10 δωρεάν πλατφόρμες για να επικοινωνείτε με φίλους, πελάτες και συναδέλφους

10 δωρεάν πλατφόρμες για να επικοινωνείτε με φίλους, πελάτες και συναδέλφους

Αυτή τη περίοδο οι περισσότεροι από εμάς παραμένουμε στο σπίτι και εργαζόμαστε εξ’ αποστάσεως. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι πρέπει να διακοπεί η επικοινωνία μας με τους φίλους, τους πελάτες και τους συναδέλφους μας. Σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε γράψει σχετικά με την καλύτερη πλατφόρμα για Webinars  Παρακάτω θα βρείτε τις καλύτερες πλατφόρμες δωρεάν επικοινωνίας όπως δημοσιεύτηκαν στην Εναλλακτική Δράση.  

 

Messenger

Οι 10 καλύτερες πλατφόρμες για να επικοινωνείτε δωρεάν με τους φίλους και τους συναδέλφους σας

Καλύτερο για τους αφοσιωμένους χρήστες του Facebook

Το Facebook εργάστηκε πρόσφατα για να εξορθολογίσει το Messenger, το οποίο λειτουργεί ξεχωριστά από την κύρια εφαρμογή Facebook εδώ και αρκετά χρόνια. Το Messenger χρησιμοποιείται από πολλά άτομα και επιχειρήσεις, όντας μία από τις πιο γνωστές πλατφόρμες επικοινωνίας, ενώ μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη και χωρίς λογαριασμό στο Facebook.

Μπορείτε να κάνετε συνομιλία μέσω βίντεο ή φωνής με ένα άτομο ή μια ομάδα πολύ εύκολα. Κατεβάστε το εδώ

WhatsApp

Καλύτερο για κλήσεις σε μικρές ομάδες – έως και τέσσερα άτομα

Το WhatsApp ανήκει στο Facebook και από τις αρχές του 2020 η εφαρμογή δήλωσε ότι έχει πάνω από δύο δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Το πλεονέκτημα του WhatsApp έγκειται στο ότι είναι εύκολο να κάνετε νέες συζητήσεις και να αναζητήσετε μηνύματα στο παρελθόν. Μπορείτε επίσης να δείτε πότε παραλαμβάνονται και διαβάζονται τα μηνύματα σας και κάνει πολύ καλή διαχείριση των εικόνων και των φωτογραφιών.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βιντεοκλήσεις και φωνητικές κλήσεις και αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες επικοινωνίας. Μπορείτε να ξεκινήσετε μια κλήση με ένα άτομο και στη συνέχεια να προσθέσετε άλλους συμμετέχοντες εύκολα. Κατεβάστε το εδώ

FaceTime

Καλύτερο για τις κλήσεις Apple-σε -Apple

Δεν γνωρίζουμε πόσοι χρήστες έχουν το FaceTime βίντεο, αλλά είναι δημοφιλέστατο μεταξύ των χρηστών της Apple ενώ από πέρυσι, η εφαρμογή έχει αναπτύξει και τη δυνατότητα δημιουργίας ομάδων.

Φυσικά, το μεγαλύτερό του μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εφαρμογές με διαφορετικά λειτουργικά. Κατεβάστε το εδώ

ZOOM

Καλύτερο για τηλεδιάσκεψη εργασίας

Το Zoom είναι μια υπηρεσία τηλεδιάσκεψης με βάση το cloud που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για βιντεοκλήσεις με άλλους – είτε μόνο με βίντεο ή ήχο ή και τα δύο και σας επιτρέπει να καταγράφετε αυτές τις περιόδους σύνδεσης για προβολή αργότερα.

Μια συνάντηση ζουμ είναι μια συνάντηση βιντεοδιάσκεψης που φιλοξενείται με τη χρήση ζουμ ενώ ένα δωμάτιο ζουμ είναι φυσικό υλικό που οι εταιρείες μπορούν να εγκαταστήσουν σε αίθουσες συσκέψεων. Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του είναι η προβολή με μικρογραφίες που σας επιτρέπει να βλέπετε ταυτόχρονα δεκάδες φίλους στην οθόνη σας. Για να το χρησιμοποιήσετε, πατήστε εδώ

Google Hangouts

Οι 10 καλύτερες πλατφόρμες για να επικοινωνείτε δωρεάν με τους φίλους και τους συναδέλφους σας

Καλύτερο για χρήστες G-mail

Αποτελεί μια πολύ καλή και εύχρηστη επιλογή για όλους τους κατόχους g-mail αφού συνεργάζεται με το Google Calendar. Δηλαδή είναι ιδανικό και για επαγγελματίες που κλείνουν ραντεβού μέσα από το Google Calendar.

Μπορείτε να ξεκινήσετε τα Hangouts από το Gmail ή το Ημερολόγιο Google και μπορείτε να συνομιλήσετε μέσω βίντεο με άτομα, συνέδρια ή απλώς να κάνετε chat. Χρησιμοποιήστε το, πατώντας εδώ

Skype

Οι 10 καλύτερες πλατφόρμες για να επικοινωνείτε δωρεάν με τους φίλους και τους συναδέλφους σας

Καλύτερο για κλήσεις σε υπολογιστές και Mac (καθώς και σε κινητές συσκευές)

Παρόλο που η Microsoft έχει πάρει το πηδάλιο του Skype, οι αλλαγές που έγιναν δεν ήταν πολλές και εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα με τις βιντεοκλήσεις, τα μηνύματα συγχρονισμού σε όλες τις συσκευές και τη διεθνή χρήση.

Ακόμα κι έτσι, το Skype είναι μια από τις πιο παλιές και γνωστές πλατφόρμες επικοινωνίας παρέχοντας λύσεις και ως εκ τούτου είναι μια καλή επιλογή μόνο και μόνο επειδή τόσοι πολλοί άνθρωποι το έχουν προεγκατεστημένο στον υπολογιστή ή στα κινητά τους. Το χαρακτηριστικό κλήσης ομάδας είναι επίσης πολύ ισχυρό. Επίσης ενσωματώνει ωραία το Office 36. Χρησιμοποιήστε το, πατώντας εδώ

Slack

Οι 10 καλύτερες πλατφόρμες για να επικοινωνείτε δωρεάν με τους φίλους και τους συναδέλφους σας

Καλύτερο για συνεχή συνομιλία γραφείου και κλήση ένα προς ένα

Το Slack είναι λίγο διαφορετικό από τον ανταγωνισμό, καθώς είναι περισσότερο μια ανοιχτή πλατφόρμα. Λειτουργεί ως κόμβος επικοινωνίας που τραβάει εφαρμογές τρίτων ώστε να λειτουργήσει.
Προορίζεται για ομαδικές επικοινωνίες και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μοιράζεστε αρχεία (ενσωματώνεται επίσης με το Google Drive ή το Dropbox). Η δωρεάν έκδοση σας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιείτε κλήσεις αλλά μόνο one-to-one. Χρειάζεστε μια συνδρομητική συνδρομή για να καλέσετε μια ομάδα.

Ένα άλλο μεγάλο χαρακτηριστικό του Slack είναι η ικανότητά του να ψάχνει ολόκληρες συνομιλίες για συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά, έτσι ώστε να βρίσκετε εύκολα συγκεκριμένες συνομιλίες.. Η εφαρμογή είναι iOS και Android και φιλτράρει τα ονόματα των φίλων, κάνοντας την ομαδοποίησή τους απλή. Χρησιμοποιήστε το, πατώντας εδώ

Google Duo

Οι 10 καλύτερες πλατφόρμες για να επικοινωνείτε δωρεάν με τους φίλους και τους συναδέλφους σας

Καλύτερο για κλήσεις μεταξύ συσκευών Android

Σχετικά πρόσφατο από την Google, το Duo είναι ελεύθερο στη χρήση, δίνει τη δυνατότητα τηλεφωνικών κλήσεων και φωνητικών κλήσεων one-to-one και λειτουργεί σε iOS και Android συσκευές – σε αντίθεση με το FaceTime της Apple. Πρόκειται κυρίως για μια εφαρμογή για καταναλωτές και όχι για επιχειρήσεις – το Google Hangouts είναι η λύση κλήσης εργασίας της Google.

Βασίζεται στον αριθμό σας, σας επιτρέπει να προσεγγίσετε άτομα στη λίστα επαφών του τηλεφώνου σας, προσφέρει κρυπτογράφηση και διαθέτει πολλές δυνατότητες όπως το Knock Knock, το οποίο σας επιτρέπει να βλέπετε ζωντανό βίντεο του καλούντος σας πριν απαντήσετε. Χρησιμοποιήστε το, πατώντας εδώ

Viber

Οι 10 καλύτερες πλατφόρμες για να επικοινωνείτε δωρεάν με τους φίλους και τους συναδέλφους σας

Η καλύτερη εναλλακτική λύση για το Skype

Το Viber είναι μια ολοκληρωμένη εναλλακτική λύση στο Skype. Ήταν κατά κύριο λόγο μια υπηρεσία για απευθείας κλήση μεταξύ συσκευών, αλλά τώρα έχει επίσης chat στυλ WhatsApp και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κοινή χρήση αρχείων.

Ένα από τα σπουδαία χαρακτηριστικά του Viber είναι το πόσο ευρέως διατίθεται σε πλατφόρμες όπως τα Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry, Windows 8, Mac και πολλά άλλα. Αυτό σημαίνει ότι οι τηλεφωνικές κλήσεις σε διάφορες συσκευές ή η συνομιλία μέσω του IM με emoticons θα πρέπει να είναι απρόσκοπτες και απλές. Επιπλέον είναι όλα δωρεάν. Χρησιμοποιήστε το, πατώντας εδώ

WeChat

Οι 10 καλύτερες πλατφόρμες για να επικοινωνείτε δωρεάν με τους φίλους και τους συναδέλφους σας

Μια άλλη μεγάλη εναλλακτική λύση του Skype

Το WeChat χαιρετίζεται ως εναλλακτική λύση για τις περισσότερες εφαρμογές επικοινωνίας. Είναι σαν να συνδυάζετε κείμενο, Skype, Facebook, Twitter και Instagram σε μία εφαρμογή.

Το WeChat σάς δίνει τη δυνατότητα να μοιράζεστε φωτογραφίες και βίντεο απευθείας με άλλους χρήστες ή να δημοσιεύονται στο προφίλ τους, όπως ο τοίχος τους στο Facebook. Ένα άλλο χαρακτηριστικό, που ονομάζεται Shake, επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν άλλους κοντά για να συζητήσουν τοπικά.

Το WeChat επιτρέπει επίσης φωνητική συνομιλία, ομαδική συζήτηση, συνομιλία μέσω βίντεο και μοίρασμα emoticons. Και φυσικά είναι δωρεάν. Δοκιμάστε το, πατώντας εδώ

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα