10 νησιά στους παγκόσμιους χάρτες που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα

10 νησιά στους παγκόσμιους χάρτες που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα

Ο κόσμος μας είναι γεμάτος με υπέροχα νησιά. Ξέρετε, όμως, ότι υπάρχουν κάποια νησιά που βρέθηκαν σε χάρτες ενώ, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν;

Εκείνοι που ισχυρίστηκαν ότι ανακάλυψαν αυτά τα νησιά, κατέθεσαν ότι τα έχουν δει και μάλιστα ότι περπάτησαν πάνω τους. Ωστόσο, κάποιες από τις ομάδες, στις οποίες είχε ανατεθεί να ελέγξουν αυτά τα υποτιθέμενα εδάφη κατέληξαν να βλέπουν τις μεγάλες ακτές και τίποτα περισσότερο, ενώ κάποιες άλλες, δήλωσαν ότι ανακάλυψαν τα εν λόγω νησιά.

Παρακάτω, θα διαβάσετε για τα δέκα νησιά σε χάρτες που δεν υπάρχουν πραγματικά:

1. Sandy Island

Το 2012, το νησί αυτό κηρύχθηκε ανύπαρκτο. Αλλά πριν από αυτό, το Sandy Island εμφανίστηκε στο Google Earth και βρισκόταν μεταξύ της Νέας Καληδονίας (Ειρηνικού) και της Αυστραλίας. Το βρετανικό πλοίο Velocity κατέγραψε αρχικά το νησί, το 1876. Η πρώτη του εμφάνιση στον βρετανικό χάρτη έγινε το 1908.
Πολλές από τις αποστολές δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν το νησί και αργότερα αφαιρέθηκε από κάποιους χάρτες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 αλλά παρέμεινε σε κάποιους άλλους.

2. Νησί του Αγίου Μπρένταν

Αν οι παλαιοί χάρτες ήταν ακριβείς, το νησί του Saint Brendan θεωρείται ότι υπάρχει στις Αζόρες (νότιο τμήμα) στον Βόρειο Ατλαντικό και δυτικά των Καναρίων Νήσων. Πήρε το όνομά του από τον Ιρλανδό μοναχό, τον Άγιο Μπρένταν, ο οποίος ανακάλυψε το νησί το 512 μ.Χ. Δέκα τέσσερις μοναχοί και ο Άγιος Μπρένταν έφθασαν σε αυτό το μέρος και μάλιστα εγκαταστάθηκαν εκεί, για σχεδόν δύο εβδομάδες όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος.

Ο Μπάρνο, ένας άλλος μοναχός, περιέγραψε το νησί, δηλώνοντας ότι ήταν γεμάτο με λουλούδια, πουλιά, βουνά και δάση. Άλλες ομάδες προσπάθησαν να εντοπίσουν το νησί αλλά χωρίς επιτυχία μέχρι τον 13ο αιώνα, και ύστερα από αυτό, το νησί χαρακτηρίστηκε ως ανύπαρκτο.

Το περιοδικό Journal of the Bizarre αναφέρει ότι το νησί του Saint Brendan υπήρξε πραγματικά αλλά έχει βυθιστεί και σήμερα, βρίσκεται κάτω από τη θάλασσα.

3. Hy-Brasil

Το νησί εμφανίστηκε στους χάρτες το 1325. Άλλοι χάρτες το έδειξαν ως δύο διαφορετικά νησιά, που μοιράζονται το ίδιο όνομα. Οι χάρτες το δείχνουν να βρίσκεται περίπου 320χλμ. από τη δυτική ακτή της Ιρλανδίας.

Τρεις ομάδες ή αποστολές από την Αγγλία μεταξύ του 1480 και του έτους 1481 στάλθηκαν για να ελέγξουν αυτό το νησί, αλλά δυστυχώς, δεν βρέθηκε. Ωστόσο, ένας Ισπανός διπλωμάτης, το 1497, δήλωσε ότι μία από τις αποστολές κατάφερε να βρει το νησί Hy-Brasil.

4. Frisland

Το νησί ανακαλύφθηκε στη δεκαετία του 1380, από τους Nicolo και Antonio Zeno που δήλωσαν ότι το νησί βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Ισλανδίας, με τη Νορβηγία να βρίσκεται στα ανατολικά.

Το νησί Frisland εμφανίστηκε σε πολλούς χάρτες και πολλοί ναυτικοί επέμειναν ότι το είχαν δει. Το 1576, ο Martin Frobisher αναγνώρισε λανθασμένα τη Γροιλανδία ως το Frisland.

5. Νησί Buss

Μεταξύ του ανύπαρκτου νησιού Frisland και της Ιρλανδίας, βρέθηκε ένα άλλο νησί που δεν υπήρχε. Αυτό είναι το νησί Buss όπως ισχυρίζεται ο Martin Froshiber ο οποίος αναγνωρίζει επίσης λανθασμένα τη Γροιλανδία ως Frisland. Ήταν το 1578.

Διαβάστε επίσης: Συμβουλές για να έχουμε την τέλεια βαλίτσα στις διακοπές μας

Το 1671, η Αγγλία έστειλε ομάδες για να ελέγξει τη θέση του νησιού αλλά δεν κατάφεραν να το εντοπίσουν.

Μερικοί πίστευαν ότι το νησί είχε βυθιστεί επειδή το 1776, είχε αναφερθεί ότι η περιοχή ήταν ρηχή. Αλλά το 1818, η αποστολή του John Ross ανακάλυψε ότι τα νερά του νησιού δεν ήταν καθόλου ρηχά. Αυτό το ανύπαρκτο νησί εξακολουθούσε να εμφανίζεται στους χάρτες αλλά αργότερα διαγράφηκε, τον 19ο αιώνα.

6. Crocker Land

Υποτίθεται ότι ανακαλύφθηκε από τον Robert Peary το 1907 και ότι βρίσκεται σε ακτίνα 209 χλμ από τη Γροιλανδία.

Βρισκόταν στους χάρτες της Αρκτικής από το 1910 έως το 1913. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδιαφέρθηκαν για αυτό το νησί αλλά, αργότερα, αποκαλύφθηκε ότι το Croker Land ήταν μόνο μια ψεύτικη ιστορία του Peary.

7. Νησί Dougherty

Ο Ντάνιελ Ντουγκερτζί, ένας καπετάνιος, το βρήκε στη νότια θέση του Ειρηνικού Ωκεανού κατά τη διάρκεια της διαδρομής του από την όμορφη χώρα της Νέας Ζηλανδίας προς τον Καναδά, το έτος 1841. Η ύπαρξη του νησιού επιβεβαιώθηκε επίσης από πολλούς ναυτικούς αλλά όχι από τον καπετάνιο Σκοτ. Δεν ήταν σε θέση να το βρει όταν προσπάθησε να επισκεφθεί την υποτιθέμενη θέση του κατά το 1904. Το 1937 το νησί Dougherty διαγράφτηκε στους χάρτες.

8. Νησί Emerald

Ήταν το 1821, όταν ο καπετάνιος Nockells αναγνώρισε ένα νησί στο νότιο τμήμα του νησιού Macquarie, κοντά στην Ανταρκτική και του έδωσε το όνομα του πλοίου του, Emerald. Αυτό το νησί υποτίθεται ότι εξαφανίζεται και εμφανίζεται. Ορισμένες ομάδες δήλωσαν ότι είδαν τη γη, ενώ άλλοι είπαν ότι δεν μπορούσαν να τη δουν. Άλλοι δήλωσαν επίσης ότι κινείται, ο λόγος για τον οποίο οι άνδρες δεν μπορούν να το δουν στην υποτιθέμενη θέση του. Κάποιοι δήλωσαν ότι το νησί υπήρξε αλλά δυστυχώς βυθίστηκε εξαιτίας σεισμικής δραστηριότητας.

9. Νήσος των δαιμόνων

Σύμφωνα με το μύθο, αυτό το νησί ήταν γεμάτο θηρία και δαίμονες που επιτίθεντο σε οποιονδήποτε άνθρωπο, που τολμούσε να φτάσει στις ακτές του. Αυτό το νησί διαγράφηκε αργότερα από τους χάρτες (στα μέσα του 17ου αιώνα) αφού αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει.

10. Νησί Saxemberg

Το 1670, ο John Lindesz Lindeman βρήκε το νησί Saxemberg . Ο Lindeman είπε ότι το νησί φαινόταν να είναι μια επίπεδη γη, με ένα βουνό στη μέση. Ορισμένες ομάδες που προσπάθησαν να ταξιδέψουν σε αυτή την περιοχή δήλωσαν ότι, είδαν το νησί Saxemberg, αν και ο Αυστραλός εξερευνητής Mathew Flinders διερεύνησε πλήρως αυτή τη γη κατά τη διάρκεια του 1801 και δεν είδε τίποτα.

Το νησί Saxemberg παρέμεινε σε αρκετούς χάρτες μέχρι να χαρακτηριστεί ως ανύπαρκτο, τον 19ο αιώνα.

Πηγή

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα