Πώς ένας 13χρονος έγινε η αλλαγή που ήθελε να δει στον κόσμο

Πώς ένας 13χρονος έγινε η αλλαγή που ήθελε να δει στον κόσμο

Περισσότερες από αρκετές είναι οι τροφές που παράγονται σε όλο τον κόσμο προκειμένου να τροφοδοτήσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι περίπου 821 εκατομμύρια άνθρωποι πεινούν κάθε χρόνο, στον πλανήτη μας. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απληστία και στην μη ισόρροπη κατανομή των πόρων. Ενώ καθώς φαίνεται, θα χρειαστούν χρόνια για να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα, ένα παιδί, παίρνει τα πράγματα στα χέρια του.

Εκτός από τη χρυσή καρδιά του, ο 13χρονος Michael Platt έχει πάθος με το ψήσιμο. Αφού έμαθε για την κρίση των αστέγων, αποφάσισε να γίνει η αλλαγή που ελπίζει να δει στον κόσμο, ανοίγοντας ένα αρτοποιείο. Τα επιδόρπια του Michael λειτουργούν με επιχειρηματικό μοντέλο ένα προς ένα, όπως και με τα παπούτσια Toms. Για κάθε είδος ζαχαροπλαστικής που αγοράζει ένας πελάτης, μια ζύμη δίνεται σε ένα άτομο που χρειάζεται τροφή.

Μία ή δύο φορές κάθε μήνα, ο 13χρονος ταξιδεύει από το σπίτι του στο Bowie, στο Μέριλαντ της Ουάσιγκτον, όπου μοιράζει δεκάδες ψητές απολαύσεις σε παιδιά, ενήλικες και οικογένειες που έχουν υποστεί οικογενειακή βία αλλά και σε καταφύγια αστέγων. Ο φιλάνθρωπος έφηβος, συνεργάζεται επίσης, με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση No Kid που εδρεύει στην Ουάσινγκτον, για να διανείμει τα αρτοσκευάσματα που παρασκευάζει.

Διαβάστε επίσης: Μαθήτριες από την Κίνα ανακάλυψαν βακτήρια που τρώνε το πλαστικό και το μετατρέπουν σε νερό

«Πάντα ήθελα να έχω ένα σκοπό για ό, τι κάνω», δήλωσε ο Μάικλ, στην Washington Post . “Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βοηθήσετε τους ανθρώπους – όχι μόνο να έχετε έναν σκοπό για τον εαυτό σας αλλά να σκέφτεστε: Πώς αυτό που κάνω, επιδρά και σε άλλους ανθρώπους; ”

Ενώ οι περισσότερες από τις λιχουδιές που παρασκευάζει ο Μάικλ προορίζονται για ανθρώπους που διαμένουν γύρω από την πόλη του, ωστόσο, ο φούρνος του έχει αρχίσει να κάνει και αποστολές, σε πιο μακρινές περιοχές.

Το παράδειγμα του Mάικλ εμπνέει πολλούς ανθρώπους και οι οπαδοί του στη σελίδα του στο Instagram, συνεχώς αυξάνονται.

Credits εξωφύλλου: Michael’s Desserts

Από Mandy Froelich, TheMindUnleashed.com

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα