Τα 3 καλύτερα αιθέρια έλαια για το καθάρισμα του σπιτιού μας

Τα 3 καλύτερα αιθέρια έλαια για το καθάρισμα του σπιτιού μας

Εάν είστε και εσείς από εκείνους τους ανθρώπους που προτιμούν να φτιάχνουν οι ίδιοι τα προϊόντα καθαρισμού του σπιτιού τους, τότε ήδη θα γνωρίζετε πως αν και ελεύθερα από χημικά και τοξίνες, τα σπιτικά καθαριστικά δεν μυρίζουν και τόσο ευχάριστα.

Σε αντίθεση με τα καθαριστικά του εμπορίου, είναι φυσικό τα προϊόντα που φτιάχνουμε οι ίδιοι για το σπίτι μας, να μην είναι τόσο ευωδιαστά γιατί συνήθως χρησιμοποιούμε απλά υλικά για την παρασκευή τους όπως λευκό ξύδι, σόδα, λάδι, αλάτι και…νερό!

Μπορεί τα παραπάνω υλικά να μπορούν να δημιουργήσουν ένα καθαριστικό προϊόν σχεδόν για όλες τις επιφάνειες του σπιτιού, όμως δεν έχουν αυτήν την έντονη μυρωδιά φρεσκάδας που επιθυμούμε συνήθως. Στην περίπτωση μάλιστα, που έχουμε χρησιμοποιήσει και ξύδι στην “συνταγή” μας τότε μπορεί η μυρωδιά του να γίνεται έντονη, αλλά όχι με την καλή σημασία την λέξης, γι αυτό και η χρήση των αιθέριων ελαίων στα σπιτικά καθαριστικά είναι πλέον αρκετά διαδεδομένη.

Πέρα από την υπέροχη μυρωδιά που χαρίζουν στο καθαριστικό μας, τα αιθέρια έλαια, μπορούν να ενισχύσουν την δραστικότητα του προϊόντος μας, καθώς, δεν είναι λίγα τα έλαια εκείνα, που έχουν την δυνατότητα μέχρι και να αφαιρούν επίμονες βρωμιές. Μερικά μάλιστα, είναι και φυσικοί αντιμικροβιακοί προστάτες.

Αιθέριο έλαιο λεμονιού

Πέρα από την υπέροχη μυρωδιά λεμονιού που μπορεί να γεμίσει όλο σας το σπίτι, εάν εντάξετε μερικές σταγόνες στον κουβά του σφουγγαρίσματος ή στον κάδο απορρυπαντικού του πλυντηρίου σας, θα εκπλαγείτε βλέποντας τα πλακάκια του σπιτιού και τα ρούχα σας να αστράφτουν.

Αιθέριο έλαιο μέντας

Γεμάτο με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, το συγκεκριμένο έλαιο είναι ότι πρέπει για να το χρησιμοποιείτε σε περιοχές που θέλουμε ιδιαίτερη προσοχή, όπως το μπάνιο και η κουζίνα.

Tea tree αιθέριο έλαιο

Φτιαγμένο από το αυστραλιανό δέντο Melaleuca το συγκεκριμένο έλαιο μας προσφέρει αντιβακτηριδιακές, αντισηπτικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Βοηθά ιδιαίτερα στην απομάκρυνση της μούχλας γύρω αλλά και μέσα από το σπίτι.

Πηγή πληροφοριών

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα