3 βήματα για να δημιουργήσουμε την δική μας «όαση» ηρεμίας και ξεκούρασης

3 βήματα για να δημιουργήσουμε την δική μας «όαση» ηρεμίας και ξεκούρασης

Ο σημερινός πολυάσχολος κόσμος μας απαιτεί συνεχώς την έντονη προσοχή μας. Στο χώρο εργασίας, για μια απόσπαση της προσοχής μας μπορεί να χρειαστούμε ακόμη και 25 λεπτά, για να επανέλθουμε. Με την έλλειψη ειδικών χώρων στους οποίους θα μπορούσαμε να ανατρέξουμε για να διαφύγουμε περιστασιακά και να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας, η πίεση αυξάνεται και τα επίπεδα της διάθεσής μας παίρνουν την κατιούσα.

Τουλάχιστον στο σπίτι, μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας ήρεμη όαση στον κήπο ή το μπαλκόνι σας. Μακριά από επιβαρυντικές επιρροές, μπορείτε να τροφοδοτήσετε το πνεύμα σας, ενώ ταυτόχρονα να μείνετε γειωμένοι στον φυσικό κόσμο, μέσα σε ένα όμορφο και ξεκούραστο περιβάλλον.

Καθώς είμαστε φυσικά όντα, και το σώμα, ο νους και το πνεύμα μας αναζωογονούνται σε έναν φυσικό τρόπο ζωής, το να περνάτε λίγα λεπτά τη μέρα στη φύση, χωρίς η προσοχή σας να αποσπάται, μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος και να αποκαταστήσετε την φυσιολογική ισορροπία του σώματός σας.

Πώς να δημιουργήσετε την «όασή» σας

1. Προετοιμάστε τον δικό σας ιερό χώρο

Ο κήπος ή το μπαλκόνι σας θα πρέπει να προσφέρει ένα μέρος για να χαλαρώνετε. Ωστόσο, προτού σκεφτείτε να προσθέσετε στοιχεία ώστε να δημιουργήσετε την όαση ηρεμίας σας, είναι σημαντικό να ασχοληθείτε με την εξάλειψη της ακαταστασίας και να διασφαλίσετε ότι ο εξωτερικός σας χώρος είναι ασφαλής και καλά συντηρημένος.

Έτσι, η αφαίρεση των σπασμένων παιχνιδιών και των επίπλων, των νεκρών φυτών και κάθε άλλου σκουπιδιού, είναι το πρώτο και απαραίτητο βήμα. Διορθώστε ό,τι είναι χαλασμένο, καθαρίστε τις υδρορροές και φρεσκάρετε τους τοίχους.

Εάν είναι απαραίτητο, αναζητήστε επαγγελματική βοήθεια για ενδελεχή επιθεώρηση των συστημάτων υδρορροής και απομακρύνετε τα κάθε είδους συντρίμμια. Στη συνέχεια, μπορείτε να επικεντρωθείτε στον προγραμματισμό του ιερού κήπου σας.

2. Εισαγάγετε τον ήχο τροφοδοσίας νερού

Μόλις ολοκληρωθούν οι εξωτερικές ανακαινίσεις, το επόμενο βήμα για τη δημιουργία της προσωπικής σας όασης είναι το τοπίο στον κήπο ή το μπαλκόνι σας.

Βρείτε τον κατάλληλο χώρο για να τοποθετήσετε ένα σύστημα τροφοδοσίας νερού με τη μορφή ρέματος ή καταρράκτη ή τοποθετήστε ένα απλό λουτρό πουλιών.

Εκτός από την οπτική ευχαρίστηση που προσφέρει, ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του νερού είναι ότι ενισχύει την ήρεμη ατμόσφαιρα του κήπου με τον καταπραϋντικό ήχο και την απαλή του κίνηση.

Το νερό που ρέει σε έναν κήπο, φέρνει υγεία και αρμονία και ευνοεί τη χαλάρωση και την ικανοποίηση.

3. Δημιουργήστε μια ήσυχη απομονωμένη γωνιά

Ακόμη και σε έναν πολύβουο οικογενειακό κήπο, είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα σημείο για ανάπαυση και ηρεμία. Επιλέξτε μια απομονωμένη γωνία μακριά από την παιδική χαρά και άλλα στοιχεία που αποσπούν την προσοχή.

Σε ένα μικρό κήπο επίσης, μια πέργκολα που καλύπτεται με φυτά αναρρίχησης ή ένα μικρό κιόσκι μπορεί να κάνει τον χώρο περισσότερο ιδιωτικό. Βάλτε άνετα καθίσματα και περιβάλλετε το μέρος με άφθονο φύλλωμα για να μιμείται ένα φυσικό περιβάλλον.

Ή, για μια πιο μινιμαλιστική αλλά εξίσου ξεκούραστη όαση, εμπνευστείτε από έναν κήπο Zen όπου βράχοι και πέτρες διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών αντιπροσωπεύουν τα φυσικά στοιχεία και προσδίδουν έναν αέρα ηρεμίας.

Λίγα λεπτά την ημέρα αν περνάτε σε αυτό το ήσυχο, φυσικό περιβάλλον, μπορεί να είναι ευεργετική για το μυαλό, το σώμα, την καρδιά και το πνεύμα.

Καθισμένος/η, στη δική σας προστατευμένη όαση, που περιβάλλεται από καταπραϋντικά, φυσικά στοιχεία, μπορείτε να απαλλαγείτε από το άγχος της καθημερινής ζωής, σε ένα οικείο περιβάλλον, στη δική σας «όαση» ηρεμίας.

Πηγή

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα