10 τρόποι να ανακαλύψετε τι πραγματικά θέλετε στη ζωή

10 τρόποι να ανακαλύψετε τι πραγματικά θέλετε στη ζωή

Όταν συνειδητοποιούμε ότι όλα όσα έχουμε αγοράσει, δεν μας κάνουν ευτυχισμένους, υπάρχει μια ερώτηση που περνά από το νου μας: «Τι θέλω πραγματικά;»

Μόλις ανακαλύψετε τον πραγματικό σκοπό στη ζωή, θα είναι ευκολότερο για εσάς να κατευθύνετε όλα τα σχέδιά σας προς αυτόν. Οι μέρες σας θα γίνουν περισσότερο οργανωμένες και θα νιώθετε ολοκληρωμένοι. Η ερώτηση είναι μία: πώς ανακαλύπτετε εκείνο το σκοπό; Υπάρχουν 10 μέθοδοι που θα μπορούν να σας βοηθήσουν να φτάσετε εκεί και να βρείτε αυτό που πραγματικά θέλετε.

1. Μην αγοράζετε όσα νομίζετε ότι χρειάζεστε

Αφιερώνουμε σημαντικές ποσότητες ενέργειας για να συντηρήσουμε δύο αμάξια, πολλά έπιπλα στο διαμέρισμα και μια ντουλάπα γεμάτη ρούχα που σπάνια φοράμε. Σκεφτείτε το: χρειάζεστε πραγματικά εκείνο το νέο τζάκετ, όταν ήδη έχετε κάμποσα που δεν τα φοράτε τόσο συχνά;

Αν το καλοσκεφτείτε, μπορεί να θέλετε να το αγοράσετε για να καλύψετε το κενό που νιώθετε μέσα σας. Όμως, έχετε πάρει λάθος δρόμο. Προσπαθήστε να συνειδητοποιήσετε από που έρχεται αυτό το κενό. Όταν μάθουμε πώς να αποδεσμευτούμε από τα υλικά αγαθά, τότε θα καταφέρουμε να εστιάσουμε στις πραγματικές ανάγκες μας.

2. Μάθετε!

Αντί να χάνετε χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διαδίκτυο εποικοδομητικά. Υπάρχουν πολλές δωρεάν πηγές μάθησης στο διαδίκτυο. Αν δεν γνωρίζετε ποια καριέρα να ακολουθήσετε, μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικές θεματικές, μέχρι να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

3. Επιστρέψτε στα παιδικά σας όνειρα

Τι θέλατε να γίνετε, όταν ήσασταν παιδί; Προφανώς δεν σκεφτόσασταν ούτε δόξα, ούτε περιουσία. Θέλατε φίλους, αγάπη και ένα διασκεδαστικό επάγγελμα. Αν υπάρχει χώρος για να ικανοποιήσετε αυτούς τους στόχους, ήρθε η στιγμή να κάνετε κάτι γι’ αυτό.

4. Διαλογιστείτε

Ο διαλογισμός είναι πιθανότατα η καλύτερη τεχνική, για να εξερευνήσετε τις εσωτερικές ανάγκες και επιθυμίες σας. Μπορεί να νομίζετε ότι είναι εύκολος, απλά προσπαθείτε να κάτσετε ήρεμα σε ένα σημείο. Μη νομίζετε ότι μπορείτε να επιτεύξετε την απόλυτη εναρμόνιση και γαλήνη τόσο εύκολα.

Τη στιγμή που θα το προσπαθήσετε, θα αντιληφθείτε ότι έρχονται στο νου σας οι πιο αχρείαστες, ασήμαντες σκέψεις. Μετά από προσπάθειες και σκληρή δουλειά, θα καταφέρετε να ηρεμήσετε πλήρως το νου σας. Τότε είναι που θα μπορέσετε να αντιληφθείτε τι έχετε βαθιά μέσα σας.

5. Αναρωτηθείτε: «Γιατί είμαι δυστυχισμένος/η;»

Νιώθετε ότι η ζωή σας απογοήτευσε; Δεν σας ικανοποιεί η δουλειά σας; Ίσως έχετε φίλους που σας ρουφούν την ενέργεια; Ή η σχέση σας δυσαρεστεί; Για να μπορέσετε να καταλάβετε τι επιθυμείτε πραγματικά, χρειάζεται να αφαιρέσετε όλα τα εμπόδια που πιστεύετε ότι εμποδίζουν την ευτυχία σας. Κάντε ορισμένες αλλαγές, για να υπάρχει χώρος για ένα λαμπρό μέλλον.

6. Δεχτείτε βοήθεια

Το εγώ σας δυσκολεύεται να λάβει ένα χέρι βοηθείας, ακόμα κι όταν το χρειάζεται πολύ. Ασχέτως των στόχων σας για το μέλλον, θα χρειαστείτε σίγουρα ένα υποστηρικτικό δίκτυο ανθρώπων που σας αγαπάνε. Δεχτείτε τη βοήθειά τους χωρίς όρους.

7. Αναλύστε τα προβλήματά σας και αναζητήστε λύσεις

Αντί να σκέφτεστε πού θέλετε να είστε σε ένα χρόνο, εστιάστε την προσοχή σας στα προβλήματα που σας βαραίνουν τώρα. Μπορείτε να κάνετε κάτι για να τα λύσετε; Αν ναι, τότε κάντε το. Αν τα προβλήματα και οι λύσεις δεν εξαρτώνται από εσάς, τότε υπάρχει ένα πράγμα που σας μένει να εξασκήσετε: η αποδοχή. Ήρθε η ώρα να προχωρήσετε.

8. Να είστε περιπετειώδεις

Αντί να ξοδεύετε τις μέρες σας σε μια συνηθισμένη ρουτίνα, κάντε κάτι διαφορετικό. Κλείστε ένα εισιτήριο και επισκεφθείτε τον προορισμό που πάντα θέλατε. Δεν είστε έτοιμοι για μια μεγάλη περιπέτεια; Τότε κάντε μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας, γνωρίστε νέους ανθρώπους, διαβάστε ένα νέο είδος λογοτεχνίας ή παρακολουθήστε ένα περίεργο είδος ταινίας. Είναι σημαντικό να μετακινηθείτε από τις συνηθισμένες σας συνήθειες, ώστε να εξερευνήσετε νέα ενδιαφέροντα.

9. Καθορίστε τις κύριες ηθικές σας αξίες

Πάρτε ένα κομμάτι χαρτί και καταγράψτε όλα αυτά στα οποία πιστεύετε. Έχετε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά; Αν όχι, χρειάζεται να γίνετε το άτομο που θέλετε να είστε.

10. Γίνετε ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος

Συμπεριφέρεστε σαν ένας διαφορετικός άνθρωπος όταν είστε στη δουλειά, στο σπίτι και στα πάρτι; Συμπεριφέρεστε διαφορετικά όταν είστε μόνοι, με φίλους και με ανθρώπους που θέλετε να εντυπωσιάσετε; Όλες εκείνες οι μάσκες κρύβουν τον πραγματικό εαυτό σας. Γι’ αυτό, δεν μπορείτε να βρείτε τι επιθυμείτε πραγματικά.

Είστε το ίδιο πρόσωπο σε κάθε κατάσταση της ζωής. Όλες οι προηγούμενες μέθοδοι σας οδηγούν σε αυτό: στο να συνδέσετε τις τελείες και να μη φοβάστε να αφήσετε την πραγματική σας περσόνα να λάμψει.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα