Διαλογισμός για το τσάκρα της καρδιάς

Διαλογισμός για το τσάκρα της καρδιάς

Σύμφωνα με την ινδουιστική και τη βουδιστική παράδοση, τα τσάκρα μπλοκάρονται λόγω απώλειας, φόβου, αγωνίας, λύπης, θυμού ή άγχους.
Αυτός ο διαλογισμός αφορά στη θεραπεία του τσάκρα της καρδιάς, που ρυθμίζει την αγάπη και τη συμπόνια.
Ενθαρρύνει την αγάπη άνευ όρων, ανοίγει την καρδιά και ανακουφίζει από την λύπη.
Το “Τσάκρα της Καρδιάς” θεωρείται το κέντρο της αγάπης στο ανθρώπινο ενεργειακό σύστημα των ινδουιστών και των βουδιστών.
Είναι ένα από τα επτά ενεργειακά κέντρα, βρίσκεται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης και εντοπίζεται στο κέντρο του στέρνου.

Πώς θα ασκηθείτε

1. Καθίστε στο μαξιλάρι διαλογισμού ή στην καρέκλα σας. Καθίστε ψηλά με ίσια την σπονδυλική στήλη και το στέρνο σε έκταση.

2. Ενώστε τις παλάμες και πιέστε τους κόμπους των αντιχείρων στο στέρνο σας. Μεταξύ της αριστεράς και της δεξιάς πλευράς θα εντοπίσετε μια εσοχή στο επίπεδο της καρδιάς σας. Εστιάστε τους αντίχειρές σας και προσπαθήστε να νιώσετε τους χτύπους της καρδιάς σας. Εστιάστε στους χτύπους της καρδιάς για πέντε λεπτά.

3. Ακουμπήστε τη δεξιά παλάμη στο κέντρο του στέρνου και το αριστερό χέρι πάνω από το δεξί. Κλείστε τα μάτια και νιώστε την ενέργεια στο κέντρο του στέρνου.
Νιώστε τη θέρμη του. Οραματιστείτε την ενέργεια αυτή ως ένα πράσινο σμαραγδένιο φως. Από την καρδιά σας νιώστε το φως να ακτινοβολεί προς το υπόλοιπο σώμα σας και ξανά πίσω στην καρδιά σας. Μείνετε με τον οραματισμό αυτό όση ώρα θέλετε.

4. Στρέψτε τις παλάμες σας προς τα έξω και μακριά από το σώμα. Οραματιστείτε το πράσινο φως από το τσάκρα της καρδιάς σας να κυλά από τις παλάμες σας προς το Σύμπαν.
Φανταστείτε ότι αυτό το φως συγκεντρώνει όλη την αγάπη και τη συμπόνια του Σύμπαντος και τη φέρνει πίσω στο τσάκρα της καρδιάς σας.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Madonna Gauding “Η Βίβλος του Διαλογισμού” από τις εκδόσεις Ισόρροπον

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα