5 πράγματα που δεν γνωρίζατε οτι μπορεί να κάνει η καρδιά σας

5 πράγματα που δεν γνωρίζατε οτι μπορεί να κάνει η καρδιά σας

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η καρδιά είναι το πιο ζωτικό μας όργανο. Είναι ο «μαέστρος» της μεγάλης ορχήστρας που ονομάζεται ανθρώπινο σώμα. Η καρδιά είναι μυς ο οποίος προωθεί το αίμα λόγω της ηλεκτρικής διέγερσης του, που είναι αυτόματη. Όμως η καρδιά μας είναι πολλά περισσότερα από ένα όργανο του σώματός μας. Η καρδιά μας είναι το “κέντρο” μας.

Η καρδιά ξεκινάει να χτυπάει στο έμβρυο πριν δημιουργηθεί ο εγκέφαλος. Η καρδιά αποτελεί μια διόγκωση κάτω από το κεφάλι και αρχίζει να πάλλεται από την πέμπτη εβδομάδα.

Η καρδιά έχει το δικό της “εγκέφαλο”. Σύμφωνα με τους νευροκαρδιολόγους, η καρδιά μας εχει το δικό της νευρικό σύστημα το οποίο περιλαμβάνει περίπου 40,000 νευρώνες. Μπορει να αντιληφθεί, να επεξεργαστεί πληροφορίες και να πάρει τις δικές της “αποφάσεις”. Ακόμη, παράγει την ορμόνη οξυτοκίνη η οποία επηρεάζει τη λειτουργία ενός μεγάλου εύρους οργάνων στο σώμα μας αλλά και είναι υπεύθυνη για τα συναισθήματα αγάπης προς τους άλλους.

Η καρδιά δημιουργεί το δικό της ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Οι επιστήμονες του HeartMath® ανακάλυψαν ότι η καρδιά μας δημιουργεί ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο το οποίο περιβάλλει όλο μας το σώμα και εκτείνεται περίπου 10 μέτρα γύρω από αυτό. Αυτό το πεδίο είναι τόσο ισχυρό που στέλνει μηνύματα σε όλα τα κύτταρα του σώματός μας επηρεάζοντας τη σωματική, ψυχική και συναισθηματική μας κατάσταση. Μάλιστα σύμφωνα με τις συγκεκριμένες έρευνες, το πεδίο αυτό είναι τόσο ισχυρό που μπορεί να επηρεάσει ακόμη και το περιβάλλον του.

Οι καρδιές επικοινωνούν μεταξύ τους ενεργειακά. Σύμφωνα με μια έρευνα, ένα 12χρονο αγόρι συνδέθηκε με ειδικούς μετρητές με τους παλμούς του σκύλου του. Στο αγόρι ζητήθηκε να σκεφτεί συναισθήματα αγάπης και χαράς προς το σκύλο του και λίγο αργότερα οι παλμοί των δύο συγχρονίστηκαν.

Η καρδιά “μιλάει” στον εγκέφαλο. Σύμφωνα με το Ινστιτουτο του HeartMath®, η καρδιά στέλνει πληροφορίες στον εγκέφαλο και σε όλο το σώμα μας με τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικούς τρόπους: νευρολογικό σύστημα, βιο-φυσικό σύστημα, βιοχημικά μηνύματα και μέσω του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου της.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο του HeartMath®, ο άνθρωπός μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του πεδίου της καρδιάς και να καλυτερεύσει την ποιότητα ζωής του αλλά ακόμη και των ανθρώπων γύρω του.

Related Posts
Το βιβλίο
Κλείσε θέση
Άλλα άρθρα
1η Ημερίδα HeartMath
Δωρεάν εκπαίδευση HeartMath σε φροντιστές ασθενών με νόσο Alzheimer
Δείτε δωρεάν το καταπληκτικό εκπαιδευτικό και βιωματικό πρόγραμμα The HeartMath Experience
Όσα μάθαμε από την επίσκεψη του Howard Martin στην Αθήνα. Φωτογραφίες
Οδηγίες για την εγκατάσταση της εφαρμογής Global Coherence App
Tο βιβλίο “Η Νοημοσύνη της Καρδιάς” στα Ελληνικά
Συνέντευξη του Howard Martin στην Εναλλακτική Δράση
Η νοημοσύνη της καρδιάς μπορεί να μας προσφέρει πολύτιμη καθοδήγηση
5 πράγματα που δεν γνωρίζατε οτι μπορεί να κάνει η καρδιά σας
Oι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η καρδιά έχει τη δική της “νοημοσύνη”
Το δευτερογενές τραυματικό στρες ίσως επηρεάζει περισσότερους ανθρώπους απ’ ό, τι νομίζουμε
Πώς ένα σύντομο διάλειμμα μπορεί να σώσει την ημέρα σας
Πως να μετατρέψτε τις στρεσογόνες αντιλήψεις και αντιδράσεις σας σε εσωτερική γαλήνη
Πώς καταφέραμε να βοηθήσουμε ανθρώπους που βίωσαν έναν καταστροφικό σεισμό ύστερα από μια αποτυχημένη απόπειρα απαγωγής
Μια απλή τεχνική για να συνεισφέρουμε στην παγκόσμια ειρήνη

Μείνετε συντονισμένοι με την κοινότητα του HeartMath σε Ελλάδα και Κύπρο

* indicates required

Παρακαλούμε επιλέξτε τον τρόπου που θα θέλατε να επικοινωνήσουμε μαζί σας

Μπορείτε να διαγραφείτε από τη λίστα αυτή ανά πάσα στιγμή πατώντας απλά το unsebscribe που θα βρείτε στο τέλος κάθε e-mail

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

76 Shares
Share
Share
Tweet
Pin