3 λόγοι που κάποιοι προσπαθούν να μας αποτρέψουν από την εκπλήρωση των στόχων μας

3 λόγοι που κάποιοι προσπαθούν να μας αποτρέψουν από την εκπλήρωση των στόχων μας

1.Ανησυχούν

Είτε ανησυχούν πραγματικά για σας και δεν θέλουν να χάσετε τα χρήματά σας, την υγεία σας, κάποια ευκαιρία ή ανησυχούν γενικότερα να μην αποτύχετε στη ζωή σας.

«Αν πας εθελοντής στην Αφρική, υπάρχουν θηρία, αράχνες, κουνούπια και τρομοκράτες, που μπορεί να σε σκοτώσουν».

2. Τους ξεμπροστιάζετε

Όταν επιχειρείτε συγκεκριμένους στόχους στη ζωή σας, τονίζετε πόσα λίγα έχουν κάνει οι άλλοι στη δική τους ζωή. Θα το καταλάβετε αυτό, όταν συνειδητοποιήσετε ότι οι λόγοι που σας εκθέτουν οι άλλοι για να σας αποτρέψουν είναι λόγοι που ισχύουν για εκείνους και όχι για σας.

«Είναι παρακινδυνευμένο να ανοίξεις μια καινούργια επιχείρηση τώρα, γιατί έχεις παιδιά να θρέψεις, έχεις να πληρώσεις το δάνειο, η οικονομία περνάει κρίση ή υπάρχουν άνθρωποι που εξαρτώνται από σένα. Καλύτερα να περιμένεις, μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση».

3. Τους τρομάζετε

Αν θέτετε και επιτυγχάνετε μεγάλους και συναρπαστικούς στόχους, οι άλλοι νιώθουν ότι απειλούνται ή ότι είναι ανεπαρκείς στη δική τους ζωή ή ακόμα και υποδεέστεροι, ελλείψει προσωπικών επιτευγμάτων.

Διαβάστε επίσης:  Όταν συνειδητοποιούμε την α – φθονία τότε και ο φθόνος σταματά

«Θ’ανέβεις στο Κιλιμάντζαρο; Γιατί; Τι θες ν’αποδείξεις; Άσ’τα αυτά και φάε άλλο ένα ντόνατ».

Οι άλλοι πολύ συχνά θα επιχειρήσουν να σας αποτρέψουν από τους στόχους σας, αποκλειστικά και μόνο για λόγους εγωισμού ή για λόγους εκμετάλλευσης.

Γι’ αυτό και το τελευταίο βήμα αυτής της διαδικασίας είναι να εφαρμόσετε το σχέδιό σας, ανεξαρτήτως με το τι θα πουν, τι θα κάνουν ή τι θα σκεφτούν οι άλλοι.

Ευχαριστήστε τους για το ενδιαφέρον και την ανησυχία τους, πείτε τους ότι τους αγαπάτε, αν είναι απαραίτητο, αλλά επαναλάβετε τι σκοπεύετε να κάνετε και γιατί θα το κάνετε.

Αν επιμείνουν να σας αποτρέπουν, ευχαριστήστε τους ειλικρινά γι’άλλη μια φορά και επαναλάβετε το στόχο σας, χωρίς εξηγήσεις.

Στη συνέχεια, απλώς επιχειρήστε τον.

Οι μόνοι άνθρωποι που μπορεί να έχουν κάποιες γνώσεις σχετικές με τους στόχους σας, είναι όσοι έχουν επιχειρήσει το ίδιο στο παρελθόν ή βρίσκονται τώρα στο στάδιο που το επιχειρούν.

Διαφορετικά, οι άλλοι μπορούν να σας πουν απλώς τη γνώμη τους, με κριτήριο το τι θα έκαναν οι ίδιοι, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις συνθήκες της δικής τους ζωής.

Ποτέ μην παίρνετε αποφάσεις βασιζόμενοι στις συμβουλές τρίτων, που δεν θα επωμισθούν τις συνέπειες.

Όταν γράφετε την ιστορία της ζωής σας, μην αφήσετε άλλον να κρατάει το στυλό.

Απόσπασμα από τo βιβλίο των Alan & Barbara Pease «Η Απάντηση» από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα