Άρτεμις Καρνέζη

Άρτεμις Καρνέζη

Θεραπεύτρια (από το 1993)και εκπαιδεύτρια (από το 2006)Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής, Βελονισμού και Ρεφλεξολογίας

Απόφοιτος: «ΣΧΟΛΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΟΜΠΟΡΓΚ» (HELSESKOLEN I SOEBORG) [1992 ΔΑΝΙΑ]
& «ΝΟΡΒΗΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑΣ»(NORSK INSTITUTT FOR ZONETERAPI) [1992 ΝΟΡΒΗΓΙΑ]

Συγγραφέας: «Η ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΥΣ» τόμος Α’ και τόμος Β’ (καινοτόμος προσέγγιση της θεραπευτικής τέχνης της ρεφλεξολογίας μέσω της γνώσης της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής και του Βελονισμού).

Η Άρτεμις Καρνέζη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε την Παραδοσική Κινεζική Ιατρική (ΠΚΙ), τον Βελονισμό και τη Ρεφλεξολογία στη Νορβηγία από το 1989 έως το 1993.

Από τότε μέχρι σήμερα χρησιμοποιεί τις μεθόδους αυτές ως μέσο φροντίδας και θεραπείας του σώματος, του νου και της ψυχής. Έχει παρακολουθήσει πολλά μαθήματα και σεμινάρια του ολιστικού τρόπου θεραπείας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και μέχρι σήμερα δεν παραλείπει να μελετά και ιδιωτικά την ιατρική σε όλο της το φάσμα, από τις αρχαίες πηγές μέχρι και τη σύγχρονη δυτική ιατρική.

Από το 2006 διδάσκει την ΠΚΙ, τον Βελονισμό και τη Ρεφλεξολογία και δημιουργεί τη διδακτέα ύλη κατά βάση η ίδια, συνθέτοντας την πληροφορία που αποκόμισε από τους δάσκαλους της, την προσωπική της μελέτη και την κλινική της εμπειρία.

Έχει συγγράψει το βιβλίο «Η ρεφλεξολογία συναντά τα πέντε στοιχεία και τους μεσημβρινούς» (τόμος Α’ και Β’). Στο σύγγραμμα αυτό συνδέει, με πρωτοποριακό τρόπο, θεωρητικά και πρακτικά τις μεθόδους που εξασκεί, απευθυνόμενη ταυτόχρονα σε αρχάριους και προχωρημένους.

Έχει επίσης σπουδάσει κλασικό πιάνο και ανώτερα θεωρητικά της μουσικής και προσπαθεί πάντα να ασχολείται με τη μουσική με διάφορους τρόπους.

Πιστεύει πως η τέχνη και κυρίως η σπουδή των τεχνών φέρνει πιο κοντά τον άνθρωπο στην ιατρική και στη θεραπεία, μιας και τον ολοκληρώνουν συναισθηματικά και ενδυναμώνουν μέσα του την αντιληπτική ικανότητα, την αίσθηση της ολότητας, την υπομονή, την εργατικότητα, την αρμονία και την ομορφιά, αρετές οι οποίες είναι αδιαμφισβήτητα απαραίτητες για την άσκηση της θεραπευτικής με οποιοδήποτε τρόπο.