Το ξέρατε ότι τα σκυλιά λατρεύουν τη γεύση του σκόρδου; Αν δεν το ξέρατε, φτιάξτε τους μπισκοτάκια με αυτή την απλή συνταγή και θα το διαπιστώσετε. Εκτός από νόστιμα είναι και πολύ θρεπτικά!
Υλικά που θα χρειαστείτε
- 260 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης από σιτάρι
- 120 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
- 100 γραμμάρια σουσάμι
- 3 αυγά
- 60 ml γάλα
- 120 ml ζωμό κότας
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
Πώς θα τα φτιάξετε
Ανακατέψτε το αλεύρι ολικής άλεσης, το καλαμποκάλευρο και το σουσάμι σε ένα μεγάλο μπολ.
Χτυπήστε 2 αυγά με το γάλα, το ζωμό κότας, το ελαιόλαδο και το σκόρδο.
Προσθέστε τα υγρά στο αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει σφικτή ζύμη.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και αφού την ανοίξετε σε φύλλο πάχους 6mm, κόψτε την σε ότι σχήμα θέλετε.
Χτυπήστε το αυγό που σας έμεινε και αλείψτε τα μπισκότα.
Τοποθετήστε τα μπισκότα σε ταψί που έχετε λαδώσει και ψήστε τα στους 180 βαθμούς, για 25-35 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Βγάλτε τα μπισκότα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
Κάποιος είναι σίγουρα έτοιμος να δοκιμάσει τις λιχουδιές που μόλις φτιάξατε!