέσα στον καθαρό αέρα και την καταπράσινη φύση!

8.00-10.00: Πρωινό (περιλαμβάνεται στην τιμή)
1030-12.30: Σεμινάρια
12.30: Check-out
1.00: Αναχώρηση για Βυτίνα.

1.40 Άφιξη στη Βυτίνα.

Η Βυτίνα αποτελεί αποτελεί έναν από τους κορυφαίους και δημοφιλέστερους προορισμούς στην Πελοπόννησο και αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού την αγκαλιάζουν από παντού δασωμένα βουνά και βρίσκεται σε τοποθεσία κατάφυτη από πεύκα έλατα και καστανιές. Περιπλανιόμαστε στα δρομάκια της, που κυριαρχούν τα σπίτια από ντόπιο μαύρο μάρμαρο, και κάνουμε έναν ρομαντικό περίπατο ανάμεσα στις δεντροστοιχίες στο Δρόμο της Αγάπης.

Η πλατεία της μας περιμένει με τον εντυπωσιακό ναό του Αγίου Τρύφωνα που χτίστηκε το 1846 με το περίφημο μαύρο μάρμαρο της περιοχής, με τους ξυλόφουρνους, τα καφέ, τις φημισμένες ταβέρνες, τα περίφημα μαγαζιά της που περιλαμβάνουν και καταστήματα με ξυλόγλυπτα και παραδοσιακά προϊόντα! Τα ρουθούνια μας γεμίζουν με τον αέρα του πεύκου και του ξύλου που καίγεται από τα αναμμένα τζάκια και χαιρόμαστε την ομορφιά του χωριού και της φύσης!

3.00: Φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα (προαιρετικό)
Η καλύτερη παρέα σε ένα ξεχωριστό εορταστικό γεύμα με τους φημισμένους μεζέδες της περιοχής!

Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή, για να κλείσουμε τραπέζι.

5.30: Αναχώρηση για Αθήνα
8.00: Άφιξη στα γραφεία μας. Γεμάτοι με ζεστασιά, χαμόγελο ελπίδα και αισιοδοξία έχουμε φέρει την Άνοιξη στην καρδιά του Χειμώνα!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η διαμονή στο Mont Helmos, ο φόρος διαμονής, πρωινό την Κυριακή, η χρήση της εσωτερικής θερμαινόμενης πισίνας, μετάβαση και επιστροφή με πούλμαν, οι εκδρομές και η παρακολούθηση σεμιναρίων.

110 ευρώ το άτομο σε δίκλινο και 129 ευρώ σε μονόκλινο

Για δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να κατατεθεί προκαταβολή 65 ευρώ μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου στον παρακάτω λογαριασμό ή στα γραφεία μας (παρακαλούμε ενημερώστε μας για την κατάθεση και έχετε το αποδεικτικό κατάθεσης μαζί σας) και να εξοφληθεί μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου το συνολικό ποσό.

ALPHA BANK
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 228-002101-031099
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
ΙΒΑΝ: GR82 0140 2280 2280 0210 1031 099

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής
τηλ. 6976147605
email: harmonyandcreativity@gmail.com

Η διεύθυνση των γραφείων μας είναι Λεωφόρος Κηφισίας 125-127 (κοντά στο μετρό Πανόρμου).

Το Harmony & Creativity Retreats έχει τη δική του ομάδα στο facebook! Γίνετε μέλη, για να γνωριστείτε και να αλληλεπιδράσετε με ανθρώπους που αγαπούν την Αρμονία, τη Δημιουργικότητα και τα ωραία ταξίδια! Για να βρείτε την ομάδα κάντε κλικ εδώ:
https://www.facebook.com/groups/678355169196818/

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Για ακυρώσεις μέχρι τις 30 Ιανουαρίου επιστρέφεται όλο το ποσό. Μετά δεν επιστρέφεται, γιατί πρέπει να πληρωθούν τα δωμάτια και γιατί πρέπει να πληρωθούν και οι θέσεις στο πούλμαν, αφού φυσικά θα κλείσουμε πούλμαν ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων που θα μας έχει δηλωθεί.
Σε περίπτωση ακύρωσης από την πλευρά των διοργανωτών (πράγμα που φυσικά δεν πρόκειται να γίνει!) επιστρέφονται όλα τα χρήματα που έχουν δοθεί.

Το Harmony & Creativity είναι πιστοποιημένο ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 (ΚΔΒΜ1) από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων (ΕΟΠΠΕΠ/ Υπουργείου Παιδείας).

 

Η Νίκη Ορφανουδάκη είναι ιδρύτρια του Harmony Coaching και συνιδρύτρια του Harmony & Creativity, Personal & Group Coach, Assertiveness trainer, Φιλόλογος, Aρθρογράφος και Public Speaker. Είναι κάτοχος του Advanced Diploma in Life and Executive Coaching του Kingstown College, απόφοιτος του Mentor Coaching Days και του Diploma in Team and Leadership Coaching της Positivity. Έχει εξειδικευτεί...
Ο Δρ. Δημήτρης Μπογιατζής, ιδρυτής της Σχολής Δημιουργικής Γραφής Harmony & Creativity, σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, είναι κάτοχος μάστερ στην Αμερικάνικη Λογοτεχνία από το Πανεπιστήμιο Winthrop (Νότια Καρολίνα, ΗΠΑ), διδακτορικού στη Σύγχρονη Λογοτεχνία από το TCU (Τέξας, ΗΠΑ) και υποψήφιος διδάκτωρ στη Δημιουργική Γραφή από το Πανεπιστήμιο του Surrey (Αγγλία). Είναι συγγραφέας...
Αναλυτικές Πληροφορίες
240 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email