10 Tips για να κάνετε τη γάτα σας ευτυχισμένη

10 Tips για να κάνετε τη γάτα σας ευτυχισμένη

Οι γάτες είναι από τη φύση τους ανεξάρτητες και περίεργες. Η κάθε μία ωστόσο έχει την ιδιοσυγκρασία της και προτιμά να αποφασίζει εκείνη πότε θα σας κάνει παρέα, πότε και τι θα φάει ή πότε και πού θα κοιμηθεί. Ανεξάρτητα όμως από την αυτονομία της, εμείς μπορούμε να φροντίσουμε κάποια πράγματα, ώστε να της εξασφαλίσουμε μια άνετη ζωή και να την κάνουμε ευτυχισμένη.

1) Για να τη βοηθήσετε να προσαρμοστεί εύκολα στο καινούργιο της σπίτι, φροντίστε ώστε να υπάρχει μια ήρεμη και καθησυχαστική ατμόσφαιρα. Βάλτε μια απαλή μουσική, αφήστε ένα φως αναμμένο, μην την πιέζετε να βγει αν κρύβεται στην αρχή και μέχρι να εξοικειωθεί με το χώρο, μην αφήνετε εκτεθειμένα ηλεκτρικά καλώδια ή εύθραυστα αντικείμενα.

2) Στις γάτες αρέσει να έχουν το δικό τους κρεβάτι και μάλιστα να είναι μαλακό, ζεστό και βολικό. Ένα απαλό μαξιλάρι και μια βαμβακερή κουβέρτα είναι εξαιρετικές επιλογές. Πλένετε τα στρωσίδια κάθε δύο εβδομάδες με ένα φυσικό απορρυπαντικό για το πλυντήριο και ξεπλύνετε καλά για να αποφύγετε τους ερεθισμούς στο δέρμα της.

3) Προμηθευτείτε ένα ψηλό, κατακόρυφο στύλο με αραιό και τραχύ κάλυμμα, που θα τη βοηθήσει να δυναμώνει τους μύες της και να ακονίζει τα νύχια της. Για να την ενθαρρύνετε να τον χρησιμοποιεί, ρίξτε πάνω του λίγο εκχύλισμα νεπέτας. Με αυτό τον τρόπο, θα σώσετε και τα έπιπλά σας από τη φθορά και τα γρατζουνίσματα.

4) Οι γάτες λατρεύουν τα περισσεύματα του φαγητού σας. Ένα με δύο κουταλάκια του γλυκού από κατάλληλα υπολείμματα, θα αποτελέσουν ένα νόστιμο και ευεργετικό συμπλήρωμα στα γεύματά τους.

5) Μερικές φορές, οι γάτες είναι πολύ επιλεκτικές με το φαγητό τους. Για να είναι η γάτα σας υγιής και ευχαριστημένη, προσθέστε στην κονσέρβα της 1 κουταλιά της σούπας ξηρά τροφή και συμπληρώστε με υπολείμματα από το δικό σας γεύμα. Καλό θα είναι να αποφεύγετε τροφές που περιέχουν υποπροϊόντα κρέατος, χημικές προσθήκες, συντηρητικά, χρώματα και προσθετικά γεύσης.

6) Για να έχει υγιές και στιλπνό τρίχωμα, μπορείτε να προσθέτετε στην τροφή της ωμό κρόκο αυγού, αρκετές φορές την εβδομάδα, αλλά να μην της δίνετε ωμό ασπράδι, γιατί μπορεί να διαταράξει την ισορροπία των πρωτεϊνών και να της προκαλέσει διατροφικές διαταραχές.

7) Θα είναι πιο υγιής αν την ταΐζετε δυο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ. Αφήστε της την τροφή για μισή ώρα και μετά μαζέψτε την. Καλό είναι, το φαγητό της να έχει θερμοκρασία δωματίου και αποφύγετε να της δίνετε φαγητό κατευθείαν από το ψυγείο.

8) Τα ανοξείδωτα και τα κεραμικά μπολ είναι τα καλύτερα για την τροφή και το νερό. Αποφύγετε τα πλαστικά, γιατί μπορεί να μολύνουν με τοξικές ουσίες το νερό και την τροφή.

9) Φροντίστε για την ομαλή λειτουργία του πεπτικού της συστήματος, προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα ινών με τη μορφή πίτουρου από σιτάρι, στην καθημερινή διατροφή της. Το πίτουρο δρα σαν φυσική σκούπα στο γαστρεντερικό της σύστημα και αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα. Βάλτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού, μία φορά την ημέρα.

10) Οι γάτες λατρεύουν τις λιχουδιές. Μπορείτε λοιπόν να την επιβραβεύετε που και που, με μερικές λιχουδιές όπως σαρδελίτσες, μαγειρεμένα συκωτάκια κοτόπουλου ή φυσικές τροφές για μωρά. Αποφύγετε τις λιχουδιές του εμπορίου που περιέχουν συχνά, μεγάλες ποσότητες ζάχαρης

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα