Τεχνική εσωτερικής σιωπής από τον ιδρυτή του Ινστιτούτου HeartMath Doc Childre

Τεχνική εσωτερικής σιωπής από τον ιδρυτή του Ινστιτούτου HeartMath Doc Childre

Πολλοί πνευματικοί πολιτισμοί συμφωνούν στο γεγονός ότι η εσωτερική γαλήνη δημιουργεί ένα ενεργητικό περιβάλλον που ενισχύει την αυξανόμενη συνειδητότητά μας, η οποία μπορεί να απελευθερώσει τη μετασχηματιστική δύναμη της αγάπης μας.

Γι’ αυτό, από την αρχή της δημιουργίας του Ινστιτούτου HeartMath, πολλά από τα εργαλεία και ιδιαίτερα οι συσκευές έχουν σχεδιαστεί για να παρακολουθούν και να διευκολύνουν την επίτευξη της γαλήνης και τη σύνδεσή της με τη φυσική μας εσωτερική σοφία και καθοδήγηση. Ξεχάστε για λίγο τις φιλοσοφικές αναφορές και σκεφτείτε την εσωτερική γαλήνη ως κάτι απλό και πρακτικό που μπορεί να εφαρμοστεί στον έξω κόσμο. Πόσες φορές δεν έχουμε πει στους φίλους ή στα παιδιά να παραμείνουν ήρεμοι και να μας ακούσουν γιατί έχουμε κάτι σημαντικό να τους πούμε;

Αυτό αποκαλύπτει τον έμφυτο σεβασμό μας για την αξία της γαλήνης, οπότε γιατί να μην τη χρησιμοποιήσουμε με τον τρόπο που θα μας ωφελήσει περισσότερο, θα μας ηρεμήσει ψυχικά και συναισθηματικά ώστε να ακούσουμε τις συμβουλές από τις διαισθητικές ιδέες της καρδιάς μας για καλύτερες επιλογές και αποτελέσματα.

Όταν ο νους μας τελικά απελευθερωθεί, η εσωτερική γαλήνη είναι εκεί που βρισκόμαστε. Από εκεί μπορούμε να επαναφέρουμε και να αναβαθμίζουμε τις εμπειρίες της ζωής μας. Όσο νωρίτερα μάθουμε την αξία της εσωτερικής γαλήνης, τόσο λιγότερο θα βιώνουμε τους στρεσογόνους τρόπους στους οποίους συχνά η ζωή μας ωθεί προκειμένου να σκεφτόμαστε πιο απαιτητικές επιλογές για προσωπική ηρεμία και ευτυχία. Συχνά ακούμε τον εαυτό μας και τους άλλους να λένε: «Αν είχα μεγαλύτερη προνοητικότητα, θα είχα χειριστεί την κατάσταση διαφορετικά». Η εσωτερική γαλήνη αποτελεί την πρωταρχική πηγή για την αύξηση των προνοητικών και δημιουργικών λύσεων. Είναι το μέρος όπου η καρδιά μας μπορεί να μιλήσει χωρίς το μυαλό μας να τη βγάζει από την πορεία της. Προκειμένου να «είμαστε ήρεμοι και να μαθαίνουμε», πρέπει πρώτα να είμαστε επαρκώς ήρεμοι για να ακούσουμε.

Πρόκειται για μια επιλογή που ενισχύει τον προγραμματισμό των στιγμών εσωτερικής γαλήνης και επιτρέπει στο μυαλό και τα συναισθήματά μας να αποφύγουν τις έγνοιες, το άγχος και διάφορες διαδικασίες. Η γαλήνη απαιτεί λίγη εξάσκηση, διότι το μυαλό μας θα προσπαθήσει να γεμίσει αυτό τον χώρο (ή οποιοδήποτε άλλο χώρο, αν η πόρτα παραμείνει ανοιχτή). Έχετε υπόψη ότι δεν χρειάζεται να παραμένετε ατάραχοι σαν βράχος για να ανακτήσετε την ανθεκτικότητά σας και να αυξήσετε την αντίληψή σας.

Αν η εσωτερική ηρεμία δεν προσέφερε αποτελέσματα υψηλής αξίας, σκεφτείτε όλους εκείνους τους αιώνες που οι διαλογιστές και οι πνευματικά αφυπνισμένοι άνθρωποι θα είχαν σπαταλήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας. Αφού βελτιωθεί, η εσωτερική γαλήνη μετατρέπεται σε έναν προσωπικό ανελκυστήρα που θα μας προσφέρει την υψηλότερη θέα και θα εξαλείψει την κούραση από το ανέβασμα ατελείωτων σκαλοπατιών. Η εξάσκηση της εσωτερικής γαλήνης μας βοηθά να συνδεθούμε με την ευφυή καθοδήγηση της καρδιάς μας και να πάρουμε αποφάσεις για τις οποίες θα νιώθουμε καλά. Είναι ένα πρακτικό βήμα για τη δημιουργία μιας λιγότερο αγχωτικής και πιο ευτυχισμένης ζωής.

Εσωτερική γαλήνη με τον διαλογισμό της καρδιάς

1. Βρείτε ένα μέρος και αναπνεύστε ήρεμα για λίγα λεπτά. (Πάντα είναι εφικτό να βρείτε ένα τέτοιο μέρος – κλείστε την πόρτα του γραφείου, του δωματίου ή του μπάνιου σας ή βγείτε έξω σε ένα ήσυχο μέρος).
2. Εστιάστε την προσοχή σας στην περιοχή της καρδιάς και σκεφτείτε ότι η αναπνοή σας ρέει μέσα και έξω από την καρδιά ή την περιοχή του θώρακα. Με κάθε αναπνοή φανταστείτε ότι το μυαλό σας, τα συναισθήματα και το σώμα σας παραμένουν ήρεμα εσωτερικά.
3. Από αυτό το σημείο ηρεμίας, σκεφτείτε μια σχέση φροντίδας που έχετε με κάποιον ή ένα κατοικίδιο ζώο ή απλώς εστιάστε στην ηρεμία. Μην ψάχνετε για κάποια εμπειρία, απλώς να είστε εκεί – χωρίς να διερευνήσετε τις εσωτερικές πτυχές του νου σας. Αυτό δημιουργεί εσωτερική συνοχή και βαθύτερη σχέση με την καθοδήγηση της καρδιάς σας.
4. Μην λάβετε υπόψη τις σκέψεις που εμφανίζονται, είτε είναι θετικές είτε αρνητικές και να γνωρίζετε ότι μπορείτε να ασχοληθείτε με αυτές κάποια άλλη χρονική στιγμή. Όταν οι σκέψεις προκύπτουν, μην τις απωθείτε – απλώς επικεντρωθείτε χαλαρά στην εμφύσηση αγάπης και ειρήνης μέσα στη γαλήνη για λίγα λεπτά με σκοπό να ενσωματώσετε το συναίσθημα στην κυτταρική μνήμη σας.
5. Η εξάσκηση της εσωτερικής γαλήνης θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε το συγκεκριμένο συναίσθημα πιο γρήγορα όταν έχετε να αντιμετωπίσετε σημαντικά θέματα και καθήκοντα.

Αν δεν δείτε αποτέλεσμα, δοκιμάστε ξανά αργότερα. Μερικές φορές παραιτούμαστε πολύ γρήγορα, ειδικά για πράγματα που μας ωφελούν περισσότερο.

Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι η πρακτική της εσωτερικής γαλήνης τους βοηθά περισσότερο να απελευθερώσουν την ενέργεια που έχει συσσωρευτεί από την ανησυχία ή την απογοήτευση, καθώς και το άγχος από τις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να πάρουν.

Related Posts
Το βιβλίο
Κλείσε θέση
Άλλα άρθρα
1η Ημερίδα HeartMath
Δωρεάν εκπαίδευση HeartMath σε φροντιστές ασθενών με νόσο Alzheimer
Δείτε δωρεάν το καταπληκτικό εκπαιδευτικό και βιωματικό πρόγραμμα The HeartMath Experience
Όσα μάθαμε από την επίσκεψη του Howard Martin στην Αθήνα. Φωτογραφίες
Οδηγίες για την εγκατάσταση της εφαρμογής Global Coherence App
Tο βιβλίο “Η Νοημοσύνη της Καρδιάς” στα Ελληνικά
Συνέντευξη του Howard Martin στην Εναλλακτική Δράση
Η νοημοσύνη της καρδιάς μπορεί να μας προσφέρει πολύτιμη καθοδήγηση
5 πράγματα που δεν γνωρίζατε οτι μπορεί να κάνει η καρδιά σας
Oι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η καρδιά έχει τη δική της “νοημοσύνη”
Το δευτερογενές τραυματικό στρες ίσως επηρεάζει περισσότερους ανθρώπους απ’ ό, τι νομίζουμε
Πώς ένα σύντομο διάλειμμα μπορεί να σώσει την ημέρα σας
Πως να μετατρέψτε τις στρεσογόνες αντιλήψεις και αντιδράσεις σας σε εσωτερική γαλήνη
Πώς καταφέραμε να βοηθήσουμε ανθρώπους που βίωσαν έναν καταστροφικό σεισμό ύστερα από μια αποτυχημένη απόπειρα απαγωγής
Μια απλή τεχνική για να συνεισφέρουμε στην παγκόσμια ειρήνη

Μείνετε συντονισμένοι με την κοινότητα του HeartMath σε Ελλάδα και Κύπρο

* indicates required

Παρακαλούμε επιλέξτε τον τρόπου που θα θέλατε να επικοινωνήσουμε μαζί σας

Μπορείτε να διαγραφείτε από τη λίστα αυτή ανά πάσα στιγμή πατώντας απλά το unsebscribe που θα βρείτε στο τέλος κάθε e-mail

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

0 Shares
Share
Share
Tweet
Pin