4 ορυκτά και 4 βότανα για να νιώθουμε ξεκούραστοι

4 ορυκτά και 4 βότανα για να νιώθουμε ξεκούραστοι

Η εποχή μας είναι πολύ απαιτητική. Έτσι, σίγουρα οδηγεί σε στιγμές όπου νιώθουμε πως δε μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο, ότι το σώμα δε μπορεί να ακολουθήσει τις απαιτήσεις της ημέρας ή ακόμη μπορεί να συμβαίνει να ξυπνάμε και, αντί να νιώθουμε φρέσκοι, η κούραση να είναι ακόμη εκεί.

Τα καλά νέα είναι πως η κούραση μπορεί να ξεπεραστεί, μέσα από την υποστήριξη της Φύσης. Θα χρειαστεί όμως να δείξετε αγάπη στον εαυτό σας και κατανόηση στις ανάγκες σας, πριν από οτιδήποτε άλλο. Μη φτάνετε τον εαυτό σας στα όρια, πάντα αυτό έχει τίμημα, είτε για την ψυχολογία μας, είτε για το σώμα.

Ρουμπίνι και ginseng:

Σε περιόδους έντονης κόπωσης, όπου νιώθετε ότι χρειάζεστε ένα δυνατό τονωτικό για την ενέργειά σας, δοκιμάστε το συνδυασμό του ρουμπινιού με συμπλήρωμα ginseng. Είναι και τα δύο εξαιρετικά τονωτικά. Αυτό το κατακόκκινο ορυκτό ανήκει στο στοιχείο της Φωτιάς και επηρεάζεται από τον πλανήτη Άρη. Αυξάνει την κίνηση του Qi και του αίματος. Ανεβάζει τα επίπεδα της ενέργειας και της ψυχικής διάθεσης. Ακουμπήστε το στο πρώτο ή το δεύτερο ενεργειακό κέντρο και οραματιστείτε την ενέργειά του να θρέφει τη δική σας. Το ginseng, ως συμπλήρωμα ή ως ρόφημα μπορείτε να το καταναλώνετε καθημερινά.

Σμαράγδι και βασιλικός πολτός: 

Δεν παρέχει μόνο στιγμιαία αναζωογόνηση, αλλά προσφέρει βαθιά θρέψη, ειδικά αν η κούραση είναι χρόνια και έχει αρχίσει να επηρεάζει την καρδιά (π.χ. αρρυθμίες). Καταναλώνετε κάθε πρωί βασιλικό πολτό, πίνετε ένα με δύο φλυτζάνια ρόφημα από κράταιγο, για να βοηθήσετε την καρδιά και ακουμπάτε επάνω στην καρδιά ένα σμαράγδι, νιώθοντας την ενέργειά του να αγκαλιάζει πρώτα αυτήν και στη συνέχεια όλο το σώμα.

Κεχριμπάρι και μάκα:

Αν νιώθετε πως η θηλυκή σας ενέργεια έχει καταναλωθεί μέσα στις καθημερινές υποχρεώσεις, αρχίστε να καταναλώνετε συμπλήρωμα μάκας και φροντίστε να φοράτε ένα χρυσοκίτρινο κεχριμπάρι. Και τα δύο θρέφουν πολύ γλυκά, εξισορροπούν και δίνουν ενέργεια στο θηλυκό σύστημα, χωρίς όμως να δημιουργούν υπερένταση και την υπερκατανάλωση, που μόνο σπαταλά και δε δημιουργεί.

Κόκκινος ίασπις και γύρη:
Ένας ακόμη υπέροχος συνδυασμός, που βοηθά όταν η κούραση έχει αρχίσει να δημιουργεί αίσθημα παραίτησης και αδιαφορίας. Η γύρη, σε συνδυασμό με τον κόκκινο ίασπι, δίνει αναζωογονητική ώθηση και μία διάθεση για δραστηριότητα.

*Κανένας συνδυασμός δεν αντικαθιστά την ιατρική παρακολούθηση. Όλες οι συμβουλές είναι συμπληρωματικές.

**Το ρουμπίνι και το σμαράγδι, όταν είναι ακατέργαστα και από τη ρίζα του ορυκτού, μπορούν να έχουν πολύ οικονομική τιμή.

Shakila Ιωάννα Μπράτη
Ολιστική Ενεργειακή Θεραπεύτρια, Καθοδηγήτρια Κύκλων Γυναικών, Καθηγήτρια Κρυσταλλοθεραπείας, Shaman Earth Keeper, Συγγραφέας

Η Shakila Ιωάννα Μπράτη διοργανώνει το νέο Κύκλο Εκπαίδευσης στην Κρυσταλλοθεραπεία

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα