Διαθέτουμε εκπληκτικές διανοητικές δυνάμεις που σπάνια χρησιμοποιούμε

Διαθέτουμε εκπληκτικές διανοητικές δυνάμεις που σπάνια χρησιμοποιούμε

Διαθέτετε εκπληκτικές διανοητικές δυνάμεις που σπάνια χρησιμοποιείτε, οι οποίες μπορούν να σας προσκομίσουν κάθε επιτυχία και μακαριότητα που επιθυμείτε στη ζωή σας. Η αλήθεια είναι ότι ποιοι είστε και πού βρίσκεστε οφείλεται στον τρόπο σκέψης σας, ο οποίος καθορίζεται κατά κύριο λόγο από τη συνήθεια.

Αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης σας, μπορείτε να ανατρέψετε τη ζωή σας τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό επίπεδο.

Η σκέψη, η ζωή και οι εμπειρίες πολλών ανθρώπων μπορούν να συγκριθούν με τα στάσιμα νερά μιας λίμνης, τα οποία δεν ανανεώνονται ποτέ, δημιουργώντας έτσι πρόσφορο περιβάλλον για βλαβερά πλάσματα που ζουν σε βαλτώδη ύδατα.

Μερικοί σταματούν να δέχονται φρέσκες, υγιείς, θετικές ιδέες και μηνύματα, ενώ ανακυκλώνουν και αναμασούν συνεχώς τις δυσάρεστες σκέψεις τους. Έτσι καταλήγουν απαθείς και χάνουν κάθε κίνητρο για τη ζωή τους. Εσείς όμως δεν είστε έτσι.

Το να αλλάξετε τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις πεποιθήσεις και τη στάση σας δεν είναι εύκολο, αλλά, όπως ακριβώς μπορείτε να ενδυναμώσετε το σώμα σας, ακόμη κι αν έχετε πολύ καιρό να γυμναστείτε, έτσι μπορείτε να γίνετε θετικοί, ευτυχείς και με αυτοπεποίθηση – να τονώσετε τον νου σας – μέσω της αυτοβελτίωσης.

Πρέπει να τροφοδοτείτε σκόπιμα το μυαλό σας με καθαρές, σαφείς, ευεργετικές σκέψεις και εικόνες, που θα αρχίσουν να μεταβάλλουν τη ζωή σας όπως ακριβώς θα θέλατε να είναι.

Διαβάστε επίσης: Υπάρχουν απίστευτες δυνάμεις μέσα μας που δεν αναγνωρίζουμε

Σύμφωνα με το νόμο του αιτίου και του αποτελέσματος, κάθε αποτέλεσμα στη ζωή σας συνδέεται με ένα συγκεκριμένο αίτιο. Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία. Η ζωή σας σήμερα είναι το αποτέλεσμα των πρότερων σκέψεών σας και δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετική.

Αν στο μέλλον, θέλετε η σοδειά σας να είναι διαφορετική, πρέπει να σπείρετε νέες σκέψεις στο παρόν. Ο εξωτερικός κόσμος αποτελεί πάντοτε αντανάκλαση του τι σκέφτεστε εκείνη τη στιγμή.

«Αν εισάγεις άχρηστα δεδομένα, παίρνεις άχρηστα δεδομένα» λένε στον κόσμο της πληροφορικής.

Ισχύει όμως και το αντίθετο. Αν δηλαδή εισαγάγεις καλά δεδομένα θα πάρεις καλά δεδομένα. Ευτυχώς, έχετε τον απόλυτο έλεγχο των σκέψεών σας και, εξασκώντας τον, μπορείτε να μετατρέψετε τους βατράχους σας σε πρίγκιπες και να γίνετε ένα αξιόλογο άτομο.

Απόσπασμα από το βιβλίο των Brian Tracy & Christina Tracy Stein «Φίλα τον βάτραχό σου» από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα