3 δραστηριότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγικότητάς μας

3 δραστηριότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγικότητάς μας

Νιώθετε μερικές φορές ότι η μέρα μόλις πέρασε χωρίς να έχετε κάνει τίποτα ξεχωριστό; Μην ανησυχείτε, δεν είστε οι μόνοι. Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου αισθάνεται έτσι. Μόνο ένα μικρό ποσοστό των ανθρώπων χρησιμοποιούν το χρόνο τους για να είναι ιδιαίτερα παραγωγικοί.

Ωστόσο, μπορείτε να είστε πιο παραγωγικοί. Μπορείτε να μάθετε μερικά κόλπα και να αποκτήσετε συνήθειες ,που θα εφαρμόσετε στην καθημερινή σας ζωή για να είστε πιο παραγωγικοί.

Ακολουθούν τρεις δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο την κάθε ημέρα σας:

1.Καλύτερος ύπνος

Πρώτα απ’όλα, πρέπει ο ύπνος σας να είναι ποιοτικός. Δεν μιλάμε για μια, λίγων ωρών ανάπαυση που δεν έχει καμία σχέση με τον βαθύ ύπνο. Όταν δεν έχετε έναν ποιοτικό ύπνο και αυτό θεωρείται ο ύπνος με τουλάχιστον 4 κύκλους, η ψυχική σας ενέργεια δεν αναπληρώνεται πλήρως. Η παραγωγικότητα σας καθορίζεται επίσης από το πόσες ώρες κοιμάστε τη νύχτα. Οι ενήλικες συνιστάται να κοιμούνται 7-9 ώρες κάθε μέρα.

Το υπνοδωμάτιο σας παίζει μεγάλο ρόλο. Έτσι, αν χρησιμοποιείτε ένα παλιό στρώμα, θα πρέπει να το αλλάξετε. Δεν θα ξεκουραστείτε, γιατί θα αλλάζετε συνεχώς τη θέση σας όλη τη νύχτα.

Διαβάστε επίσης: Τα πάντα είναι το αποτέλεσμα των αποφάσεων που πήραμε κάποια στιγμή στη ζωή μας

Εκτός από αυτό, ίσως πιθανότατα να αισθάνεστε πόνους σε ολόκληρο το σώμα σας την επόμενη μέρα και αυτό, δεν πρέπει να είναι ο τρόπος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας.

2. Καθημερινός διαλογισμός

Εξασφαλίστε χρόνο για διαλογισμό καθημερινά. Υπάρχουν πολλά οφέλη που μπορείτε να πάρετε από αυτό. Όταν διαλογίζεστε τακτικά, το μυαλό σας χαλαρώνει και καθαρίζει. Έχετε ψυχική διαύγεια και συναισθηματική ηρεμία για να αντιμετωπίσετε καλύτερα τις ανησυχίες και το άγχος που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο διαλογισμός βελτιώνει την εστίασή σας και παίρνετε καλύτερες και ψυχραιμότερες αποφάσεις. Επίσης, ο νυχτερινός ύπνος σας γίνεται πιο ποιοτικός.

3. Έξυπνο φαγητό

Πώς επηρεάζει η ανθυγιεινή κατανάλωση φαγητού την ημέρα σας; Όταν τρώτε ανθυγιεινά, δίνετε στο σώμα σας πολλές θερμίδες και το σώμα δεν μπορεί να πάρει τα σωστά θρεπτικά συστατικά γρήγορα και εύκολα και αυτό, είναι κάτι που εξαντλεί την ενέργειά σας, σας τοξινώνει και η έλλειψη ενέργειας συνεχώς αυξάνεται.

Όταν μπαίνετε στον πειρασμό να φάτε υπερβολικά και ανθυγιεινά, σκεφτείτε ότι αυτή η κατανάλωση, θα επηρεάσει επίσης, την εστίαση και την παραγωγικότητά σας. Θα είστε πολύ φουσκωμένος ή πολύ νυσταγμένος για να κάνετε κάτι. Κανείς δεν λέει ότι δεν πρέπει να φάτε. Απλά, πρέπει να προσέχετε περισσότερο το τι και πόσο τρώτε.

Όταν τρώτε πιο υγιεινά, αισθάνεστε καλύτερα με τον εαυτό σας. Θα έχετε περισσότερη ενέργεια και το μυαλό σας θα λειτουργεί καλύτερα. Αυτό σημαίνει ότι, θα λαμβάνετε ταχύτερες και καλύτερες αποφάσεις ενώ θα αναλαμβάνετε δράση και θα είστε παραγωγικοί. Τρώτε καλά και θα δείτε πώς θα αυξηθεί η παραγωγικότητά σας.

Πηγή

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα