10 πρακτικές που μας βοηθούν να αυξήσουμε την πνευματική μας δύναμη

10 πρακτικές που μας βοηθούν να αυξήσουμε την πνευματική μας δύναμη

Εάν ασκηθείτε τακτικά στις παρακάτω ασκήσεις, θα μπορούσατε να αυξήσετε την αυτοεκτίμησή σας, να βρείτε τον σκοπό σας, να απομακρυνθείτε από το παρελθόν που σας εμποδίζει να προχωρήσετε και θα δημιουργήσετε ένα όραμα για ένα λαμπρό μέλλον, όπου θα είστε ο καλύτερος σας εαυτός.

1. Εκτιμήστε τον εαυτό σας

Εάν δεν πιστεύετε στον εαυτό σας και νομίζετε ότι οι προσωπικές σας ιδιότητες δεν έχουν αξία, θα είναι όλο και πιο δύσκολο για εσάς να χαλαρώσετε. Το άγχος προκύπτει όταν η δέσμευσή σας και η υπευθυνότητα υπερβαίνουν τα όρια της ικανότητάς σας να τα ξεπεράσετε. Αν έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και πλήρη επίγνωση των δυνατοτήτων σας, αυτό το όριο θα επεκταθεί.

2. Βρείτε νέες προοπτικές

Εάν εμφανιστεί το ίδιο πρόβλημα και δεν μπορείτε να σκεφτείτε άλλους τρόπους αντιμετώπισης, δοκιμάστε αυτή την άσκηση οπτικοποίησης για να το δείτε από μια νέα οπτική γωνία. Καθίστε άνετα, αναπνεύστε βαθιά αρκετές φορές και κλείστε τα μάτια σας. Φανταστείτε ότι είστε ένα πουλί που πετάει. Βγείτε προς το διάστημα και πετάξτε όλο και ψηλότερα. Κοιτάξτε τι βλέπετε, σπίτια, κτίρια κ.λ.π. Οι άνθρωποι εμφανίζονται σαν μικρές κουκίδες που κινούνται γρήγορα από το ένα μέρος στο άλλο. Πετάξτε ακόμα πιο ψηλά. Φαίνεται ότι τα κτίρια και τα δέντρα αρχίζουν να εξαφανίζονται. Τέλος, το μόνο που μπορείς να δείτε είναι ο κόσμος σαν μια μικρή σφαίρα που περιστρέφεται στο διάστημα. Από εκεί, προσπαθήστε να απεικονίσετε το πρόβλημά σας σαν να ήταν ένας κόκκος άμμου στη Γη, ακριβώς κάτω από σας και σκεφτείτε πώς το παίρνει ο άνεμος και το μεταφέρει.

Διαβάστε επίσης: Διαλογισμός για πνευματική λήψη αποφάσεων

3. Υπέρβαση του φόβου

Για ορισμένους ανθρώπους το να ξεπερνούν το φόβο είναι πολύ σημαντικό γιατί απολαμβάνουν πλέον μια πιο ήσυχη και χαλαρή ζωή. Ο φόβος, στην ουσία, είναι μια εσωτερική διάσταση, είναι τα συναισθήματα που δημιουργούμε στο μυαλό μας ως απάντηση στις αντιλήψεις μας για τον κίνδυνο. Μερικές φορές, ο κίνδυνος είναι πραγματικός, αλλά μερικές φορές είναι απλώς φαντασία. Βρείτε τρόπους για να μειώσετε σταδιακά, τους φόβους σας και βάλτε στη ζωή σας την γαλήνη και την ηρεμία.

4. Αντίστροφος αρνητικός εσωτερικός διάλογος

Ο εσωτερικός διάλογος είναι οι λέξεις που χρησιμοποιούμε όταν μιλάμε στον εαυτό μας, αντανακλώντας και δημιουργώντας τη συναισθηματική μας κατάσταση. Ο αρνητικός εσωτερικός διάλογος είναι συνήθως ένα μείγμα της μισής αλήθειας και της παράλογης σκέψης. Η συνέπεια, η λογική και η θετικότητα περιορίζουν τα αρνητικά συναισθήματα, όπως η απαισιοδοξία, η ενοχή, ο φόβος και το άγχος.

5. Ζήστε σήμερα

Το διάσημο ρητό μας διδάσκει ότι όταν μια πόρτα είναι κλειστή, η άλλη είναι ανοιχτή. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι παραμένουν ακίνητοι σε κλειστές πόρτες, χωρίς να βλέπουν νέες ευκαιρίες να ανοίγουν μπροστά στα μάτια τους. Το να σκεφτόμαστε ξανά και ξανά “εάν είχα κάνει αυτό, ή κάτι άλλο …” χρησιμεύει μόνο για να αγκυροβολήσει το μυαλό μας στο παρελθόν. Με τον ίδιο τρόπο, φαντασιώσεις για το μέλλον, με σκέψεις του τύπου “τι θα συμβεί αν …”, μας αναγκάζουν να ζούμε στο μέλλον. Ξεκινήστε σήμερα να εστιάζετε την ενέργειά σας, για να ζείτε στο τώρα και θα δείτε και το μέλλον σας να διαμορφώνεται καλύτερο.

6. Αποδεχτείτε την αλλαγή

Η αλλαγή είναι αναπόφευκτο μέρος της ζωής μας και για κάποιους από εμάς είναι συνώνυμη με την απογοήτευση και το άγχος, γιατί θεωρούμε ότι κλέβει την αίσθηση του ελέγχου μας. Ο μόνος τρόπος για να εμποδίσετε την αλλαγή από το να προκαλέσει άγχος είναι να παραιτηθείτε από την επιθυμία να την καταπολεμήσετε και να τη δείτε ως μια ευκαιρία να απολαύσετε νέες εμπειρίες και να αναπτύξετε νέες δεξιότητες και ιδιότητες. Θυμηθείτε ότι, οι άνθρωποι είναι μια από τις πιο προσαρμοστικές μορφές ζωής στη γη.

7. Καθαρίστε τη ροή των τσάκρα σας

Τα τσάκρα δεν είναι κάτι ξένο στον πνευματικό κόσμο. Αυτός είναι ένας όρος που αναφέρεται σε σημεία ενέργειας στο σώμα σας, τα οποία παρέχουν ψυχολογικές πληροφορίες. Η διατήρηση των ενεργειακών σημείων σας σε καλή κατάσταση είναι η ίδια με τη διατήρηση των φυσικών οργάνων σας σε καλή κατάσταση. Και οι δύο πλευρές είναι εξίσου σημαντικές.

8. Τρώτε υγιεινότερα τρόφιμα

Η ενέργεια που αισθάνεστε συνδέεται με το φαγητό που τρώτε. Ολόκληρη η ύπαρξή σας είναι περισσότερο ενεργοποιημένη όταν καταναλώνετε τρόφιμα που δίνουν καθαρή και ποιοτική ενέργεια χωρίς να είναι δύσκολο για τον οργανισμό σας να τα αφομοιώσει και να τα επεξεργαστεί. Έτσι, καλό είναι να τρώτε περισσότερα φυσικά τρόφιμα, λαχανικά και φρούτα, κατά προτίμηση, βιολογικά.

9. Δημιουργήστε τη ζωή των ονείρων σας

Γιατί δεν δημιουργείτε το δικό σας όνειρο; Μόνο σε μια κατάσταση ονείρου μπορεί να διεισδύσετε στο υποσυνείδητό σας. Γιατί η κατάσταση των ονείρων είναι σημαντική για την αναζήτηση της πνευματικής σας δύναμης; Επειδή μόνο σε μια κατάσταση ονείρου μπορείτε να χαλαρώσετε εντελώς, αντικατοπτρίζοντας, σε πραγματικό χρόνο, όλες τις ιστορίες και τις αλληλεπιδράσεις που βρίσκονται στο μυαλό σας.

10. Πρακτικές που σας βοηθούν να ξεκλειδώσετε τη δύναμή σας

Υπάρχουν πολλοί ενεργειακοί θεραπευτές και γκουρού που ξέρουν τι κάνουν. Ξέρουν ακριβώς πώς λειτουργεί το ενεργειακό μας σώμα και πως βρίσκουμε τα μπλοκαρίσματα στην ενεργειακή μας ροή. Εάν υπάρχουν μπλοκ είναι δύσκολο να απελευθερώσετε το πλήρες δυναμικό σας. Βρείτε, λοιπόν, διάφορες τεχνικές, επιλέξτε εκείνες που λειτουργούν καλύτερα για σας και ασκηθείτε πάνω σε αυτές.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα