22 ασυνήθιστα πράγματα που συμβαίνουν μέσα στο σώμα μας

22 ασυνήθιστα πράγματα που συμβαίνουν μέσα στο σώμα μας

Ενώ παίρνουμε πολλές πληροφορίες σχετικά με το τι συμβαίνει μέσα στο σώμα μας και πιστεύουμε ότι σε γενικές γραμμές είμαστε αρκετά ενημερωμένοι, υπάρχουν ακόμα πολλά ασυνήθιστα πράγματα που συμβαίνουν μέσα σε αυτό, τα οποία άλλοτε δεν ξέρουμε ότι συμβαίνουν και άλλοτε, γιατί συμβαίνουν.

Για παράδειγμα, ξέρατε ότι τα μωρά μπορούν να δουν μόνο μαύρο και άσπρο; Ή μήπως ότι μία τρίχα μαλλιών μπορεί να ζήσει έως και 7 χρόνια στο κεφάλι μας;

Αυτά τα ασυνήθιστα γεγονότα που συμβαίνουν μέσα στο σώμα μας είναι τόσο συναρπαστικά, που αξίζει να τα μοιραστούμε:

1.Ο μόνος λόγος που το οξύ στο στομάχι μας δεν τρώει από μέσα το σώμα μας είναι επειδή τα κύτταρα του στομάχου μας ανανεώνονται γρηγορότερα από ότι καταστρέφονται.

2. Το οξύ στομάχου μας είναι τόσο όξινο που μπορεί να διαλύσει λεπίδες ξυραφιών.

3. Εάν τρώτε πολύ φαγητό, η ακοή σας δεν θα είναι τόσο έντονη.

4. Όταν θα φτάσετε στην ηλικία των 60 ετών, θα έχετε χάσει τη μισή από τη γεύση σας.

5. Για να δοκιμάσουμε κάτι, το στόμα μας πρέπει να διαλύσει με κάποιο τρόπο. Δοκιμάστε να στεγνώσετε τη γλώσσα σας πριν φάτε ένα κομμάτι καραμέλας και δείτε τι συμβαίνει.

6. Ο εγκέφαλός μας χρησιμοποιεί περίπου το 20% του οξυγόνου και των θερμίδων μας για να λειτουργήσει.

7. Έχει ειπωθεί ότι το 75% του σώματός μας αποτελείται από νερό, αλλά ο εγκέφαλός μας περιέχει ακόμα περισσότερα. Ο εγκέφαλός μας αποτελείται από 80% νερό.

8. Εκτός από τα ίδια δίδυμα, κάθε άτομο στη Γη έχει μια μοναδική οσμή.

9. Το υψηλότερο IQ σημαίνει ότι ονειρεύεστε περισσότερο.

10. Είμαστε κατά 1cm κοντύτεροι τη νύχτα από ό, τι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή ο χόνδρος μεταξύ των οστών μας συμπιέζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

11. Τα πόδια μας έχουν μισό εκατομμύριο ιδρωτοποιούς αδένες που παράγουν περίπου μια πίντα υγρού καθημερινά, ακόμα κι αν δεν περπατάτε πολύ.

12. Οι πνεύμονες μας περιέχουν 300 εκατομμύρια τριχοειδή αγγεία. Για να το βάλουμε σε προοπτική, αν τους απλώσουμε από το ένα άκρο προς το άλλο, θα μπορούσαμε εύκολα να συνδέσουμε μια ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών με την άλλη.

13. Αν τοποθετούσαμε όλα τα αιμοφόρα αγγεία μας από το ένα άκρο στο άλλο, θα έδιναν περίπου 60.000 μίλια. Για να το θέσουμε σε προοπτική, θα μπορούσαμε να περιτύλιξουμε τον κόσμο σχεδόν δυόμισι φορές.

Διαβάστε επίσης: Ο σκοπός μας είναι κωδικοποιημένος στο DNA μας

14. Τα μαλλιά είναι επίσης πολύ δύσκολο να καταστραφούν. Εκτός από την πυρκαγιά (η τρίχα είναι πραγματικά εύφλεκτη), η καταστροφή της με άλλους τρόπους είναι εξαιρετικά δύσκολη, ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε ισχυρά οξέα.

15. Ενώ το σώμα μας μπορεί να φαίνεται εύθραυστο, ωστόσο είναι πολύ ανθεκτικό. Είναι πραγματικά δυνατό για εμάς να ζούμε ακόμη και αν δεν έχουμε σπλήνα, το 75 τοις εκατό του ήπατος, το στομάχι μας, το 80 τοις εκατό των εντέρων μας, ένα από τα νεφρά μας ή έναν από τους πνεύμονές μας, καθώς και σχεδόν κάθε άλλο όργανο που στηρίζεται στην περιοχή της πυέλου και της βουβωνικής χώρας.

16. Οι γυναίκες ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους, δύο φορές περισσότερο από τους άνδρες.

17. Κατά τη διάρκεια της ζωής μας παράγουμε αρκετό σάλιο για να γεμίζουμε δύο πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων.

18. Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, ρίχνουμε κατά μέσο όρο 40 κιλά δέρματος.

19. Ο κερατοειδής είναι το μόνο μέρος σε ολόκληρο το σώμα μας που δεν έχει αιματική ροή. Λαμβάνει οξυγόνο απευθείας από τον αέρα γύρω μας.

20. Η μέση διάρκεια ζωής των μαλλιών είναι 3-7 χρόνια.

21. Τα μωρά βλέπουν μόνο μαύρο και άσπρο όταν γεννιούνται.

22. Ανεξάρτητα από τη γενετική, τα περισσότερα μωρά γεννιούνται με μπλε μάτια. Αυτό που τα αναγκάζει να αλλάξουν στα αληθινά τους χρώματα με την πάροδο του χρόνου είναι η έκθεση στο υπεριώδες φως (δηλαδή ο ήλιος) και η μελανίνη.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα