Τηγανιτά μπαλάκια γλυκοπατάτας (Από την Κίνα με αγάπη)

Τηγανιτά μπαλάκια γλυκοπατάτας (Από την Κίνα με αγάπη)

Ένα νόστιμο γλύκισμα που γίνεται εύκολα και γρήγορα, με γνωστά υλικά που τα βρίσκετε παντού. Είναι εύγευστα και εμφανίσιμα και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε την οικογένεια και τους φίλους σας, αφού έρχονται απευθείας από την Κίνα!

Υλικά που θα χρειαστείτε για 4 – 6 μερίδες

50 γραμμάρια γλυκοπατάτες
125 γραμμάρια ρυζάλευρο
50 γραμμάρια μαλακιά καστανή ζάχαρη
125 γραμμάρια φρούτα γλασέ, κομμένα
50 γραμμάρια σουσάμι (ελαφρά ψημένο)
λάδι για το τηγάνισμα

Πώς θα τα φτιάξουμε

Βράζουμε τις γλυκοπατάτες για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα, τις στραγγίζουμε και τις ξεφλουδίζουμε.
Λειώνουμε τις πατάτες και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη.
Στο τέλος, ρίχνουμε και τα φρούτα γλασέ.

Με υγρά χέρια, πλάθουμε το μίγμα, σχηματίζοντας μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα καλύπτουμε με σουσάμι.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε χύτρα ή σε φριτέζα και τηγανίζουμε τα μπαλάκια γλυκοπατάτας για 5 – 7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε καυτά.

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα