10 πολύτιμες συμβουλές για τις σχέσεις που θα μας βοηθήσουν να αποφύγουμε την απογοήτευση

10 πολύτιμες συμβουλές για τις σχέσεις που θα μας βοηθήσουν να αποφύγουμε την απογοήτευση

Οι σχέσεις είναι μοναδικές. Η κάθε μία καθορίζεται από μια ξεχωριστή χημεία και από ένα μοναδικό περιεχόμενο. Επομένως, δεν υπάρχει μια συνταγή για απόλυτη επιτυχία και ευτυχία στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων. Εντούτοις, υπάρχουν ορισμένα tips που μπορούμε να λαμβάνουμε υπόψη μας όταν κάνουμε μια νέα γνωριμία ή/και όταν ξεκινάμε μια νέα σχέση. Αυτά τα σύντομα tips μπορούν να μας βοηθήσουν να αποφύγουμε, όσο είναι δυνατό, την συνεχή και επώδυνη απογοήτευση.

1)Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κανέναν να μας αγαπήσει
Αν έχετε πληγωθεί, αυτό που θα σας βοηθήσει να επουλώσετε τις πληγές σας είναι χώρος και χρόνος μακριά από αυτό το άτομο. Η επαφή μαζί του μόνο κακό μπορεί να σας κάνει, οπότε χρειάζεται να γεμίσουμε το κενό που δημιουργήθηκε στην καρδιά μας με θετικά συναισθήματα και δονήσεις.

2)Προσέξτε τον τρόπο που η νέα σας γνωριμία μιλά για τους πρώην του/της

Αν αντιλαμβάνεστε ότι μιλά με υβριστικά σχόλια ή ότι δεν δείχνει κανέναν σεβασμό, είναι πολύ πιθανό να κάνει κάτι παρόμοιο και σε εσάς. Οι ενήλικοι και ώριμοι άνθρωποι σέβονται τις αποφάσεις των άλλων και αν ο άνθρωπος που γνωρίσατε κρατά πικρία για πρώην, ίσως και να σημαίνει ότι δεν τους έχει ξεπεράσει.

3)Μην υπερβάλλετε για να κερδίσετε την αποδοχή τους

Δεν χρειάζεται να ικανοποιείτε κάθε ανάγκη του νέου σας συντρόφου, μόνο και μόνο για να κερδίσετε την αποδοχή τους. Μην κάνετε τα πάντα για τον άλλο, αν δεν βλέπετε καμία ανταπόκριση. Να θυμάστε ότι αξίζετε περισσότερα.

4)Αν δείχνουν πως δεν ενδιαφέρονται είναι επειδή πράγματι δεν ενδιαφέρονται

Αν μετά από λίγα ραντεβού, εξαφανιστούν ή δείχνουν αδιάφοροι σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρονται. Μην επιμένετε και συνεχίστε παρακάτω.

5)Αν κάποιος θέλει να περάσει χρόνο μαζί μας, θα βρει το κενό στο πρόγραμμά του

Αν επιμένει για καιρό πως πνίγεται στις δουλειές και πως αδυνατεί να σας δει έστω και για 10 λεπτά, μάλλον σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται για το χτίσιμο αυτής της σχέσης. Δεν υπάρχει λόγος να απαιτήσετε, είναι καλύτερο απλά να αποχωρήσετε.

6)Δεν μπορούμε να «σώσουμε» κάποιον ή να τον «βελτιώσουμε»

Ο άνθρωπος αλλάζει και βελτιώνεται μόνο αν εκείνος το επιθυμεί και αντιληφθεί ότι έχει αυτή την εσωτερική ανάγκη. Εμείς δεν μπορούμε να γίνουμε οι σωτήρες κανενός.

7)Είναι καλύτερο να είμαστε μόνοι παρά σε μια τοξική σχέση

Είναι δύσκολο ορισμένες φορές να αφήσουμε μια βολική ζωή, αλλά αν η σχέση μας φθείρει και μας κατατρώει σταδιακά, σύντομα θα πάψει να είναι βολική και θα γίνει μια κόλαση. Μπορεί το πρώτο βήμα να είναι δύσκολο, αλλά τα επόμενα θα βγουν φυσικά. Αξίζει περισσότερο να περιμένουμε τον σωστό για εμάς άνθρωπο και να μην αναλωνόμαστε.

8)Η single ζωή δεν έχει τίποτα το τρομακτικό

Χρειάζεται πρώτα να είμαστε ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι με τον εαυτό μας πριν δοκιμάσουμε να μοιραστούμε τη ζωή μας με έναν άλλο άνθρωπο. Αλλιώς είναι πολύ πιθανό να είμαστε εμείς εκείνοι που θα δημιουργήσουν το τοξικό περιβάλλον σε μια σχέση.

9)Χρειάζεται να εμπιστευόμαστε το ένστικτό μας

Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας, αυτό που σας λέει το σώμα και η καρδιά σας. Δεν έχει σημασία πόσο χαριτωμένη είναι, πόσα χρήματα βγάζει ή πόσο ενδιαφέρουσα δουλειά κάνει. Αν υπάρχουν σημάδια που μαρτυρούν ότι είναι κτητικός, παρανοϊκή, αλκοολικός ή κακοποιητική, η έξυπνη κίνηση είναι να αποχωρίσουμε αμέσως.

10)Αν διστάζετε να δώσετε σε κάποιον μια δεύτερη ευκαιρία, μην το κάνετε

Αν δεν είστε σίγουροι για το αν αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία, μην του τη δώσετε. Η «μία ακόμα ευκαιρία» μπορεί να μετατραπεί σε μια ατέλειωτη λούπα δικαιολόγησης και αποδοχής μιας κατά τ’ άλλα απαράδεκτης συμπεριφοράς που επαναλαμβάνεται.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα