1. Όποτε νιώθετε πεινασμένοι, φάτε λαχανικά για σνακ: καροτάκια, πιπεριά κομμένη σε φέτες (κόκκινη, πορτοκαλί και πράσινη), μπρόκολο ωμή στον ατμό, ντοματίνια, αγγούρι, ακόμα και ψητή μελιτζάνα ή σπαράγγια στον ατμό.
2. Κάντε τα λαχανικά κύριο στοιχείο κάθε γεύματος: σπανάκι ή λαχανίδες με αβγά ή ένα ρόφημα λαχανικών για πρωινό, μια μεγάλη σαλάτα για μεσημεριανό, ζυμαρικά κολοκύθας για βραδινό. Βρείτε τους δικούς σας τρόπους για να κάνετε τα λαχανικά πρωταρχικό συστατικό των γευμάτων σας.
3. Φάτε ένα μπολ σούπα από ζωμό λαχανικών πριν από το δείπνο. Οι έρευνες δείχνουν ότι ο συνδυασμός καυτού νερού και λαχανικών χορταίνει και εμποδίζει την υπερβολική κατανάλωση φαγητού κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
4. Όταν τρώτε έξω, ζητήστε να σας αντικαταστήσουν τα αμυλώδη συνοδευτικά, όπως πατάτες, τηγανιτές πατάτες και ρύζι, με σαλάτα ή με λαχανικά στη σχάρα ή στον ατμό.
Απόσπασμα από το βιβλίο των Μαρία Λόη & Σάρα Τόλαντ “Η Ελληνική Δίαιτα” από τις εκδόσεις Πεδίο