Ροδακινόπιτα (με λίγες θερμίδες)

Ροδακινόπιτα (με λίγες θερμίδες)

Τα φρέσκα ροδάκινα είναι η ουσία του καλοκαιριού και αυτός είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να τα απολαύσετε.
Αν επιθυμήσετε αυτήν τη ροδακινόπιτα στη μέση του χειμώνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα ροδάκινα.

Υλικά

1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 κ.σ κορν φλάουρ
1 φλιτζάνι νερό
5 φλιτζάνια ροδάκινα σε φέτες, φρέσκα ή κατεψυγμένα
1/2 κ.γ κανέλα
1 + 1/4 φλιτζάνι αλεύρι ζαχαροπλαστικής ολικής άλεσης
2 κ.σ μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ αλάτι
1/2 φλιτζάνι γάλα σόγιας ή ρυζιού

Εκτέλεση

Αναμείξτε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε μια κατσαρόλα, μετά προσθέστε το νερό και τα ροδάκινα.
Αφήστε το να βράσει και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η σάλτσα να είναι διάφανη και πηχτή.
Ρίξτε το σε ένα ταψάκι 22 Χ 22 και πασπαλίστε με την κανέλα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190° C.
Αναμείξτε το αλεύρι, 2 κ.σ ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και μετά προσθέστε το γάλα σόγιας ή ρυζιού για να φτιάξετε ένα κουρκούτι.
Ρίξτε κουταλιές του μείγματος πάνω στα ζεστά ροδάκινα.
Ψήστε μέχρι να ροδοκοκκινίσει, για περίπου 30 λεπτά.

Ανά μερίδα: 178 θερμίδες, 3 γρ. πρωτεΐνης, 40 γρ. υδατάνθρακες, 0 γρ. λιπαρά, 73 mg νάτριο, 0 γρ. χοληστερόλης.

Απόσπασμα από το βιβλίο “Τροφές που σας κάνουν να χάνετε βάρος” από τις εκδόσεις Στίγμα ΕΠΕ

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα