3 τρόποι για να αποθηκεύουμε σωστά τα χειμερινά μας ρούχα

3 τρόποι για να αποθηκεύουμε σωστά τα χειμερινά μας ρούχα

Ο καιρός για να κάνουμε την αλλαγή ανάμεσα στα καλοκαιρινά και στα χειμερινά μας ρούχα έφτασε! Η θερμοκρασία έχει ανέβει και έπειτα από έναν δύσκολο χειμώνα, οι περισσότεροι ανυπομονούν να ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα τους και να αποθηκεύσουν επιτέλους τα χοντρά και βαριά χειμερινά ρούχα.

Όμως υπάρχουν μερικά σημαντικά λάθη τα οποία κάνουμε κατά την διάρκεια της αποθήκευσης των ρούχων μας δίχως να το γνωρίζουμε, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα και να χρησιμοποιούμε περισσότερο χώρο από όσο χρειάζεται αλλά και -δυστυχώς- μερικές φορές, τα ρούχα μας να φθείρονται γιατί δεν έχουμε φροντίσει να τα αποθηκεύσουμε με τον σωστό τρόπο.

Παρακάτω θα βρείτε 3 τρόπους για να αποθηκεύσετε καλύτερα τα χειμερινά σας ρούχα.

1. Σωστό πλύσιμο και…σιδέρωμα.

Πολλοί, θα φροντίζουν να πλένουν και να σιδερώνουν τα ρούχα τους πριν από την αποθήκευση καθώς, ισχυρίζονται πως κατά την διάρκεια της αποθήκευσής τους τσαλακώνονται και πως η μυρωδιά του μαλακτικού εξατμίζεται και έτσι είναι αναγκασμένοι να τα ξαναπλένουν με την είσοδο του χειμώνα. Καλό θα είναι ωστόσο να πλένετε αλλά και να σιδερώνετε τα ρούχα σας πριν την αποθήκευσή τους τόσο για λόγους καθαριότητας και αποστείρωσης αλλά και για εξοικονόμηση χώρου.

Διαβάστε επίσης: Συμβουλές για να έχουμε την τέλεια βαλίτσα στις διακοπές μας

2. Δεν δίνουμε βάση στο βάρος

Δεν έχουν όλα τα ρούχα και υφάσματα το ίδιο βάρος. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού έχουμε καθαρίσει και διπλώσει τα ρούχα μας, να τα στοιβάξουμε με βάση το βάρος τους. Κάτω τα πιο βαριά και πάνω τα πιο ελαφριά. Αυτό χρειάζεται να γίνεται γιατί εάν συμβεί το ανάποδο, έπειτα από τόσους μήνες «πίεσης» υπάρχει περίπτωση μερικά ρούχα να είναι ξεχειλωμένα τον επόμενο χειμώνα.

3. Σωστές σακούλες αποθήκευσης

Σε τι υλικό θα αποθηκεύονται τα ρούχα μας, είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς –ανάλογα και το ύφασμα φυσικά- τα ρούχα χρειάζεται να αναπνέουν ώστε να μείνει μακριά η υγρασία και κατ επέκταση και τα διάφορα «ζουζούνια» που έχουν την τάση να εμφανίζονται σε μέρη με υγρασία, κάτι που φυσικά δεν θα θέλαμε για τα ρούχα μας.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα