10 ισχυρές πεποιθήσεις που οδηγούν στην επιτυχία

10 ισχυρές πεποιθήσεις που οδηγούν στην επιτυχία

«Οι πεποιθήσεις έχουν τη δύναμη να δημιουργούν και τη δύναμη να καταστρέφουν. Οι άνθρωποι έχουν την εκπληκτική ικανότητα να εκμεταλλεύονται κάθε εμπειρία της ζωής τους και να δημιουργούν ένα νόημα που τους αποδυναμώνει ή που σώζει κυριολεκτικά τη ζωή τους» – Anthony Robbins

O Anthony Robbins στο παραπάνω απόσπασμα περιγράφει τη δύναμη και την επίδραση που έχουν οι πεποιθήσεις στη ζωή μας. Αυτές είναι που ελέγχουν πώς ζούμε τη ζωή μας και αν επιλέξουμε να τη ζήσουμε σύμφωνα με αυτοπεριοριστικές πεποιθήσεις, δηλαδή να αποδεχτούμε μια ζωή που δεν πάει πουθενά και ένα μέλλον δυσοίωνο.

Όλοι επιθυμούμε μια ακμάζουσα ζωή, γεμάτη ευτυχία, αγάπη και χαρά, κανείς δεν θέλει μια δυστυχισμένη ζωή, όπου θα μαραζώσουμε στη μετριότητα. Όσοι ζουν χαρούμενες και επιτυχημένες ζωές το έχουν επιτύχει, επιλέγοντας πεποιθήσεις που τους στηρίζουν και τους ενδυναμώνουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Τι είναι οι πεποιθήσεις;

Οι πεποιθήσεις είναι οι σκέψεις στο κεφάλι μας που επηρεάζουν τη συμπεριφορά, τη στάση και τις πράξεις μας. Οι πεποιθήσεις μπορούν να είναι ενδυναμωτικές, οι οποίες μας επιτρέπουν να ακμάσουμε ή αυτοπεριοριστικές, οι οποίες μας εμποδίζουν από το να πετύχουμε τους στόχους μας.

Η δύναμη της επιλογής είναι ένα καταπληκτικό δώρο που όλοι έχουμε και μας επιτρέπει να επιλέγουμε επίσης τι να πιστεύουμε και τι όχι. Όσοι έχουν επιλέξει μια επιτυχημένη ζωή έχουν πρώτα απ’ όλα επιλέξει να κάνουν ενδυναμωτικές σκέψεις και φυσικά όσοι ζουν στη μετριότητα έχουν επιλέξει αποδυναμωτικές σκέψεις.

Οι πεποιθήσεις είναι μόνο σκέψεις και δεν είναι πραγματικές, οπότε με τη δύναμη της επιλογής μπορούμε να αλλάξουμε τις σκέψεις μας οποιαδήποτε στιγμή θελήσουμε. Το πρώτο βήμα για ν’ αλλάξουμε το πώς σκεφτόμαστε και νιώθουμε είναι να αποφασίσουμε ποιες είναι οι συνέπειες, αν αποφασίσουμε να ενεργήσουμε σε σχέση με τις πεποιθήσεις μας.

Μην ανησυχείτε για το αν οι πεποιθήσεις σας είναι σωστές ή λάθος, απλά καθορίστε ποια θα είναι τα αποτελέσματα αν ενεργήσετε σύμφωνα με αυτές. Αυτό απαιτεί κάποιο βαθμό εξάσκησης, αλλά το πόσο χρόνο θα χρειαστείτε εξαρτάται από εσάς. Χρειάζεστε απλά να αποφασίσετε ποιες ενδυναμωτικές πεποιθήσεις χρειάζεστε, οι οποίες θα στηρίξουν τις προσπάθειές σας για την επίτευξη της επιτυχίας.

Για να σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε ποιες πεποιθήσεις θα σας ενδυναμώσουν, εδώ έχουμε συγκεντρώσει 10 ενδυναμωτικές πεποιθήσεις που πιστεύουν και ακολουθούν οι επιτυχημένοι άνθρωποι.

  • «Δεν φοβάμαι, είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ για ό,τι ακολουθεί»
  • «Είμαι υπεύθυνος/η για τη ζωή που δημιουργώ»
  • «Η αποτυχία δεν σημαίνει τίποτα για μένα – αναζητώ αποτελέσματα και αν αυτά δεν είναι αυτό που προσδοκώ, τότε εξετάζω τι χρειάζεται να κάνω για να αλλάξω αυτά τα αποτελέσματα»
  • «Αποδέχομαι τις προκλήσεις, επειδή πάντα θα βρίσκω έναν τρόπο να τις ξεπερνώ»
  • «Η ευαλωτότητά μου δίνει δύναμη και τροφοδοτεί την πίστη σε εμένα»
  • «Το παρελθόν ήταν το ποιος ήμουν, το παρόν το ποιος είμαι και το μέλλον είναι το ποιος μπορώ να γίνω»
  • «Οι λέξεις που χρησιμοποιώ για να εκφράζω το ποιος είμαι είναι εναρμονισμένες με τις πεποιθήσεις , τις αξίες και τις πράξεις μου»
  • «Είμαι σε ένα συνεχές ταξίδι μάθησης, το οποίο δεν θέλω ποτέ να τελειώσει»
  • «Αποδέχομαι ότι ορισμένες φορές μπορεί να κάνω λάθη και ότι δεν είμαι φυσικά τέλειος/α, όμως ποτέ δεν σταματώ να προσπαθώ να γίνω η καλύτερη εκδοχή μου»
  • « Πάντα θα ονειρεύομαι κάτι καλύτερο και μεγαλύτερο και παλεύω για αυτό που ακόμα δεν μπορώ να φτάσω – το αδύνατο αξίζει»

Kathryn Sandford, life coach

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα