Μια κοινώς αποδεκτή αλήθεια, είναι πως οι ιώσεις δυστυχώς… βρίσκονται σε έξαρση. Άκρως σημαντικό ρόλο στην προστασία του οργανισμού μας παίζει η διατροφή, προκειμένου να φροντίσουμε και να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και αυτό τώρα πια δεν αποτελεί μυστικό…
Το κλειδί άλλωστε στη δημιουργία ενός γερού ανοσοποιητικού είναι ο συνδυασμός άσκησης και υγιεινής διατροφής. Παρακάτω ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές προκειμένου να κρατήσουμε σε υγιή επίπεδα τον οργανισμό μας και να τον θωρακίσουμε έναντι των ιώσεων.
1. Νερό: Κανόνας βασικός και απαράβατος, είναι η καθημερινή πρόσληψη νερού, (τουλάχιστον 2 λίτρα). Το νερό, είναι ζωή. Πέρα από τη θρεπτική του αξία, το νερό αποτελεί βασικό δομικό συστατικό του αίματος, το οποίο με τη σειρά του είναι ο σημαντικότερος μεταφορέας οξυγόνου, θρεπτικών συστατικών, ορμονών και άλλων ουσιών στα κύτταρα για τις λειτουργίες τους.
2. Ψάρι: Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, ο τόνος και το σκουμπρί, είναι πλούσια στα σημαντικά για την υγεία Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στην επούλωση των φλεγμονών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χρόνιες φλεγμονές εμποδίζουν την καλή λειτουργία του οργανισμού, ο οποίος είναι περισσότερο εκτεθειμένος σε κρυολογήματα και ιώσεις.
3. Μείωση ζάχαρης: Η ζάχαρη ως γνωστόν, επηρεάζει αρνητικά το ανοσοποιητικό, με πολλές μελέτες να επιβεβαιώνουν διαρκώς ότι το ανοσοποιητικό μας καταστέλλεται για αρκετές ώρες μετά την κατανάλωση απλών σακχάρων (ζάχαρη, φρουκτόζη κ.λπ.).