10 απλά βήματα που θα σας φέρουν πιο κοντά στο Ζεν!

10 βήματα που θα σας φέρουν πιο κοντά στο Ζεν!

Τι είναι το Ζεν; Πρόκειται για ένα τρόπο ύπαρξης και επίσης μια κατάσταση, η οποία περιλαμβάνει την εφαρμογή της σε σώμα και μυαλό. Η κατανόηση του Ζεν σημαίνει ότι κάποιος είναι σε θέση να δει τη ζωή χωρίς τη παραμόρφωση που δημιουργείται από τις σκέψεις του με την εξάλειψη της ψευδαίσθησης.

Μέσω του Ζεν μπορεί κάποιος να βιώσει την ελευθερία και τη χαρά τού να είναι απλά πλήρης, να είναι ο αληθινός του εαυτός. Είναι η αφύπνιση στον αληθινό μας εαυτό και η συμπόνια που γεννά αυτή η αφύπνιση.

Όταν ασκούμαστε στο Ζεν επιστρέφουμε στην πραγματικότητα, σε μια αληθινή πνευματική υγεία, σε μια φυσική κατάσταση ύπαρξης.

Στη συνέχεια παραθέτουμε δέκα απλούς τρόπους για να έρθετε πιο κοντά στο Ζεν:

  • Κλείστε τα μάτια σας

Ξεκινήστε βρίσκοντας χρόνο για τον εαυτό σας. Ξαπλώστε ή καθίστε σε μια αναπαυτική καρέκλα και κλείστε τα μάτια σας. Μόλις το κάνετε αυτό, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τη ζωή σας μέσα από το σκοτάδι. Αυτό είναι το πρώτο βήμα του μακρινού ταξιδιού της εύρεσης του Ζεν.

  • Μετρήστε από το 1 έως το 10

Αυτήν την άσκηση είναι πιθανό να την έχετε ξαναχρησιμοποιήσει. Όταν βρίσκεστε σε μια αγχώδη κατάσταση, απλά σταματήστε και μετρήστε από το 1 έως το 10 αργά. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορείτε να επιβραδύνετε την αναπνοή σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιες ασκήσεις αναπνοής της γιόγκα.

  • Πάρτε βαθιές αναπνοές

Περνάτε μια αγχωτική κατάσταση; Μην ανησυχείτε, αφιερώστε λίγα λεπτά μακριά από το πολυάσχολο πρόγραμμά σας, ηρεμήστε και αρχίστε να παίρνετε βαθιές αργές αναπνοές. Ξεκινήστε με μια μεγάλη εισπνοή από τη μύτη, έτσι ώστε να γεμίσει το στομάχι σας με αέρα από το κάτω προς τα πάνω. Πείτε στον εαυτό σας να χαλαρώσει και στη συνέχεια εκπνεύστε.

Αυτό θα βοηθήσει να βελτιωθεί η συγκέντρωσή σας και να επιβραδύνετε τον καρδιακό ρυθμό σας. Επίσης θα συμβάλλει στην προσωπική σας ανάπτυξη.

  • Μη ξεχνάτε να χαμογελάτε συνέχεια

Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο και έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη μακροζωία . Για να πετύχετε το Ζεν και να αγαπήσετε τον εαυτό σας, χαλαρώσετε και γελάστε. Απασχολήστε τον εαυτό σας με ευχάριστα και δημιουργικά πράγματα.

  • Αρχίστε γυμναστική

Ήρθε η ώρα να πάρετε το ποδήλατό σας και να πάτε στη δουλειά ή να κάνετε τον γύρο της γειτονιάς. Ακόμα καλύτερα, περπατήστε από το σπίτι στον χώρο εργασίας αντί να οδηγήσετε. Αν και η οδήγηση είναι βολική, η εξάσκηση του σώματός σας με το περπάτημα ή το ποδήλατο θα βελτιώσει τη φυσική σας κατάσταση και θα εξαλείψει το στρες από το μυαλό σας.

  • Ξεκινήστε να ξυπνάτε νωρίς

Υπάρχει μια γνωστή ρήση που λέει: “Το πρωινό πουλί πιάνει το σκουλήκι” και αυτό μπορεί να βρει εφαρμογή και σε εσάς. Ψάχνετε για κάποιον ήσυχο χρόνο; Το πρωινό ξύπνημα είναι η καλύτερη λύση. Κατά τη διάρκεια αυτής της ήσυχης ώρας, διαλογιστείτε ή ασκηθείτε.

  • Κάντε μια παύση για διαλογισμό

Πάρτε μια παύση από το πολυάσχολο πρόγραμμά σας και κάντε διαλογισμό. Αυτό θα σας βοηθήσει να γίνεται ένα με το μυαλό σας και θα σας προσφέρει γαλήνη.

  • Απολαύστε τη στιγμή

Πολλοί άνθρωποι περνούν από τη ζωή χωρίς να αντιληφθούν την ομορφιά και το μεγαλείο του περιβάλλοντος. Για να το θυμηθείτε, βάλτε μια υπενθύμιση και όταν ενεργοποιηθεί, απλά πάρτε μια στιγμή από το πολυάσχολο πρόγραμμά σας, βγείτε στο μπαλκόνι και παρατηρήστε το περιβάλλον.

  • Αρχίστε να αφήνετε πράγματα

Κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης μέρα σας, μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι με ανθρώπους ή καταστάσεις που θα σας κάνουν να θυμώσετε. Είναι πιθανό να θολώσουν ή να διαστρεβλώσουν τη σκέψη σας. Αντί να χαλάσετε τη μέρα σας και να της προσθέσετε χάος και θυμό, ξεκινήστε να αφήνετε πίσω σας όλα τα αρνητικά πράγματα.

  • Επιλέξτε το Ζεν

Ξεκινήστε κάθε πράξη με μια σκέψη η οποία στη συνέχεια θα μετατρέπεται σε πρόθεση. Προχωρήστε θέτοντας σαφείς και θετικές προθέσεις για να βρει το Ζεν στη ζωή σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το σκεφτείτε, να το πείτε και έπειτα να το εφαρμόσετε!

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα