Τα Συναισθήματα που Θεραπεύουν Course

Κατάσταση
Χωρίς Πρόσβαση
Τιμή
29 για 3 μήνες
Ξεκίνα Τώρα
Τα Συναισθήματα που Θεραπεύουν

Η καθημερινή μας ζωή υπαγορεύεται από συναισθήματα πολύ περισσότερα από αυτά που μπορούμε να δούμε ή να αντιληφθούμε.

Μπορείτε να φανταστείτε πως θα ήταν αν κάνατε ένα συναρπαστικό ταξίδι σε μια άγνωστη χώρα και δεν θα μπορούσατε να αισθανθείτε τον ενθουσιασμό και την χαρά;

Τι γίνεται αν περνούσατε χρόνο με την οικογένεια ή τους στενούς σας φίλους και δεν μπορούσατε να αισθανθείτε την αγάπη μεταξύ σας;

Επιθυμούμε τα συναισθήματα, επειδή η εμπειρία του συναισθήματος κάνει τη ζωή μας να μετράει. Μετατρέπει τον κόσμο από ένα απλό περιγραφικό γεγονός σε μια ζωντανή εμπειρία.

Τα συναισθήματα προσφέρουν ουσία στη ζωή μας.

Όπως πολλές φορές μπορεί τα συναισθήματα να είναι πολύ οδυνηρά. Τα συναισθηματικά προβλήματα είναι από τα πιο δύσκολα να αντιμετωπιστούν ειδικά αν είναι μακροχρόνια ή τραυματικά.

Περνάμε πολλές αγχωτικές καταστάσεις στην καθημερινότητα μας είτε πρόκειται για τη δουλειά μας, είτε για την οικογένεια, για την προσωπική μας ζωή, για την υγεία μας. Όλα αυτά τα συναισθηματικά σενάρια μπορεί να έχουν σημαντικές συνέπειες στην ισορροπία μας.

Τι κάνουμε λοιπόν για να διαχειριστούμε αυτές τις καταστάσεις;

Μπορεί να προσπαθήσουμε να διασκεδάσουμε, έτσι βγαίνουμε έξω για να συναναστρεφόμαστε με φίλους, παρακολουθούμε αθλήματα, πίνουμε ένα ποτό. Ίσως θέλουμε να πάμε στη φύση ή μπορούμε να ακούσουμε μουσική.

Αλλά όπως έχετε ίσως βιώσει αυτές οι βραχυπρόθεσμες λύσεις μπορεί να σας προσφέρουν απόλαυση, αλλά είναι απλώς προσωρινή ανακούφιση από τα συναισθήματα που σας εξασθενούν και που συχνά αισθάνεστε.

Κανένα συναίσθημα που βιώνουμε δεν είναι λάθος ή κακό, είναι μέρος της ζωής

Ωστόσο γίνεται φανερό ότι μερικά από τα συναισθήματα που βιώνουμε μας ανανεώνουν και προσθέτουν ποιότητα στη ζωή μας και άλλα μας εξαντλούν και μας στερούν τη ζωντάνια και την απόλαυση.

Ενώ η ανανέωση των συναισθημάτων και των συμπεριφορών επαναφορτίζει την εσωτερική σας μπαταρία, τα συναισθήματα παίζουν σημαντικό ρόλο όχι μόνο στο πώς σκέφτεστε και συμπεριφέρεστε, αλλά και στην υγεία.

Μας διαμορφώνουν την αντίληψη για την πραγματικότητα και επηρεάζουν τις αποφάσεις που λαμβάνουμε βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Έχετε παρατηρήσει πως μερικές φορές η ζωή μοιάζει απλώς να σας ξεπερνάει και τα πάντα να κινούνται πάρα πολύ γρήγορα και έχετε περισσότερα πράγματα να κάνετε σε λιγότερο χρόνο;

Σαν να είχατε μία λίστα με ατελείωτες δουλειές για σας ενώ συχνά αισθάνεστε εξαντλημένοι και καταβεβλημένοι. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται μοναξιά, απομακρυσμένοι από τους εαυτούς τους και τους άλλους ανθρώπους.

Ελάτε μαζί μας σε ένα ταξίδι που θα σας βοηθήσει να μεταβείτε από την εξάντληση στην ανανέωση, από το διαχωρισμό στη σύνδεση, από τις σκέψεις στο συναίσθημα.

Ανακαλύψτε ξανά τον καλύτερό σας εαυτό. Ήρθε η ώρα να τα πάτε καλά ο ένας με τον άλλον, ήρθε η ώρα των συναισθημάτων στην κοινωνία μας. Δείτε πώς μπορείτε να συνδεθείτε με τα συναισθήματά σας με διαφορετικούς τρόπους για να μειώσετε το άγχος της καθημερινής ζωής, να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις με περισσότερη ευκολία και να εξελιχθείτε σε αυτό που πραγματικά είσαστε.

Οι έρευνες του Ινστιτούτου HeartMath έδειξαν ότι η δημιουργία σταθερών θετικών συναισθημάτων διευκολύνει τη μετατόπιση ολόκληρου του σώματος σε μια συγκεκριμένη, επιστημονικά μετρήσιμη κατάσταση. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται συνοχή, επειδή χαρακτηρίζεται από αυξημένη αρμονία τόσο στις ψυχολογικές και σωματικές διαδικασίες μας.

Επανασχεδιάσαμε τις παρουσιάσεις και άνοιξε στα μάτια μας ένα πολύ μεγαλύτερο πεδίο, και αποφασίσαμε να το χωρίσουμε σε ενότητες για καλλίτερη κατανόηση και εφαρμογή των ασκήσεων, των τεχνικών και της θεωρίας.

Αναλύουμε σημαντικά εργαλεία για τη δημιουργία συνοχής και ανθεκτικότητας και πιο εμπεριστατωμένα τη θεωρία και τις ασκήσεις.

Έτσι δημιουργήσαμε έξη ενότητες, τις οποίες θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε παρακάτω.