29 Απριλίου 2018 “Let’ s do it Greece- Γίνε η Αλλαγή που περιμένεις”

let's do it

Για έβδομη συνεχή χρονιά, θα πραγματοποιηθεί και φέτος, την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, η Πανελλαδική Εκστρατεία “Let΄s do it Greece”, υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας και αναμένεται να ξεπεράσει τους 150.000 εθελοντές, πανελλαδικά.

Ομάδες εθελοντών, δήμοι, σχολεία και μεμονωμένοι ενεργοί πολίτες θα συντονιστούν εκείνη την ημέρα, σε όλη την Ελλάδα και θα πραγματοποιήσουν δράσεις εθελοντισμού που θα έχουν σαν επίκεντρο την προστασία του περιβάλλοντος.

Πρωταγωνιστές της δράσης θα είναι μαθητές, φοιτητές και γενικά οι νέοι της χώρας μας, μιας και η φετινή θεματική θα είναι “Νεολαία και Εθελοντισμός”.

Με τη συνεργασία και την στήριξη των Δήμων, η εκστρατεία αυτή έχει σαν στόχο, να ενώσει την Ελλάδα, στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας που αξίζει να σημειωθεί ότι, οργανώνεται και συντονίζεται αποκλειστικά από εθελοντές και μάλιστα, κυρίως από παιδιά, που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο.

Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην υλοποίηση αυτής της πανελλαδικής εκστρατείας που σκοπό έχει να καλλιεργήσει την περιβαλλοντική συνείδηση και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για την προστασία του περιβάλλοντος είναι εξαιρετικά σημαντικός.

Οι Δήμοι μπορούν να υποστηρίξουν τις εθελοντικές ομάδες ή τους τοπικούς φορείς που έχουν ήδη εκπονήσει σχέδιο, να το υλοποιήσουν ή ακόμη και να οργανώσουν και αυτοί, παράλληλα, άλλες δράσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι, εθελοντικές οργανώσεις αλλά και ιδιώτες μπορούν να λάβουν αναλυτικές πληροφορίες στο site www.letsdoitgreece.org, οργανώνοντας τη δική τους δράση ή ενισχύοντας κάποια από τις οργανωμένες δράσεις στην περιοχή τους.

Στην ιστοσελίδα υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες, προτεινόμενα σχέδια δράσης και υποστηρικτικό υλικό.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα