Έως το 2025 θα κατασκευαστεί το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο του κόσμου με τεχνητή βαρύτητα

Έως το 2025 θα κατασκευαστεί το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο του κόσμου με τεχνητή βαρύτητα

Ακόμα ένας οργανισμός κάνει βήματα προς την κατεύθυνση, να βοηθήσει τους απλούς πολίτες να περνούν το χρόνο τους στο διάστημα. Το Ίδρυμα Gateway έχει ανακοινώσει τα σχέδιά του για την κατασκευή του πρώτου διαστημικού ξενοδοχείου στον κόσμο, με σκοπό να έχει 100 τουρίστες την εβδομάδα, έως το 2025. Ο διαστημικός σταθμός θα πάρει το όνομά του, από τον αμφιλεγόμενο επιστήμονα κατασκευής πυραύλων Wernher von Braun, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος με το ναζιστικό κόμμα στις αρχές της καριέρας του και αργότερα, διετέλεσε διευθυντής του Marshall Space Flight Center της NASA. Ο διαστημικός σταθμός θα συναρμολογηθεί επί τόπου με ρομπότ και αεροσκάφη.

Ο σχεδιαστής Tim Alatorre εμπνεύστηκε από τις ιδέες του von Braun που είχε από την δεκαετία του 1950. Το διαστημικό ξενοδοχείο θα διαμορφωθεί σαν ένας τεράστιος τροχός που εκτείνεται σε διάμετρο 623 ποδιών και περιστρέφεται αργά για να δημιουργήσει μια βαρυτική δύναμη. Είκοσι τέσσερις πεπιεσμένοι λοβοί σχηματίζουν τον εξωτερικό δακτύλιο του τροχού. Αυτές οι διασυνδεδεμένες ενότητες θα περιλαμβάνουν ιδιωτικές κατοικίες, καθώς και δωμάτια ξενοδοχείων και ξεχωριστά διαμερίσματα, για το πλήρωμα του σταθμού που εργάζεται. Πολλές ενότητες θα πωλούνται επίσης σε κυβερνήσεις που θα επιθυμούν να τις χρησιμοποιήσουν ως ερευνητικά κέντρα.

Διαβάστε επίσης: Μια φυλή βγαίνει από την απομόνωση και προειδοποιεί για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Δεδομένου ότι ο χώρος αυτός υφίσταται ως προορισμός διακοπών, οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν αρκετές ανέσεις. Υπάρχουν σχέδια για μπαρ, εστιατόρια και γυμναστήριο, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να τρώνε καλά αλλά και να διατηρούν τη φόρμα τους. Αξιοποιώντας την τεχνολογία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, ο Διαστημικός Σταθμός Von Braun θέλει να έχει έναν μόνιμο αριθμό περίπου 400 κατοίκων που θα νιώθει σαν στο σπίτι του, χάρη σε κάποιες συγκεκριμένες επιλογές που κάνουν οι σχεδιαστές. Το ξενοδοχείο θα προσομοιώσει τη σεληνιακή βαρύτητα, καθιστώντας το, πρώτο σταθμό του είδους του που θα έχει τεχνητή βαρύτητα και θα διασφαλίζει ότι τα υπάρχοντά σας δεν θα πετούν γύρω στον αέρα.

Έχει επίσης δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στους εσωτερικούς χώρους, με τους σχεδιαστές να απομακρύνονται από μια μινιμαλιστική, φουτουριστική εμφάνιση υπέρ της ζεστασιάς και της άνεσης. “Στην ταινία 2001: Μια διαστημική οδύσσεια, ο Διαστημικός Σταθμός Stanley Kubrick 5 είναι ένα αποστειρωμένο, λευκό, σαν μουσείο ξενοδοχείο. Αν και έκανε για ένα σαφώς φουτουριστικό συναίσθημα στην ταινία, στην πραγματικότητα, δεν ήταν ένας πολύ φιλόξενος χώρος. Ως άνθρωποι, συνδεόμαστε έμφυτα με φυσικά υλικά και χρώματα “, λέει ο Alatorre στο Dezeen . “Οι εξελίξεις στην επιστήμη των υλικών μας επιτρέπουν τώρα την χρήση ελαφριών,  φυσικών υλικών  ως υποκατάστατα πέτρας και ξύλου που κανονικά δεν θα ήταν εφικτά να τεθούν σε τροχιά. Η χρήση υφασμάτων, ζεστού φωτισμού και χρωμάτων, καθώς και υλικά με υφή, όλα μας βοηθούν να συνδεθούμε και να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας”.

Είναι ένας συναρπαστικός χρόνος στην ιστορία για διαστημικά ταξίδια, με οργανισμούς όπως το Ίδρυμα Gateway και το Space X που εξετάζουν πώς να κάνουν αυτές τις ευκαιρίες ανοικτές σε όλους. Η Alatorre είναι σίγουρη ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας ανακάλυψης που θα δει όλο και περισσότερους ανθρώπους να μπαίνουν στο διάστημα.

“Τελικά, η μετάβαση στο διάστημα θα είναι απλώς μια άλλη επιλογή που οι άνθρωποι θα επιλέξουν για τις διακοπές τους, ακριβώς όπως η κρουαζιέρα ή η μετάβαση στο Disney World”, προβλέπει ο ίδιος.

Jessica Stewart για το mymodernmet

Photo Credits: GateWay

Μετάφραση , επιμέλεια: Εναλλακτική Ατζέντα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα