Κωνσταντίνος Φυτόπουλος

Κωνσταντίνος Φυτόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Φυτόπουλος γεννήθηκε στην Κατερίνη έζησε μέρος από τα παιδικά του χρόνια στο Μόναχο και αποφοίτησε από την Ιατρική
σχολή της Θεσσαλονίκης.

Εργάζεται ως Ψυχίατρος, Ομοιοπαθητικός, Ολιστικός ιατρός, και Ψυχοθεραπευτής γιουγκιανής και υπερπροσωπικής κατεύθυνσης,
στην Θεσσαλονίκη και την Κατερίνη.

Είναι πιστοποιημένος θεραπευτής του Grof Holotropic Breathwork και πιστοποιημένος coach του ινστιτούτου HeartMath.

Εργάσθηκε στα πλαίσια της Ψυχιατρικής του ειδικότητας στην Πανεπιστημιακή νευρολογική κλινική του Νοσοκομείου Παπανικολάου και την Νευρολογική κλινική του νοσοκομείου Β ΙΚΑ, στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης στην Πανεπιστημιακή ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και στο κέντρο ψυχικής Υγείας Συκεών.

Στα πλαίσια της άσκησης του αγροτικού του εργάσθηκε στα αγροτικά κέντρα Σφενδάμης και Μακρυγιάλου Πιερίας και στο Περιφερειακό κέντρο υγείας Αστυπάλαιας στα Δωδεκάνησα. Αποφοίτησε από την σχολή Ομοιοπαθητικής της Ελληνικής Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Εταιρίας το 1989, και συμπλήρωσε την εκπαίδευση του με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Γ. Βυθούλκα, καθώς και στα συχνά ταξίδια του, στην Βομβάη και στο Βερολίνο. Από το 1993 διδάσκει στην σχολή Ομοιοπαθητικής της Ε.Ο.Ι.Ε. στην Θεσσαλονίκη, και από το 2007 εισηγήθηκε, στα πλαίσια του  μεταπτυχιακού για την Ομοιοπαθητική στο πανεπιστήμιο Αιγαίου το μάθημα «Ομοιοπαθητική, Ψυχοθεραπεία και διεύρυνση της συνείδησης».

Εκπαιδεύτηκε στην Γιουγκιανή Ψυχανάλυση του Βάθους, στην Γνωσιακή αναλυτική ψυχοθεραπεία και στην βιωματική ομαδική ψυχοθεραπεία. Από το 1998 μαθήτευσε και συμμετείχε σε ομάδες του ψυχολόγου και συγραφέα «Φιλόθεου Φάρου» στην «Ευθυνοκεντρική  βιωματική Ψυχοθεραπεία»..

Μαθήτευσε στο Τορόντο και στο Βερολίνο στην αυτογνωσιακή και θεραπευτική δράση του Θεάτρου.

Ταξίδεψε πολύ σε Ευρώπη, ανατολή και δύση και ιδιαίτερα στην Ινδία και το Μεξικό ερευνώντας τον πολιτισμό τους, την τέχνη , τις θρησκείες, την προσέγγιση τους στην υγεία και την αρρώστια , τις θεραπευτικές τους μεθόδους και την πνευματική και τελετουργική τους ζωή.

Συνεχίζει την έρευνα και εφαρμογή σε διάφορα συστήματα ολιστικής ιατρικής και μεθόδους που αποσκοπούν στην διεύρυνση και ενοποίηση της συνείδησης.

Οργανώνει και συντονίζει τα τελευταία 20 χρόνια ψυχοθεραπευτικές , διαλογιστικές ομάδες αυτογνωσίας στον Όλυμπο καθώς και σε βουνά και ιαματικές πηγές ανά την Ελλάδα, όπου εισηγείται την μέθοδο που έχει εξελίξει με τίτλο «Ολιστικές καταδύσεις στην Πηγή».

Όραμα του είναι η σύνθεση των μεθόδων της εσωτερικής και φιλοσοφικής παράδοσης των αρχαίων πολιτισμών, για την διεύρυνση και ενοποίηση της συνείδησης, με την δυτική, επιστημονική, ψυχοθεραπευτική μεθοδολογία.