Από το 2020 η Prada θα αποκλείσει τις γούνες σε όλα τα νέα της σχέδια

Από το 2020 η Prada θα αποκλείσει τις γούνες σε όλα τα νέα της σχέδια

Η γιγαντιαία εταιρεία σχεδιαστών Prada ισχυρίστηκε ότι δεν θα παράγει πλέον ρούχα από γούνα και αυτό θα το ξεκινήσει από το 2020. Αυτό δεν είναι κάτι που προκαλεί έκπληξη, μιας και ο γνωστός οίκος μόδας έρχεται να ενταχθεί κι αυτός, στον ολοένα αυξανόμενο κατάλογο σχεδιαστών ενδυμάτων, που έχουν πιεστεί από τους Δικηγόρους των Δικαιωμάτων των Ζώων να μην χρησιμοποιούν γούνα. Ωστόσο, τα ρούχα και τα αξεσουάρ που περιλαμβάνουν γούνες και έχουν ήδη κατασκευαστεί, δεν θα αποσυρθούν αλλά θα παραμείνουν διαθέσιμα στην αγορά.

Η Miuccia Prada, επικεφαλής της εταιρείας, ανακοίνωσε ότι η Prada ήταν πάντοτε αφιερωμένη στην κοινωνική και πολιτιστική καινοτομία και αυτό το βήμα της, μιας πολιτικής χωρίς γούνα έρχεται ως συνεργασία με την Free Alliance Fur , ειδικά με το LAV και κατ ‘επέκταση με την Humane Society των Ηνωμένων Πολιτειών. Μετά από αυτό, το κίνημα για τα δικαιώματα των ζώων επιδιώκει να εξαναγκάσει την Prada καθώς και άλλες ανάλογες εταιρείες, να απαγορεύσουν εντελώς, τη χρήση δέρματος από ζώα όπως εκείνο του αλλιγάτορα ή της λεοπάρδαλης.

Η αλήθεια είναι ότι, η PETA (Άνθρωποι για την ηθική μεταχείριση των ζώων) αγόρασε πολλά αποθέματα της εταιρείας, προκειμένου να έχει λόγο στη συνεδρίαση των μετόχων, όταν τεθεί το ζήτημα και ακολουθήσει ψηφοφορία για να αποφασιστεί ποια θα είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει η εταιρεία.

Διαβάστε επίσης: Οπαδοί της θρησκείας των Σικχς θα φυτέψουν 1.000.000 δέντρα, με σκοπό τη σωτηρία του πλανήτη μας

Παρόλο που η Prada έχει πειραματιστεί προηγουμένως με πολλά υποκατάστατα της γούνας, χρησιμοποιώντας υλικά σαν αυτά που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές για το αρκουδάκι Steif, οι περιβαλλοντολόγοι είναι της γνώμης ότι τέτοια υλικά περιέχουν μικροπλάσματα, τα οποία θα χρειαστούν πολύ χρόνο για να υποβαθμιστούν και να διασπαστούν στο περιβάλλον, προκαλώντας πολλά προβλήματα και χάος στο θαλάσσιο οικοσύστημα.

Ήρθε η ώρα, καθώς φαίνεται, οι εταιρείες να σκεφτούν καλύτερες εναλλακτικές που θα είναι μεν ελκυστικές για τον άνθρωπο αλλά ταυτόχρονα, θα είναι και αβλαβείς για τον πλανήτη.

Πηγή

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα