Η παγκόσμια γαστρονομική τάση με τις περιφερόμενες καντίνες έγινε γνωστή στην Ελλάδα διαμέσου του κυρίου “Food Truck”, ο οποίος κάνει καθημερινά check in σε διάφορα σημεία της πόλης και τα… νόστιμα ταξίδια του γίνονται viral με μιας!
Ο διάσημος Γιώργος Γληνός, με σπουδές στην Αστροφυσική και ατέρμονα ταξίδια στη Μεσόγειο πάνω στη μηχανή του, είναι η άκρως εφευρετική και ιδιαίτερη ψυχή πίσω από το “Food Truck”.
Ο ίδιος, βρέθηκε αρκετές φορές στο αστυνομικό τμήμα λόγω γραφειοκρατικών μπερδεμάτων με τις άδειες για τις κινητές καντίνες, αλλά επέμενε. Με την ίδια επιμονή συνέχισε να ψάχνει τα καλύτερα υλικά για να φτιάχνει καθημερινά τους ποντιακούς γκεζλεμέδες, που δοκίμασε σε ένα ταξίδι του στην Τουρκία.
«Ήθελα να φτιάξω ένα street food που τόσα χρόνια που εγώ δούλεψα στα γραφεία θα ήθελα να φάω», είχε δηλώσει πριν χρόνια στο popaganda.gr.
«Αποφάσισα ότι θα φτιάξω γκεζλεμέδες γιατί με είχαν εντυπωσιάσει ως φαγητό όταν πριν χρόνια αποφάσισα να κάνω ένα μεγάλο ταξίδι. Ήμουν 26 χρονών και μία μέρα χωρίς να ξέρω που πάω καβάλησα τη μηχανή μου γύρισα τη Μεσόγειο. Σε μία στάση στην Τουρκία, με φιλοξένησαν σε ένα σπίτι και έτσι δοκίμασα τους γκεζλεμέδες. Μου άρεσαν τόσο πολύ που δε μπορούσα να σταματήσω να τρώω».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Food Truck, είναι η πρώτη καντίνα που δε λειτουργεί σε σταθερό σημείο και προσφέρει ένα είδος γρήγορου, μοναδικού φαγητού που δεν υπήρχε στη χώρα μας έως τώρα.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία του Food Truck, εδώ. (https://www.facebook.com/foodtruck.cooking/)
Τέλος, το “Food Truck” βραβεύτηκε ως ένα από τα 10 καλύτερα street food στην Ελλάδα, στα Restaurant 100 Awards!