4 λόγοι για να αρχίσετε να γράφετε

4 λόγοι για να αρχίσετε να γράφετε

4 λόγοι για να αρχίσετε να γράφετε

Θυμάμαι τότε, όταν πήγα στην Α΄Δημοτικού και έγραψα την πρώτη μου λέξη, συνθέτοντας τα γράμματα που είχα μάθει! Τι χαρά ήταν αυτή! Ένιωσα πως είχα δημιουργήσει κάτι μοναδικό. Εξέφρασα στο χαρτί, μια σκέψη, μια έννοια, μια ιδέα!

Γοητεύτηκα με αυτή την πρωτόγνωρη ικανότητα που είχα και που μόλις άρχισα να γνωρίζω. Και ύστερα, αποδέχτηκα την ικανότητά μου αυτή και……αυτό ήταν! Απλά, έμαθα να γράφω και το έκανα χωρίς να το θέλω μερικές φορές, έτσι, γιατί έπρεπε να το κάνω!

Εκείνη η πρώτη χαρά και το δέος μπροστά στην πρώτη μου γραπτή λέξη είχαν ξεχαστεί, μέχρι…..μέχρι, που κάποια μέρα, μετά από αρκετά χρόνια, ερωτεύτηκα! Και τότε, κάτι μέσα μου με έσπρωξε να γράψω, για να αποτυπώσω στο χαρτί το υπέροχο και συγχρόνως συγκλονιστικό εκείνο συναίσθημα και έτσι, να το περάσω στη δική μου αιωνιότητα. Έτσι και έκανα και από τότε, δεν σταμάτησα να γράφω. Έγραφα όταν ήμουν χαρούμενη, όταν ήμουν θλιμμένη, όταν αναζητούσα, όταν ήθελα ένα φίλο που δεν βρισκόταν κοντά μου, όταν, όταν, όταν…… Εσύ γράφεις; Αν ναι, κάνεις πολύ καλά και το ξέρεις ήδη. Αν όχι, τότε σκέψου αν είναι η ώρα να ξεκινήσεις το γράψιμο.

Παρακάτω, αναφέρω μερικούς λόγους, για τους οποίους αξίζει να πιάσεις το μολύβι και το χαρτί.

Με το γράψιμο, δημιουργείς τη δική σου αιωνιότητα.

Όλα τα σημαντικά γεγονότα της ζωής σου, τα συναισθήματα που τα συνόδευαν, ακόμη και κάποιες λεπτομέρειες που δεν θα ήθελες να ξεχαστούν, είναι όλα εκεί, ζωντανά, φρέσκα, στη δική σου αιωνιότητα, στο τετράδιό σου.

Όταν καταγράφεις τη θλίψη και τις σκοτούρες σου, σταδιακά, ηρεμείς

Είναι σαν να φεύγουν από εσένα και να καταγράφονται στο χαρτί. Νιώθεις πιο ανάλαφρος, σαν να έχεις μιλήσει σε ψυχολόγο ή ψυχαναλυτή ή έστω σε κάποιο καλό φίλο που ξέρει να ακούει τα παράπονά σου.

Το γράψιμο σε βοηθά στην αυτογνωσία σου

Σκέψεις, στοχασμοί, αναζητήσεις, προβληματισμοί που είχες καταγράψει στο παρελθόν, μπορεί σήμερα να ισχύουν ή να μην ισχύουν. Δες πώς έχεις πορευτεί μέσα στο χρόνο και πως εξελίχθηκες ή κατά πόσο ο τρόπος που σκέφτεσαι παραμένει ο ίδιος.

Μπορεί να αποδειχθεί ότι είσαι ένας ταλαντούχος υποψήφιος συγγραφέας!

Δεν θα ήταν υπέροχο να μοιράζεσαι τις σκέψεις σου, τις εμπειρίες και την έμπνευσή σου με περισσότερο κόσμο και συγχρόνως να κερδίζεις και χρήματα;

Γεωργία Χρήστου

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα