Οι 230 Εορταστικές Εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων σε 36 ημέρες

Οι 230 Εορταστικές Εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων σε 36 ημέρες

Ο Δήμαρχος της Αθήνας κ. Γιώργος Καμίνης παρουσίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, που θα γίνουν στην Αθήνα. Οι εκδηλώσεις που θα επιμεληθεί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Τεχνόπολη του δήμου, θα πραγματοποιηθούν μέσα σε 36 ημέρες.

Ο κ. Γ. Καμίνης δήλωσε: «Είμαι συγκινημένος γιατί φέτος είναι τα τελευταία μου Χριστούγεννα ως δήμαρχος Αθηναίων και ταυτόχρονα ευτυχής γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κάνουμε λαϊκά Χριστούγεννα χωρίς λαϊκισμούς» και σημείωσε ότι, «η Αθήνα διαθέτει πλέον πλούσιο υλικό στολισμού και εγκαταστάσεων, που μπορούν να αξιοποιηθούν και να αποτελέσουν τον καμβά μιας νέας έμπνευσης».

«Από πολύ νωρίς καταλάβαμε» είπε, «ότι αν επενδύσουμε στην κουλτούρα της πόλης μας θα συμβάλουμε στην ανθεκτικότητα, στην κοινωνική συνοχή, στην προσέλκυση επισκεπτών και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, άρα και στην οικονομία της πόλης. Και γι’ αυτό βάλαμε τα δυνατά μας και τα καταφέραμε».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων κ. Κων. Μπιτζάνης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως «οι δυνάμεις του Δήμου, ΟΠΑΝΔΑ και Τεχνόπολης απέδειξαν για ακόμη μία φορά, πόσο ικανές είναι να διοργανώνουν γιορτές στην πόλη, δουλεύοντας σκληρά αλλά ταυτόχρονα, με κέφι και αυταπάρνηση.

Έτσι, μπορούμε να είμαστε περήφανοι ότι διοργανώνουμε χριστουγεννιάτικες γιορτές υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες της πόλης, χαρούμενες, με πολλή μουσική και στολίδια και με πολύ λιγότερα χρήματα απ’ ό,τι στο παρελθόν. Επίσης, η μεγάλη χαρά αυτά τα Χριστούγεννα είναι ότι, καταφέραμε σε ελάχιστο χρόνο να επαναλειτουργήσει η παλιά Λυρική ως «Ολύμπια – Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας» που θα φιλοξενεί από εδώ και μπρος, πλήθος μουσικών εκδηλώσεων και καλλιτεχνικών γεγονότων, κρατώντας ζωντανή αυτή τη γωνιά της πόλης».

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, οι Αθηναίοι και όχι μόνο, θα έχουν την ευκαιρία να τη γιορτάσουν στο Εθνικό Αστεροσκοπείο μαζί με τον Κ. Βήτα, που θα παίξει στις 6 το απόγευμα για το κοινό, την ιδιαίτερη μουσική του, στο Λόφο των Νυμφών.

Από τις 22 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, στην Πλατεία Συντάγματος, νέοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα tribute και jazz, θα σκορπίζουν στην πόλη χαρούμενες κα γιορτινές μελωδίες.

Στις 29 κα 30 Δεκεμβρίου, στο Σύνταγμα, θα πραγματοποιηθεί ένα project σε συνεργασία με την Ολλανδική Πρεσβεία, όπου με τη συμμετοχή ραδιοφωνικών παραγωγών και djs, θα καλείται ο κόσμος να συμμετάσχει στο project αυτό, του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Στις 31 Δεκεμβρίου, η Αθήνα θα αποχαιρετήσει το 2018 και θα υποδεχτεί το 2019 στο Θησείο, με φόντο τον ιερό βράχο της Ακρόπολης,μαζί με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Κατερίνα Κούκα, Θέμη Καραμουρατίδη και Χριστίνα Μαξούρη, σε ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα που θα μας μείνει αξέχαστο.

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα