Τα 3 είδη των σημαντικών αποφάσεων

Τα 3 είδη των σημαντικών αποφάσεων

Όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που γεννιούνται με πλεονεκτήματα: γεννήθηκαν από πλούσιους γονείς και μεγάλωσαν σε προνομιακό περιβάλλον·
ευλογήθηκαν με γερό, υγιές σώμα· μεγάλωσαν με την καλύτερη φροντίδα και ποτέ δεν τους έλειψε τίποτα. Ωστόσο, ξέρουμε ότι πολλοί από αυτούς κατάντησαν παχύσαρκοι, αποτυχημένοι και εθισμένοι σε ουσίες.

Παρομοίως, διαρκώς συναντάμε, διαβάζουμε και ακούμε για ανθρώπους οι οποίοι, ενάντια σε κάθε πρόβλεψη, ξεπέρασαν όλους τους περιορισμούς της κατάστασής τους, παίρνοντας νέες αποφάσεις για το τι θα έκαναν στη ζωή τους. Αποτελούν παραδείγματα της αστείρευτης δύναμης του ανθρώπινου πνεύματος.

Πώς τα κατάφεραν αυτοί οι θαυμάσιοι άνθρωποι;

Όλοι τους, κάποια στιγμή, αποφάσισαν ότι είχαν μπουχτίσει. Αποφάσισαν ότι δεν θα ανέχονταν πλέον οτιδήποτε πέρα από το καλύτερο. Πήραν την πραγματική απόφαση να αλλάξουν τη ζωή τους.

Τι εννοώ όταν λέω «πραγματική απόφαση»; Πολλοί λένε πράγματα όπως: «Θα έπρεπε να χάσω βάρος. Θα έπρεπε να βγάλω περισσότερα χρήματα. Θα έπρεπε να κάνω κάτι για να βρω μια καλύτερη δουλειά. Θα έπρεπε να σταματήσω να πίνω». Μπορείτε να λέτε όσα «θα έπρεπε» θέλετε, όμως τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν!

Ο μόνος τρόπος για να αλλάξετε τη ζωή σας είναι να πάρετε μια πραγματική απόφαση. Πραγματική απόφαση σημαίνει να εξαλείψετε κάθε άλλη πιθανότητα, εκτός από αυτό που θέλετε να κάνετε πραγματικότητα.

Αφού η λήψη αποφάσεων είναι τόσο απλή και ισχυρή, γιατί δεν την ακολουθούν περισσότεροι άνθρωποι;

Διότι δεν ξέρουν τι σημαίνει πραγματική απόφαση. Νομίζουν ότι οι αποφάσεις είναι σαν λίστα ευχών: «Θα ήθελα να κόψω το κάπνισμα» ή «Θα ήθελα να κόψω το ποτό».

Οι περισσότεροι έχουν τόσο καιρό να πάρουν μια απόφαση, που έχουν ξεχάσει πώς είναι να το κάνουν!

Όταν παίρνετε μια πραγματική απόφαση, τραβάτε μια γραμμή, όχι πάνω σε άμμο αλλά πάνω σε τσιμέντο. Ξέρετε ακριβώς τι θέλετε. Αυτή η διαύγεια σας δίνει τη δύναμη να κάνετε ακόμη περισσότερα για να πάρετε τα αποτελέσματα που αποφασίσατε να κυνηγήσετε.

Οι άνθρωποι που ξεπερνάνε τις δυσκολίες και αλλάζουν τη ζωή τους παίρνουν καθημερινά τρία είδη σημαντικών αποφάσεων:

  • Πού να επικεντρώνονται.
  • Τι σημαίνουν τα πράγματα.
  • Τι να κάνουν.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Anthony Robbins «Όλα όσα θέλω να πω στους φίλους μου» από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα